Up2Date, 27 mei 2018: Battlefield V in WOII!!!

Up2Date, 27 mei 2018: Battlefield V in WOII!!!

Dames en heren, meisjes en jongens. Wat een HEERLIJK weer is het! Of jullie net zoals ondergetekende het geluk hebben om met een laptop op schoot in de tuin te zitten met een koud drankje erbij durf ik niet te voorspellen, maar het zou zomaar kunnen dat je al flink genoten hebt van het mooie weer de afgelopen week. Dat kan dan weer tot gevolg hebben dat je het gamenieuws minder goed in de gaten hebt kunnen houden dan je zou willen, maar daar zijn je vrienden van GameParty voor! We hebben het belangrijkste nieuws van afgelopen week voor je opgesomd in deze splinternieuwe Up2Date!

Resident Evil 7 speelbaar op Switch in Japan
Door de in vergelijking met de PlayStation 4 en Xbox One underpowered hardware van de Switch, moeten ontwikkelaars die hun games willen porten naar Nintendo’s draagbare console creatief zijn. In bijvoorbeeld de gevallen van DOOM en Wolfenstein II: The New Colossus is ervoor gekozen om de grafische kwaliteit wat terug te schroeven, maar dat het ook anders kan bewijst Capcom in Japan. Sinds afgelopen week is daar Resident Evil 7 verkrijgbaar voor de Switch, alleen dan wel puur op huur-basis en alleen maar digitaal. Reden? De game draait op een server van Capcom en wordt naar de Switch gestreamed. Voor 18 dollar mag je het spel 180 dagen spelen. Wil je langer over de game beschikken, dan is het opnieuw een kwestie van 18 dollar dokken. Of de service ook naar het westen komt en of meerdere games deze behandeling gaan krijgen is nog onbekend.

Epic stelt 100 miljoen dollar prijzengeld beschikbaar voor Fortnite eSports
Dat Epic succes wilde krijgen met Fortnite en dat inmiddels ook heeft is iedereen wel bekend, echter nu hebben de dames en heren van het bedrijf hun oog laten vallen op eSports. Om Fortnite een duwtje (laat dat ‘tje’ trouwens maar weg) in de rug te geven, heeft Epic afgelopen week bekend gemaakt maar liefst 100 miljoen dollar aan prijzengeld beschikbaar te stellen voor Fortnite in het 2018/2019 seizoen van eSports. Een verbrijzeling van het financiële record van afgelopen seizoen, dat stond namelijk op naam van Dota 2 dat 38 miljoen dollar aan prijzengeld mocht verdelen. Op welke toernooien welke bedragen te winnen zijn met Fortnite is nog niet bekend.
PS4 in laatste levensfase; PS5 komt op zijn vroegst in 2021
Sony breekt met de traditie om het een beetje vaag te houden wanneer de huidige consoles vervangen gaan worden door een nieuwe generatie. Tijdens de investeerdersdag van het Japanse bedrijf heeft Sony laten weten dat de PlayStation 4 in haar levensfase is aanbeland. Dat houdt in dat men verwacht dat het aantal consoles dat verkocht wordt gaat dalen en de inkomsten vooral uit games en PlayStation Plus-abonnementen moeten gaan komen. Zodoende zal er extra geïnvesteerd gaan worden in exclusieve games, wat voor ons als gamers natuurlijk fantastisch nieuws is. Tevens lichtte Sony alvast een tipje van de sluier op met betrekking tot de opvolger van de PlayStation 4: die hoeven we niet voor 2021 te verwachten. Er werd gehint dat het merk PlayStation mobieler moet gaan worden, dus het zou zomaar kunnen dat Sony gecharmeerd is van het succes van de Switch en dat in het achterhoofd houdt tijdens het ontwerpen van de volgende PlayStation-console…

Battlefield V onthuld; speelt tijdens WO2
Eigenlijk een nieuwtje dat je onmogelijk gemist kan hebben, maar deze Up2Date is gewoon niet volledig zonder dit belangrijkste nieuws van de week. Er komt een nieuwe Battlefield aan, en in tegenstelling tot de grote concurrent valt hij niet terug op de moderne/futuristische oorlogsvoering. Ten opzichte van het vorige WW1-deel wordt er wel een stap omhoog gezet, namelijk naar de Tweede Wereldoorlog. We krijgen zowel single- als multiplayer-gameplay, waarbij het voor de Nederlanders onder ons tof is om te weten dat Rotterdam een van de speelbare omgevingen in het spel gaat zijn. Daarnaast heeft ontwikkelaar DICE ingezet op het verbeteren van animaties en de mate van destructie van de omgeving. De game ligt vanaf 19 oktober in de winkels. Wil je meer weten? Check de volledige nieuwspost over de onthulling.
Bereid je voor: E3-persconferentie Microsoft duurt ruim twee uur
De E3 komt heel snel dichterbij; over twee weken is het al zover! Vanzelfsprekend delen de grote fabrikanten en uitgevers dan ook steeds meer details over hun plannen in de belangrijkste week van het jaar voor de gamesindustrie. Zo ook Microsoft: de mannen uit Redmond hebben te kennen gegeven dat hun E3-persconferentie maar liefst dik twee uur gaat duren, wat langer is dan normaal. Wat precies de reden van de uitloop is heeft Microsoft uiteraard niet bekend gemaakt, al hopen wij natuurlijk op een lading aan (exclusieve) games om U tegen te zeggen.

Dark Souls: Remastered krijgt launchtrailer
We zitten nog steeds lekker met z’n allen in de remaster-vibe. Of ja, lekker. De een haat het, de ander vindt het stiekem wel leuk om die games van vroeger weer eens in een verbeterd jasje te spelen. Degenen die in de vroegere dagen hun tanden stuk hebben gebeten op de, laten we het positief brengen, zeer uitdagende Souls-games, kunnen hun hart ophalen. Sinds afgelopen week ligt de remaster van Dark Souls in de winkels voor PlayStation 4, Xbox One en PC. Iets wat natuurlijk gevierd moet worden met een launchtrailer die toont hoe het spel er tegenwoordig uitziet in 4K-resolutie en met 60 frames per seconde. Check de trailer! De Nintendo Switch-versie van Dark Souls: Remastered verschijnt later deze zomer.
Uiteraard hadden we op GameParty ook de nodige content. Te beginnen met een nieuwe prijsvraag: je kunt nu namelijk Pure Farming 2018 bij ons winnen voor de PC, PS4 of Xbox One! Wat artikelen betreft schreef ik zelf een beschouwing over hoe Microsoft door specifieke groepen te bedienen de massa (weer) wil veroveren. Daan legde uit waarom hij nog steeds PS Vita games speelt. Je zou helaas alweer bijna vergeten zijn dat het mooie apparaatje van Sony bestaat…

Dat was het weer voor deze week! M’n drankje is op en de linkerhelft van m’n gezicht is aan het verbranden, dus tijd om om te draaien en de laptop weg te leggen. Geniet van het mooie weer dit weekend en (hopelijk ook) komende week, we zien je graag dan bij weer een splinternieuwe Up2Date!

Hardcore casual gamer en graphicshoer. Hartje racing/action/adventure met een voorliefde voor sfeer. Schrijft niet alleen zelf, maar eindredacteert ook stukjes van anderen. Daarnaast groot consument van films, series en chocolade(rozijnen).