Up2Date, 15 oktober 2017: De odyssey van mini Trump

Up2Date, 15 oktober 2017: De odyssey van mini Trump

Het is mid oktober en dat betekent dat ik op een wolk van anticipatie zit..de gekte gaat losbarsten. In de komende weken verschijnen de nieuwe South Park, Mario Oddysey, Assassin’s Creed Origins die eindelijk naar Egypte trekt, Call of Duty die eindelijk terug keert naar de tweede Wereldoorlog (de beste Wereldoorlog volgens kenners), de nieuwe Battlefront die eindelijk een singleplayer gaat kennen. Om het even met de woorden van Kanye te zeggen: that shit cray. Zover zijn we echter nog niet, er is nog tijd. Er is zoals Trumpie zou zeggen een kalmte voor de storm. Een uitgelezen moment om even de Up2date te doen dus. 

Teaser en datum voor Game of Thrones: Conquest 
Op 19 oktober verschijnt er een mobile game rond Game of Thrones waarin je je innerlijke Tyrion los kan laten gaan en strategisch moet proberen een weg richting de ijzeren troon te banen. Nou moet ik zeggen…mobile games boeien me voor geen meter tenzij het om color switch gaat (serieus, die game is net crack als je in een wachtzaal vast komt te zitten). Dat gezegd zijnde is er een kans van 15 procent dat ik deze game ga downloaden om het na twintig minuten weer te verwijderen. Serieus, mobile games..really really sad, very boring en micro transactions zijn fake news. Als dit nieuwtje iets met me doet is het terugdenken aan dat hardnekkige gerucht dat Bethesda met een grootschalige RPG in het Game of Thrones-universum aan het werken zou zijn. Kijk, daar mogen ze me dan wel weer wakker voor maken. Op die game zou ik even los gaan als een draak op een leger Lannisters of als een Grey Worm op een Missandei. 
Komt er een Game Boy Mini? 
Nintendo heeft ontdekt dat nostalgie een heuse geldkoe is en lijkt de sluizen opengezet te hebben. Na de NES mini en SNES Classic doken al hardnekkige geruchten op over een Nintendo 64 mini en nu gebeurt hetzelfde met de Gameboy. In het geval van de N64 lijkt het me een no-brainer, dat ding komt gewoon najaar 2018 in de rekken en er gaat verdorie nog Golden Eye op staan ook, samen met Ocarina of Time, Majora’s Mask en uiteraard Mario 64. De Gameboy mini daarentegen? Vergeleken met een 3DS was het ding uiteraard een baksteen, maar heeft iemand dat schermpje recent nog gezien? Er is een reden waarom er vergrootglazen op de markt waren voor dat ding, dat scherm was petite. Als ze een mini-versie van de Gameboy maken kun je gaan turen opeen schermpje met formaatje postzegel dus. Nintendo moet ook gaan oppassen dat ze niet plots overmoedig worden en al hun oude meuk op de markt brengen want in mijn herinnering zijn games op Gameboy toch stukken gedatterder dan SNES-games en voor je het weet proberen ze de power glove en virtual boy terug door ons strot te duwen. Ik blijf het een gemiste kans vinden dat er geen mini bazooka bij de SNES Classic zat met die vage Yoshi-game trouwens, dat was veel cooler geweest dan een Gameboy mini. 

Battlefield 1 krijgt volgende maand nieuwe mode 
Persoonlijk vind ik Battlefield 1 wat overroepen, maar ik ben de eerste om te zeggen dat het wel netjes is dat Dice de game blijft ondersteunen en uitbouwen. Wat zeg je? De nieuwe mode is initieel enkel te spelen als je de DLC hebt gekocht? Okay, vergeet wat ik net zei.

 Meer details voor Assassins’ Creed Origins DLC 
Uiteraard zou het geen Assassin’s Creed game zijn zonder betalende DLC, er is veel verandert aan de reeks maar er zijn wel nog zekerheden. Het ding is echter dat DLC best leuk kan zijn en de mogelijkheid bied om leuke twists toe te voegen aan de basis van de game. Nou is er bij Origins sprake van twee varianten. Gratis zijn een foto-mode en een mode waarin je uitsluitend bossgevechten kunt houden en een horde-mode. Er is zelfs een optie om de game te verkennen zonder vijanden in de buurt, mocht je altijd al eens de toerist hebben willen uithangen in het oude Egypte. Dat is allemaal leuk en aardig, maar uiteindelijk is het allemaal wat te fluffy om echt de tandjes in te zetten. Bij de betalende DLC echter… 

Mummies!! Uiteraard moesten er ondode mummies in de game te vinden zijn op een gegeven moment en hoewel Tom Cruise ondertussen weet dat zoiets niet meteen een garantie op succes betekent lijkt het in de DLC van Origins wel leuk uit te gaan pakken. Het eerste stuk verhalede DLC zal over het uitbreiden van de brotherhood van Assassins draaien, maar het tweede stuk duikelt met de voeten vooruit de Egyptische mythologie in en laat je ondode Farao’s op hun in windels gezwachtelde muil slaan.  

Eerste review voor Super Mario Odyssey is al binnen 
Het notoir strenge maandblad EDGE is over het algemeen redelijk karig wanneer het op hoge cijfers aankomt, dus als ze een 10 gooien, dan weet je dat er iets bijzonders zit aan te komen. Super Mario Odyssey krijgt een dikke 10 en wordt omschreven als een game vol creativiteit die het genre voor het eerst sinds Mario 64 helemaal op zijn kop zet. Wanneer een Mario-game omschreven wordt als beter dan Mario Galaxy, dan zet ik me alvast schrap. Mario Odyssey is in elk geval de negentiende game die EDGE in bijna vijfentwintig jaar een 10 geeft en de tweede dit jaar. Die andere game? The Legend of Zelda: Breath of the Wild uiteraard. Misschien moeten we dit jaar eens gewoon geen game of the year kiezen jongens want dit gaat een lastige worden.  

https://www.youtube.com/watch?v=q9s6tl3CfRQ

Afgelopen week kon je op GameParty naast het nieuws een feature lezen over enkele games die dringend eens een herstart nodig hebben, en deed Robin uit de doeken waarom hij nog steeds zo dol is op Splatoon 2. Er waren uiteraard ook reviews en niet van de minste. Bas wist te melden dat Cuphead het wachten meer dan waard was en dat de game inderdaad zo pokkemoeilijk is als werd gevreesd ( en dat is positief!). Ook Daan was erg tevreden over FIFA 18, zijn vriendin mogelijk iets minder. Bas liet ook nog blijken dat Forza Motorsport 7 dé game is die de spelers met een Xbox One niet mogen missen en wist hij te vertellen dat de vierde Guardians of the Galaxy zeker de moeite waard is. Tenslotte was er ook nog de review voor de LEGO Ninjago Movie videogame, een heuse mondvol voor een game die stukken beter uitpakt dan je van een movie tie-in zou verwachten. Alleen Bas, serieus..die LEGO Ninja…Go grap aan het einde was…very bad, very bad indeed.

Wat brengt volgende week? Ik vermoed meer van hetzelfde en soms is dat erg positief. Meer nieuws dus, meer features, meer reviews maar hopelijk iets minder Trump. 

Iedere gamesite heeft die ene toffe, lieve meid nodig die te porren valt voor de schattige platformgames. Hier bij GameParty moeten we het echter nog steeds met Eefje stellen. Een inktzwart gevoel voor humor, ietwat van een grote bek en een voorliefde voor de meest gewelddadige games die je kan bedenken. Dat is Eefje in een notendop.