Up2Date, 28 januari 2017: gelukkig Chinees nieuwjaar!

Up2Date, 28 januari 2017: gelukkig Chinees nieuwjaar!

Het Chinese nieuwjaar. Misschien niet een van de meest gevierde feesten in Nederland of België, maar de game industrie speelt er zeker op in. Met thematische evenementen en extra content verwelkomen we deze feestdagen graag! Dus geniet van wat het jaar van de haan je brengt en lees wat er deze week in het nieuws was in deze Up2Date.

Tekken 7 krijgt releasedatum
Bandai Namco heeft aangegeven dat Tekken 7 vanaf 2 juni te koop is voor PlayStation 4, Xbox One en Pc. Tekken 7 krijgt net zoals de meeste nieuwe releases een collector’s edition en deluxe edition waar ook de season pass en extra goodies in zit. Diegene die een pre-order plaatsen krijgen Eliza, een vampier uit Tekken Revolution, erbij. Daarnaast krijgen Xbox One spelers bij een pre-order vanaf 31 januari Tekken 6 gratis bij het spel. Voor de Playstation 4 spelers is er ook wat extra content beschikbaar in de vorm van extra kostuums en een Jukebox mode waarmee je oude Tekken muziek kan luisteren tijdens het spelen.

Overwatch Year of the Rooster event is begonnen
Overwatch is een van de games die inhaakt op het Chinees nieuwjaar door een evenement te lanceren. Spelers kunnen van 24 januari tot 13 februari speciale skins, sprays en andere gelimiteerde items voor hun heroes verzamelen op zowel PC, Playstation 4 en Xbox One. Daarnaast is er net zoals bij ieder Overwatch evenement een speciale game modus: “Capture the Flag”. Capture the Flag is net als in iedere andere muliplayer-shooter een modus waar je de vlag van de vijand naar jouw basis moet zie te brengen, in Overwatch is dit op de map “Lijang Tower” dat helemaal gestijld is naar het Chinese Nieuwjaar.
I am Setsuna komt naar de Switch
Square Enix heeft aangekondigd dat fans van klassieke JRPG gameplay I am Setsuna vanaf 3 maart kunnen ervaren op de Nintendo Switch. I am Setsuna komt beschikbaar als digitale launch-titel voor de nieuwe spelcomputer. Dit stelt zowel nieuwe als bestaande fans in staat het hartverscheurende, emotionele verhaal te beleven als nooit tevoren met de aanvulling van nieuwe features zoals ‘The Temporal Battle Arena’. In The Temporal Battle Arena, die exclusief voor de Nintendo Switch beschikbaar komt als gratis DLC, kunnen spelers data up- en downloaden om zo te genieten van spannende gevechten tegen parties van andere spelers.

Call of Duty: Infinite Warfare – Rave in the Redwoods trailer
In een nieuwe trailer van Call of Duty: infinite Warfare is te zien waarom de nieuwe zombie map “Rave in the Redwoods” heet. Je gaat in de eerste DLC van Infinite Warfare terug naar de jaren ’90. In Rave of the Redwoods schiet je onder invloed van drugs en een foute kledingstijl regenboogkleurige zombies af. In de onderstaande trailer is de typische Call of Duty zombie sfeer terug te zien.
Bethesda komt met Dishonored 2 update 2
Bethesda heeft een gratis tweede update voor Dishonored 2 beschikbaar gesteld. In deze update is het mogelijk om de moeilijkheidsgraad naar jouw wensen te tweaken door dingen zoals hoe snel Sleep Darts hun effect zal werken te manipuleren. Daarnaast zijn er meer dan 20 verschillende opties om je Dishonored 2 ervaring uitdagender te maken en kun je nu gebruik maken van de Iron Mode, waar je geen manuele saves en loads kun gebruiken. Ook is mission select toegevoegd waarmee je kunt bepalen welke missie je opnieuw wilt spelen nadat de update is geïnstalleerd. Je status bij de start van elke missie blijft behouden zodat je beter kan oefenen op die Ghost of Clean Hands run.

Square Enix en Marvel gaan samen werken aan The Avengers games
Na het stopzetten van games zoals Marvel Avengers Alliance is er eindelijk weer eens goed nieuws voor Marvel fans! Marvel en Square Enix slaan namelijk de handen ineen om samen een aantal games rondom de Avengers te maken. Crystal Dynamics en Eidos Montreal zijn de studio’s die op dit moment werken aan games rondom dit team van superhelden. Je kent deze studio’s van Tomb Raider, Thief en Deus Ex. Veel meer details zijn er nog niet bekend, maar als we de video teaser mogen verwachten staat ons een hoop te wachten!
Nieuwe update voor Pokémon Bank
The Pokémon Company International en Nintendo hebben verschillende zaken bekend gemaakt over de grootste Pokébank update tot op heden. Zo is het spel nu compatibel met Pokémon Sun & Moon en kunnen spelers nu zelfs Pokémon overzetten vanuit de 3DS virtual console spellen zoals Pokémon Red, Blue en Yellow. In deze virtual console spellen was het voorheen niet mogelijk om zaken zoals de nature en andere stats te zien, dit is in Pokébank vanaf nu dus wel mogelijk. Ook zijn er zijn twee nieuwe functies toegevoegd aan de Pokémon Bank in de update, namelijk de Pokédex- en avontuurrecords. Met de Pokédex-functie kunnen spelers informatie zien over Pokémon die in elk van de Pokémon-series zijn geregistreerd en die met de Pokémon Bank in de Nationale Pokédex zijn verbonden. Alle informatie van in eerdere spellen geregistreerde Pokémon is nu allemaal op één plaats beschikbaar. Met de andere nieuwe functie, Adventure Records, kunnen spelers terugkijken op hun avonturen in de Pokémon-series door het aantal gevangen Pokémon bijvoorbeeld op te vragen. Vanaf nu krijgen spelers ook Poké miles met betrekking tot het aantal Pokémon dat zij plaatsen en hoe lang. Deze Poké miles zijn in Pokémon sun & Moon in te wisselen voor diverse items.

Ten slotte, spelers die Pokémon Bank van 25 januari tot 2 oktober 2017 bezoeken, kunnen voor een bepaalde tijd een speciale Mewnium Z opvragen, de Z-Crystal voor de Mythische Pokémon Mew, die niet in een normaal spel kan worden verkregen. Als Mewnium Z aan een Mew wordt gegeven die de aanval Psychic beheerst, is deze in staat om de krachtige Z-Move Genesis Supernova te gebruiken. Ga voor meer informatie plus manieren om een Mewnium Z op te vragen naar deze website.

Dit was het nieuws van weer een geweldige week voor de gameliefhebber, maar ook onze redacteuren zaten niet stil. Zo schreef Eefje over de games die zij op haar verlanglijstje voor de Switch heeft staan en betoogde Bas over zijn aanhoudende liefde voor Star Wars Battlefront. Geniet van het jaar van de Haan met diverse in-game events, maar geniet vooral van de games!

Stond aan de babywieg van GameParty en is verantwoordelijk voor de gehele website. Noem het de grote eindbaas.