Up2Date, 28 mei 2017: de voorspelbaarheid van rocksterren

Up2Date, 28 mei 2017: de voorspelbaarheid van rocksterren

Het is stralend weer, de vakantie is ondertussen in zicht en de E3-beurs staat nu echt wel voor de deur. Is er uberhaupt iets dat de feestvreugde deze week ook maar zou kunnen drukken? Hold my beer moeten ze bij Rockstar gedacht hebben. Want ja hoor, het uitstel van Red Dead Redemption 2 is eén van de belangrijkste items van deze up2date.
 
Life is Strange krijgt een tweede seizoen 
Laat ons de spits afbijten met wat goed nieuws, namelijk dat Life is strange officieel een vervolg krijgt. Waarom ik daar persoonlijk erg blij mee ben? Omdat Life is Strange gewoon iets had wat de Telltale-games ontbreken, namelijk lef. Begrijp me niet verkeerd, ik vind de episodische adventure games van Telltale tof om te spelen, maar het zijn games die het steevast erg veilig spelen en die surfen op de kracht van de licentie waar ze op gebaseerd zijn. Je weet gewoon wat je van een Batman, Game of Thrones, Walking Dead of Guardians of the Galaxy van Telltale kan verwachten. Life is Strange voelde ten opzichte van die games, hoe leuk ze ook kunnen zijn, stukken frisser en gedurfder. Niet alleen omdat het spel interessante dingen durft doen zoals spelen met tijd, maar vooral omdat het unieke, doch herkenbare personages in een pakkend verhaal weet te brengen. Life is Strange is een game die zware thema’s zoals depressie bij jongeren niet uit de weg gaat en weet er daardoor best stevig in te hakken. Een serie als 13 Reason’s Why op Netflix heeft al aangetoond dat dit soort thematiek echt resoneert bij jongeren en als die show een tweede seizoen verdient, dan Life is Strange zeker. 

Red dead Redemption 2 verschijnt later, nieuwe screenshots vrijgegeven 
Wel..FUCK! Ik heb de afgelopen maanden al meermaals de vraag gesteld hoe lang het zou duren voor Rockstar het uitstel van Red dead Redemption 2 zou gaan aankondigen, maar het kwam maar niet. Met de E3 in aantocht borrelde even de naïeve hoop in me op dat we zowaar echt wel de cowboy zouden mogen gaan uithangen dit najaar, maar niet dus. Begin deze week werd bevestigd dat Red Dead Redemption 2 pas in 2018 zou gaan verschijnen en we reageerden allemaal met een teleurgestelde duh. Kijk, het blijft gewoon Rockstar he? Het is zonder twijfel eén van de meest getalenteerde toegewijde ontwikkelaars ter wereld, maar het is verdomd frustrerend om er fan van te zijn. Ze zijn gewoon meesters in het traag opbouwen van een hype, jaren voor de uiteindelijke release. Wat nu met Red Dead Redemption 2 gebeurt is namelijk exact hetzelfde als wat er met Grand Theft Auto IV en V en de eerste Red Dead Redemption is gebeurd. Eerst volgt de droge aankondiging, dan de teaser trailers en een beoogde releasedatum die never nooit niet gehaald gaat worden. Momenteel is Red Dead Redemption 2 dus uitgesteld naar de lente van 2018, maar ook daar moet je als fan echt niet te hard op hopen. In realiteit is Red Dead Redemption 2 namelijk verplaatst naar het volgende fiscale jaar wat van start gaat in april. Dat betekent dat de kans uiteraard bestaat dat je het paard kan zadelen in april, maar als ze het patroon volgen van Grand Theft Auto IV en V, reken dan maar op nog wat extra uitstel naar augustus. De game wordt ongetwijfeld het wachten meer dan waard, maar dat lange wachten erop zuigt toch harder dan een tandenloze saloonhoer. 

Tom Holland is Nathan Drake in Uncharted 
Ow dear god, hoe zijn we op dit punt gekomen met de Uncharted film? Van het prille begin waarin gelobbyd werd om Nathan Fillion de rol van Nathan Drake te geven tot het nieuws dat Joe Carnahan de film zou gaan maken. Het pre-productieproces van Uncharted is grillig as fuck, dat is zeker. Nu lijkt het erop dat de Uncharted film er daadwerkelijk gaat komen, alleen is het hoegenaamd niet de film die ik als fan van de reeks wil zien. Als ik denk aan Uncharted, dan denk ik aan ieders favoriete everyman Nathan Drake die relikwieën uit graftombes steelt, terwijl hij het opneemt tegen huurlingen, ondertussen halsbrekende toeren uithalend en grapjes makend. Gewoon een leuke verfilming van de zoektocht naar El Dorado, die eerste geliefde game, zou al heel wat fun kunnen opleveren. Maar, dat wordt het dus hoegenaamd niet. Na het zien van Tom Holland in de nieuwe Spiderman-film zijn de Sony execs verliefd geworden op het mannetje en daardoor is besloten dat de jonge kerel de rol van Nathan drake zal gaan vertolken in de Uncharted film waarvan het scenario momenteel volledig herwerkt wordt. Zeg maar dag tegen het handje tegen het script van Joe Carnahan, de nieuwe film zal zich focussen op de jonge jaren van Nathan Drake en inspiratie halen uit die levels in Uncharted 3 waar Nate kennis maakte met Sully. Kan dit leuk worden? Vast wel, alles kan. Alleen vind ik het stuitend dat we begin dit jaar nog een Uncharted-film van de hand van Joe Carnahan beloofd werden, die er een R rated actie-spektakel van wou maken, en dat we nu een Uncharted mogen verwachten met een piepjonge Nathan Drake van de makers van Night at the museum. Als fucking Ben Stiller straks de rol van Sullivan gaat spelen ga ik over de rooie, dat is zeker. 

Crackdown 3 is ‘Play Anywhere’ 
We hebben al ruime tijd niks meer gezien van Crackdown 3 maar de bekendmaking dat de game een Play Anywhere titel gaat worden maakt duidelijk dat de game op E3 gaat aanwezig zijn en vermoedelijk dit najaar gewoon speelbaar. Ik ben in elk geval benieuwd naar de game. Ik herinner me nog hoe verslavend het was om steeds van gebouw naar gebouw te springen en constant die upgrade orbs te pakken. Het resultaat van dat compulsief verzamelen kwam er op neer dat zodra ik echt begon te spelen tegen de bad guys mijn personage zo een overpowerde tank was dat ik gewoon tussen de bad guys kon springen en de eindbaas meteen tot aardbeienjam kon meppen. Benieuwd of Crackdown 3 ook zo heerlijk ongebalanceerd uit de hoek zal komen. 

Eerste trailer, releasedatum en details voor Far Cry 5
Eerst het slechte nieuws. Far Cry 5 zal niet in september in de winkelrekken liggen zoals de geruchten deden vermoeden, maar pas eind februari volgend jaar. Logisch ook als je er stil bij staat, het is duidelijk dat Assassin’s Creed dit najaar haar comeback maakt en Ubi is echt niet zo gek om twee van hun meest ambitieuze games op enkele korte maandjes van elkaar op de massa los te laten. Het goeie nieuws echter is dat er voor het eerst in jaren echt reden is om uit te kijken naar een nieuwe Far Cry. In tegenstelling tot deeltje 4 wordt dit geen herkauwing van deeltje 3 en het is zeker en vast ook geen jungle book op steroïden zoals Primal dat was, nee….Far Cry 5 is vooral eng. De setting van Far Cry 5 is namelijk Montana, de staat die al dan niet smalend in de US soms Trumpland genoemd wordt omdat de steun voor de president het grootst is. Het is een staat waar christelijke waarden en het recht op wapendracht hand in hand gaan en die staat heeft Ubisoft dus gekozen als strijdtoneel voor een nieuwe Far Cry. Je kan nu al voorspellen dat dit een game wordt die voor controverse en polarisatie gaat zorgen en je weet nu gewoon al dat heel wat Amerikanen erg rare gevoelens gaan krijgen bij het idee om op landgenoten te schieten (Terwijl je in The Division……). Ik vind het in elk geval een verfrissende setting net ook omdat de antagonisten in de game duidelijk gebaseerd zijn op de religieuze gekken van de Westboro Baptist Church, maar dan bewapend en zo mogelijk nog gekker. Hoe de gameplay uit zal pakken komen we later wel nog te weten, maar tot dan moet je Ubisoft lof geven voor hun enorme ballen omdat ze anno 2017 met een game komen waarin gekken die religie misbruiken om anderen hun wil op te leggen centraal staan.

Deze week op GameParty keek Bas nog net niet kwijlend uit naar Destiny 2 en wist Robin te vertellen waarom hij nog steeds vol explosief enthousiasme met Just Cause 3 aan de rol gaat. Verder was er de review van het geniale vechtspel Injustice 2 en het verdomd uitdagende The Surge.

Het is nog steeds mooi weer, de E3 staat nog steeds voor de deur en mijn frustratie over het uitstel van Red dead Redemption 2 is alweer wat bekoeld. Een geslaagde Up2Date zou ik zoiets durven noemen. Blijf sowieso de site in de gaten houden, want hoe dichter de E3 nadert, hoe meer nieuws en achtergronden rondom die beurs er op je af gaan komen. 

Iedere gamesite heeft die ene toffe, lieve meid nodig die te porren valt voor de schattige platformgames. Hier bij GameParty moeten we het echter nog steeds met Eefje stellen. Een inktzwart gevoel voor humor, ietwat van een grote bek en een voorliefde voor de meest gewelddadige games die je kan bedenken. Dat is Eefje in een notendop.