Up2Date, 19 maart 2017: het is nog altijd druk!

Up2Date, 19 maart 2017: het is nog altijd druk!

“Laat de zon in je hart”, zong ooit een bepaalde Nederlandse zanger. Het was deze week in ieder geval op bepaalde dagen weer tijd om de zon in je hart te laten. De zon scheen volop en grote kans dat je deze week misschien je console hebt ingeruild voor een terrasje. Of dat je druk bezig was met in het zonnetje The Legend of Zelda te spelen op je Switch. Hoe dan ook, qua weer was het een mooie week. Qua gamenieuws overigens ook! Ik zet het beste nieuws van de afgelopen week voor je op een rijtje.

Nintendo Switch meer dan 1,5 miljoen keer verkocht
Wanneer een nieuwe console verschijnt, verschijnt natuurlijk ook een hoop nieuws over deze console op GameParty. Het lijkt er in ieder geval op dat de Switch het prima doet. Dat blijkt niet alleen uit het feit dat er een hoop tekorten in de winkels zijn, ook uit de cijfers. In de eerste week alleen al zijn er 1,5 miljoen exemplaren van de Nintendo Switch verkocht. Dat terwijl Nintendo gehoopt had op 2 miljoen bij het einde van maart. Dat doel lijkt in ieder geval behoorlijk gemakkelijk gehaald te worden. Dit zorgt er overigens ook voor dat Nintendo de productie van de Nintendo Switch gaat opschroeven. Er is nou eenmaal behoorlijk veel vraag naar de console en Nintendo wil graag aan deze vraag kunnen voldoen. Cijfers uit Nederland en België zijn er helaas niet. Wel is duidelijk dat 89 procent van de Switch-bezitters ook de nieuwe Zelda heeft gekocht. Maar dat lijkt me niet meer dan logisch!

https://www.youtube.com/watch?v=S1r369yv2Uk

Blizzard sluit Overwatch op Switch niet uit
Oké, misschien is het voor veel fans wel een beetje mosterd na de maaltijd, maar Blizzard sluit Overwatch in ieder geval niet uit op de Nintendo Switch. En oké, een Reddit-post van Jeff Kaplan, de game director van de game, is misschien niet het aller betrouwbaarste materiaal. Maar Kaplan geeft in ieder geval aan dat hij de Switch een enorm tof apparaat vindt. Bovendien geeft hij aan dat het lastig gaat worden om Overwatch op de Switch te krijgen, maar dat ze op dit moment niets uitsluiten. Er is nog hoop dus!

Overigens was er deze week nog meer Overwatch-nieuws. We weten al een tijdje dat er een nieuwe hero aan zit te komen. Orisa is op dit moment ook speelbaar al op de PTR op de PC. Maar vanaf aankomende week kan iedereen met de nieuwe hero aan de slag. Vanaf 21 maart kun je aan de slag met Orisa. Vanaf aanstaande dinsdag dus!

Komt South Park: The Fractured But Whole naar de Switch?
Oké, dit is echt het laatste nieuwtje omtrent de Switch. Dat beloof ik. De nieuwe South Park-game is een game waar ik behoorlijk naar uit aan het kijken ben. Helaas heeft de game nu al een paar keer wat vertraging opgelopen. Heeft dat misschien als reden dat de game ook naar de Switch gaat komen? Het zou goed kunnen! De afgelopen week werden er namelijk hints gedropt dat de game naar de Switch zou kunnen komen. Helaas lijkt dit toch niet het geval te zijn. De makers van de game hebben bevestigd dat de game niet naar de Switch komt. Toch jammer!
Horizon Zero Dawn verkoopt erg goed
Nog even wat Hollands trots! Want Horizon Zero Dawn is gewoon een topgame. Een topgame die ook nog eens door een Nederlandse studio is gemaakt. De game scoort fantastisch in de pers en ook consumenten weten ‘m massaal te vinden. De game scoorde ook een record: de best verkopende nieuwe IP op de PlayStation 4. Tot nu toe werden er 2,6 miljoen exemplaren verkocht. Bovendien is er meer moois op komst voor Horizon Zero Dawn. De game krijgt namelijk ook een verhaaluitbreiding.

Xbox viert vijftiende verjaardag in Europa
Dan als laatste nog een mooi nostalgisch nieuwtje. Het is namelijk al weer vijftien jaar geleden dat de Xbox voor het eerste te koop was in Europa. In 2002 konden we onder meer aan de slag met titels als Halo: Combat Evolved en Project Gotham Racing. De rest is natuurlijk geschiedenis. Vijftien jaar later is Xbox nog altijd overal aanwezig en spelen nog veel mensen met veel plezier op hun Xbox, Xbox 360 of Xbox One. Op naar de volgende vijftien jaar!

Verder nog op GameParty
Het was verder nog een drukke week op GameParty. Zo hadden we de review van Nioh voor je, voor het geval dat je het leuk vindt om heel vaak dood te gaan! Harmen gooide zijn heupjes los in de review van Just Dance 2017 en Bas ging aan de slag met LEGO Worlds, terwijl Eefje nog steeds Uncharted 4 speelde. Ondergetekende ging aan de slag met Ghost Recon: Wildlands en schreef ook nog een stukje over de nieuwe functie van de PlayStation 4.

Het was dus echt een drukke week op GameParty. Ik hoop je volgende week graag weer terug te zien!

Stond aan de babywieg van GameParty en is verantwoordelijk voor de gehele website. Noem het de grote eindbaas.