Up2Date, 20 juli 2014

Up2Date, 20 juli 2014

Heb jij het ook zo warm? Ik ben vast niet de enige waarbij het zweet van het voorhoofd drupt. Toch? Wat een hitte. Mensen lopen slomer over straat, liggen voor de ventilator en doen minder dan normaal. En dat is ook te merken op GameParty. Het nieuws kwam deze week in mindere mate binnen. Door de hitte, of toch de naderende Gamescom?

Doom brengt eerste details
Doom, een naam die bij elke gamer bekend in de oren klinkt. En terecht, het was, samen met Wolfenstein 3D, de grondlegger van een genre. Het is dan ook logisch dat veel gamers al tijden uitkijken naar Doom 4. Doom 3 verscheen namelijk in de tijd van de PlayStation 2 en Xbox! Bethesda en ID Software hebben dan ook op Quakecon een demo laten zien van het spel waardoor de eerste details bekend zijn geworden. Zo speelt de game op een onderzoeksfaciliteit op Mars af en staat brute combat centraal. Het klinkt bijzonder vertrouwd aan. Kan kloppen, Doom 4 is dan ook geen Doom 4, maar zal door het leven gaan als Doom. Het is een reboot van de originele game waar vele jaren geleden zoveel mensen verliefd op waren. Goed besluit of had je liever een compleet nieuw verhaal in de vorm van een echte opvolger gezien?

Tekken 7 aangekondigd
Er zijn franchises die steeds door kunnen blijven gaan, series waarbij de aankondiging van een nieuw deel steevast resulteert in gejuich uit de fanbase. Zo ook de fightinggame Tekken. Inmiddels zijn we toe aan het zevende deel. Deze werd deze week dan ook aangekondigd door Bandai Namco. Daarnaast liet de ontwikkelaar meteen weten dat het spel op de Unreal Engine 4 draait. Dit zorgt niet alleen voor hele fraaie beelden, maar ook brengt het het feit met zich mee dat het spel makkelijk op meerdere platformen kan gaan verschijnen. Hoewel de platformen niet bekend zijn gemaakt gaan wij er vanuit dat het spel minimaal op de PlayStation 4 en Xbox One te spelen zal zijn.

https://www.youtube.com/watch?v=HrYZxcGeGJI

Xbox One verkoopt stijgt
De Xbox One verkocht niet zo goed als de PlayStation 4. Hoewel de One pas in 13 landen verschenen is en de PlayStation 4 in een enkele veelvoud daarvan, is het pijnlijk voor Microsoft om de achterstand steeds te moeten erkennen. Nu sinds vorige maand een nieuwe bundel verschenen is, eentje waar geen Kinect-camera in aanwezig is en met een prijs die honderd dollar lager ligt, stijgt de verkoop van de console behoorlijk. De Xbox One is de laatste maand meer dan twee keer zoveel verkocht als de maand daarvoor. Natuurlijk speelt de E3 ook in het verhaal mee. De diverse titels die Microsoft daar liet zien voor het systeem zijn voor veel mensen heuse systemsellers.

Beta Destiny niet in 1080p op Xbox One
Hoewel onze PlayStation-vrienden al sinds deze week bezig zijn met de beta van Bungie’s Destiny, moeten de Xbox-fanaten nog even enkele dagen wachten. Aankomende week kunnen ook zij aan de slag met de nieuwe, indrukwekkende titel. Deze week liet Bungie echter weten dat de beta voor de Xbox One niet op 1080p zou draaien. Dit in tegenstelling tot de PlayStation 4, daar draait ‘ie wel op deze resolutie. Maar, zo liet de community manager van Bungie meteen weten, we hoeven niet bang te zijn. Wanneer Destiny in de winkel ligt op 9 september zal deze resolutie wel behaald worden door de Xbox One. Wij wachten vol ongeduld af.
Auke verlaat GameParty
Misschien heb je het al gezien op de frontpage. Auke van Leersum heeft deze week GameParty verlaten om een nieuwe stap te gaan maken. Hoewel we hem veel succes wensen zal het gemis bij GameParty achter de schermen snel duidelijk worden. Op 6 januari 2012 begon Auke zijn carriere bij GameParty als columnist met de eerste Vrijdagavond Gameavond. Een column waarin de gamende vader de perfecte balans tussen de hecktiek van de wereld der videogames en het gezinsleven probeert te vinden. Elke maand bracht Auke zijn bijdrage en schreef hij over de meest uiteenlopende dingen. Van verslavingen tot bizzarre, enge voorvallen. Van de link tussen films en games tot vergane glorie. Auke had altijd een mening en schreef deze graag voor jou op. We zagen dat er meer in Auke zat en daarom was het op 5 juni 2013 dat hij officieel toe mocht treden tot de redactie van GameParty. Zijn eerste review, die van Animal Crossing: New Leaf, zorgde bijna voor een nieuwe verslaving in huize van Leersum. Zijn laatste recensie was deze week een feit. Auke, we gaan je missen.

Ondanks de hitte hebben we er deze week wederom voor gezorgd dat er genoeg te lezen was op GameParty. Zo sprak Max over de komkommertijd waar we momenteel in lijken te zitten en lieten we met z’n alle weten welke game met ons mee gaat op vakantie. Qua reviews schreef Auke zijn laatste twee artikelen voor GameParty in de vorm van de recensies van Air Conflicts: Vietnam Ultimate Edition en Sniper Elite III. Daarnaast besprak Robin de Ratchet and Clank Trilogy en bekeken we de kleinere Ubisoft-games Child of Light en Valiant Hearts: The Great War. Of het nu warm was of niet, bij GameParty zat je deze week weer helemaal goed.

Je bent weer helemaal op de hoogte van het laatste nieuws. Als je het niet erg vind ga ik nu in de vriezer liggen.

All-round geek met een gigantische liefde voor Star Wars. Schrijft sinds 2005 over games en is een lopende film/game encyclopedie. Wakker te maken voor een goede game op Xbox Live (Havoc NL) of een bord lasagna. Streamt geregeld via Mixer en praat over films op Letterboxd.