Up2Date, 23 oktober 2016: Cowboys en Nintendo!

Up2Date, 23 oktober 2016: Cowboys en Nintendo!

Een behoorlijke week. Dat zeker. En eigenlijk waren er maar twee nieuwtjes die er echt toe deden. Die twee nieuwtjes die het internet even lieten ontploffen. Het had te maken met rood, Rockstar en Nintendo.

Red Dead Redemption 2 aangekondigd
Want, weet je. Wanneer Rockstar een tease geeft, valt al het andere in het niets. De studio achter Grand Theft Auto V is volgens geruchten al jaren bezig met een opvolger op de eerste Red Dead Redemption (welke eigenlijk Red Dead Revolver 2 was). Maar nu, na flink wat getease op het internet, heeft Rockstar de game dan toch echt aangekondigd. Red Dead Redemption 2 vertelt het epische verhaal van het leven in Amerika’s onverbiddelijke heuvellandschap. De enorme en sfeervolle open wereld van de game biedt tevens een gloednieuwe multiplayer-ervaring. In het najaar van 2017 ligt ‘ie in de winkel voor PlayStation 4 en Xbox One. Yihaa!

Razer koopt THX
Razer, die je vast kent van hun hardware, heeft audiobedrijf THX overgenomen. Razer wil haar naamsbekendheid vergroten buiten gaming. THX zal haar label ook gaan plakken op koptelefoons en VR. Razer heeft de voornaamste delen van het bedrijf gekocht en haalt hiermee ook het management en personeel in huis. Het betaalde bedrag is niet bekend gemaakt. THX blijft zich op haar voornaamste taken richten: het zal audiostandaarden blijven garanderen voor bioscopen, thuisbioscopen, speakers en games. In de laatste jaren heeft THX haar werkterrein al uitgebreid naar beeldkwaliteiten, HDR, TV’s en projectoren. Ook kunnen fabrikanten van hoofdtelefoons, bluetoothspeakers, settopboxen en internetspeakers straks het THX-logo op hun producten plakken, mits ze aan de hoge eisen voldoen. THX is in 1983 opgericht door George Lucas, de man achter star Wars. De audiokwaliteit liet nog wel eens wat te wensen over en dus wilde hij een standaard creëren qua geluid voor films, waarbij Return of the Jedi een van de eerste THX-titels was. De naam van het bedrijf is afkomstig van Lucas’ eerste film, THX 1138. THX-gecertificeerde koptelefoons? Ik wil het!

Nintendo toont Nintendo Switch
Jawel, de naam NX kunnen we vergeten. Het is de Nintendo Switch geworden! De console, die in maart al gaat verschijnen, is wederom een vreemde eend in de bijt. Al is het idee erachter vrij briljant. Noem het een samensmelting van de console die we kennen en een handheld. Want die games die je op je tv speelt, wil je toch ook in de trein spelen? De meegeleverde controllers kunnen losgekoppeld worden van de tablet portie van de console en gebruikt worden als een enkele of twee losse controllers voor direct lokaal multiplayer plezier. Toch liever thuis op het grote scherm? Je schuift je console in het meegeleverde dock en je kunt doorgaan waar je gebleven was. Veel andere informatie is er nog niet, maar de teaser hieronder mag je niet missen.

Trailer voor Assassin’s Creed
Het is altijd een lastige. GameParty is een site die draait om games. Niet om films. Maar de twee vormen van entertainment weten elkaar steeds meer te raken. Daarom doen we niet moeilijk en posten we ook gewoon de trailer voor Assassin’s Creed. Niet de game dus, maar de film. De tweede trailer oogt fantastisch, maar die muziek had anders gemogen…

Star Wars Battlefront krijgt Ultimate Edition, eerste key art voor Rogue One
In november bestaat Star Wars Battlefront een jaar. En wat heeft de game een grote stap gemaakt sinds de originele release! De season pass bracht al drie flinke pakketten met zich mee en krijgt dit jaar nog een Rogue One-uitbreiding. Daarnaast is er behoorlijk wat gratis content verschenen voor de game. Om de eerste verjaardag van de game te vieren brengt Dice de Star Wars Battlefront: Ultimate Edition in november. Hierin zit de originele game, inclusief alle gratis en season pass content. (Outer Rim, Bespin, Death Star en Rogue One: Scarif) Dat brengt een volle game met meer dan dertig maps, veertien speelbare hero’s en veertien mode’s. Een mooi pakket, wanneer je het ons vraagt. Voor die laatste DLC, Rogue One: Scarif, die in december gaat verschijnen, is ook de eerste zogenoemde ‘key art’ verschenen. De U-Wing doet ook haar intrede in de wereld van de videogames!

Er was behoorlijk wat te doen op GameParty. Hoewel we toch echt drie dagen op de grond hebben gelegen (omdat we stijl achterover werden geblazen door de trailer van dat ene cowboy spelletje), is het ons gelukt om flink wat artikelen naar jou te brengen. Zo begon de week goed met de review van Final Fantasy XV: Kingsglaive. Lisa laat precies weten waarom deze film ook interessant is wanneer je niets met de games hebt. Harmen dook op zijn beurt de wereld van de Rally in om jou de WRC 6 review voor te schotelen. Dit, terwijl Robin liet weten dat PlayStation VR hem nog niet helemaal overtuigd heeft. Maar daar bleef het niet bij. Robin bekeek namelijk ook Mafia III! Niet de minste game, toch? Lisa kwam nog even terug om Rise of Iron, de nieuwe en laatste uitbreiding voor Destiny te checken en Eefje liet weten waarom Super Mario Sunshine nog steeds het spelen waard is. Oh, en we hadden ook de review van Gears of War 4 nog. Dat is best wel een dingetje…

Was ‘em weer. Je bent weer Up2Date. Jawel, je weet wat je weten moet. En weet ook dit; we gaan geen gas terug nemen. De grote releases zitten er weer aan te komen. Battlefield 1, Skylanders Imaginators en Batman: Return to Arkham worden inmiddels getest op de redactie. Met een blik op de Skyrim remake die ook gaat verschijnen kun je beseffen dat je volgende week ook gewoon weer op GameParty moet zijn. Lijkt me logisch, toch?

All-round geek met een gigantische liefde voor Star Wars. Schrijft sinds 2005 over games en is een lopende film/game encyclopedie. Wakker te maken voor een goede game op Xbox Live (Havoc NL) of een bord lasagna. Streamt geregeld via Mixer en praat over films op Letterboxd.