Up2Date, 26 maart 2017: Super Mario rent naar Android

Up2Date, 26 maart 2017: Super Mario rent naar Android

Het voorjaar staat voor de deur, we gaan een prachtige week vol met lenteweer tegemoet. Een voorbode daarop hebben we de tweede helft van afgelopen week al gehad met prima terrasweer. Maar hey, wie geeft daar wat om. Je hebt een nieuwe Up2Date voor je neus, daar gaat het om! Lezen maar!

Super Mario Run nu ook uit op Android
We hebben er een goede drie maanden op moeten wachten, maar na de iOS-release eind vorig jaar kunnen Android-bezitters nu ook op hun smartphone aan de slag met onze favoriete Italiaanse loodgieter. Net als op iOS kost het 9,99 euro om de volledige 24 speelbare werelden te unlocken.

Het gaat om de 2.0.0-release van de app, die enkele nieuwe personages bevat. Daarnaast wordt het aantal werelden dat gratis speelbaar is uitgebreid naar vier. Diezelfde update is ook uitgerold naar iOS, wat de game op beide platformen dus precies gelijk trekt. Heb jij ‘m al?
PlayStation Store viert tiende verjaardag met uitverkoop
Wie jarig is trakteert zegt het spreekwoord. Blijkbaar geldt dat spreekwoord ook in Japan, want de PlaySTation Store viert haar tiende verjaardag met een uitverkoop die alleraardigst te noemen is. Wat dacht je bijvoorbeeld van Uncharted 4: A Thief’s End voor 24,99, DriveClub voor 9,99 of The Order: 1886 voor 14,99? Vooral eerstgenoemde is een prima deal voor een Triple A-titel van nog geen jaar oud. Uiteraard zijn er ook nog een hele hoop andere deals terug te vinden, waaronder een aantal PS2-titels die op PS4 speelbaar zijn.

Ryse en Walking Dead Season 2 zijn nieuwe Games with Gold
Sony begon er ooit mee als onderdeel van PlayStation Plus: een aantal maandelijks wisselende wat oudere games die gratis te downloaden en spelen waren voor abonnees. Het was een aardig succes op de PlayStation 3 en werd ook doorgetrokken naar de PlayStation 4. Dat kunnen wij ook moet Microsoft gedacht hebben, en Games with Gold werd volgens dezelfde filosofie in het leven geroepen.

Inmiddels lijkt Microsoft de concurrentie gepasseerd te zijn wat aanbod betreft. Waar Sony de PlayStation Plus-titels bijna alleen maar lijkt te gebruiken om indies in de spotlight te zetten. is het nu juist Microsoft dat steeds vaker grotere (retail) games ‘weggeeft’. Komende maand gaat het om Ryse en Telltale’s The Walking Dead: Season 2 voor de Xbox One en Darksiders en Assassin’s Creed Revelations voor de Xbox 360, waarbij laatstgenoemde twee titels via backwards compatibility ook op de One speelbaar zijn. Een mooi lijstje dachten wij zo, ben jij tevreden met deze titels?

Geen reparatieprogramma voor haperende Joy-Con controllers van de Nintendo Switch
Er is sinds de release van de Nintendo Switch afgelopen 3 maart nogal wat te doen geweest over kinderziektes die de nieuwe console zou hebben. Schermen die bekrast worden door de dock maar vooral haperende linker Joy-Con controllers waren veelgehoorde problemen. Laatstgenoemde wordt zonder mopperen door Nintendo opgelost (veelal binnen een week) wanneer je contact opneemt met het bedrijf. Een grootschalig reparatieprogramma gaat er echter niet komen, omdat de problemen volgens Nintendo maar bij een klein aantal controllers voor zouden komen. daarnaast zou het probleem inmiddels al opgelost zijn bij de consoles en controllers die nu in winkel liggen.

Destiny 2 verschijnt mogelijk op 8 september
Stukje bij beetje wordt er steeds meer informatie bekend over de opvolger van Destiny. Officieel of onofficieel welteverstaan. Nieuwste ontwikkeling is een vermeend lek van een poster waarop 8 september als releasedatum genoemd wordt. Daarnaast valt er op de poster informatie terug te vinden over een beta voorafgaand aan de release, wat in lijn zou zijn met de eerste Destiny. De verwachting is dat de game op de E3 onthuld wordt, mogelijk kunnen we dan ook een aankondiging over de beta (of misschien eerst nog wel een alpha?) verwachten. Wij hebben er zin in in ieder geval!
EA onthult line-up voor EA Play
Laten we dan gelijk maar even inhaken op de E3. EA zal daar wederom niet aanwezig zijn, maar organiseert van tevoren haar eigen EA Play-abonnement. En in tegenstelling tot de nevelen waarin de E3 vaak gehuld blijft, heeft EA alvast een aantal titels aangekondigd die speelbaar zullen zijn op EA Play. In ieder geval de volgende Star Wars Battlefront, Need for Speed, Madden NFL 18, FIFA 18 en NBA LIVE 18 zijn aanwezig; de komende maanden zullen daar nog titels aan toegevoegd worden. Welke van deze games wil jij het liefste spelen?

Dan hadden we afgelopen week zelf ook nog een leuk nieuwtje op GameParty: we hebben vanaf nu onze eigen community op de Xbox One! Check de link om precies te lezen hoe en wat, je kunt ons in ieder geval vinden als GamePartyNL! Verder kon je lezen wat mijn oordeel over 1-2-Switch is, schreef Bas alvast een voorzichtige ode aan Project Scorpio en nam Robin een trip down memory lane met Red Steel.

Dat was ‘em weer! Volgende week zijn we uiteraard bij je terug met opnieuw een verse Up2Date!

All-round geek met een gigantische liefde voor Star Wars. Schrijft sinds 2005 over games en is een lopende film/game encyclopedie. Wakker te maken voor een goede game op Xbox Live (Havoc NL) of een bord lasagna. Streamt geregeld via Mixer en praat over films op Letterboxd.