Zomer? Tijd om die backlog weg te werken!

Zomer? Tijd om die backlog weg te werken!

Ik moet eerlijk toegeven dat ik een koopjesjager ben. Maar als ik dan eenmaal een goede aanbieding heb gevonden, dan ben ik ook een impulskoper. Oh, 20% korting? Klik, gekocht! Maar dat zorgt er ook wel voor dat ik een behoorlijke backlog inmiddels heb. Gelukkig heb ik nu eindelijk vakantie. Ik geloof best dat er een hoop gamers zijn die uitkijken naar de vakantie: eindelijk eens die backlog wegwerken! Of misschien een mooi moment om wat goedkope games te scoren. Het najaar vol met toptitels zit er ook aan te komen, dus gooien winkels de games van vorig najaar maar eens goed in de aanbieding. Ik zet de beste games voor je zomer-backlog op een rijtje!

Assassins Creed: Syndicate
Velen zullen misschien klaar zijn met Assassins Creed. Heel eerlijk: ik vond het lange tijd ook echt een goed idee dat Ubisoft dit jaar geen Assassins Creed ging uitbrengen. Waar Black Flag echt een prima game was, hebben de bugs in Unity het voor een hoop gamers toch een beetje verpest. Gevolg is dat Syndicate waarschijnlijk niet zo veel aandacht heeft gekregen als waar Ubisoft op had gehoopt. Zelf heb ik best genoten van Unity, maar had ik in eerste instantie helemaal geen behoefte om Syndicate te gaan spelen. Toch heb ik onlangs Syndicate uit de budgetbak gevist. En daar heb ik tot nu toe zeker geen spijt van gehad!

Een van de sterkste punten van Unity vond ik persoonlijk de sfeer en de wereld die Ubisoft wist neer te zetten. Het was een fantastisch gevoel om Parijs te verkennen en landmarks als de Notre Dame te beklimmen. Enter Victoriaans Londen in Syndicate. Het is opnieuw een fantastische wereld om te verkennen. Bovendien kun je nu ook in een paardenkoets langs de Big Ben scheuren, wat wil je nog meer? Nou, toffe gameplay als het kan! Ubisoft lijkt met elke nieuwe titel te leren van haar fouten en nu ik al een tijdje geen Assassins Creed heb gespeeld voelde het eigenlijk wel weer lekker. Toch het proberen waard als je toch je portie Templars vermoorden nodig hebt.

Halo 5
Ik weet niet wat het is, maar het lijkt wel alsof Halo 5 niet de aandacht en de hype heeft gekregen die de voorgaande games hadden. Natuurlijk, het is Halo, dus er is best wel wat aandacht geweest. Maar als ik een blik werp op mijn vriendenlijst, is het toch verbazingwekkend hoe weinig Halo er wordt (en ook werd: het aantal uren wat mijn vrienden er in hebben zitten is nou ook niet bepaald hoog) gespeeld. Ik moet eerlijk toegeven dat ik Halo 5 in een opwelling ook in de aanbieding heb gekocht, maar er vrij weinig uren in heb zitten. Tijd om dat te veranderen!
Zo ben ik niet verder gekomen dan de eerste paar levels in de singleplayer. Onze Bas schreef, toen de game uit kwam, in zijn singleplayer review dat de verhalende mode absoluut niet de beste was van de serie: Te veel Locke, te weinig Master Chief. Gelukkig is de multiplayer mode wel weer van een hoog niveau en brengt 343 Studios continu gratis DLC naar de game. Toch maar eens in die multiplayer duiken deze zomer!

Until Dawn
We naderen de zomer en dan begin ik over een game die zich volledig in de Winter afspeelt? Jep, maar Until Dawn moet je toch eigenlijk wel gaan spelen. Zeker nu de game voor een zacht prijsje in de schappen ligt. Een klassieke horror-ervaring, waar vind je die nog? Minpuntje was de beperkte herspeelbaarheid, maar dat is al een stuk minder groot probleem wanneer de game voor een prijs van 30 euro beschikbaar is. Wat krijg je dan wel voor die 30 euro? Een behoorlijk griezelige ervaring, en ook nog eens een audiovisueel spektakel. Tel daar bij op dat de keuzes die je maakt ook echt impact hebben, en je hebt een mooie horror-titel om de zomer door te komen. En mocht het nou écht heel erg warm worden, dan kun je toch nog even afkoelen met Until Dawn.

Uncharted: The Nathan Drake Collection
Wat zeg je? Je hebt nog nooit een Uncharted-game gespeeld? Oké, kleine kans dat je nog nooit een Uncharted-game hebt gespeeld maar wel een PlayStation heb, maar de kans is altijd aanwezig. Zo ben ik zelf ook pas met Uncharted 2 begonnen. Inmiddels heb ik die schade wel weer ingehaald door de eerste Uncharted te spelen in The Nathan Drake Collection. Door het verschijnen van Uncharted 4 is dat even op een laag pitje komen te staan. Inmiddels heb ik Uncharted 4 uitgespeeld en is het toch weer tijd om terug te keren richting the Nathan Drake Collection. Want hoe je het wendt of keert: die collectie barst van de content. Ook al heb je de games al eens gespeeld: voor dertig euro zijn de avonturen best wel weer het spelen waard. Ik zeg doen!
Nu wil ik natuurlijk ook van jou weten: wat ga jij deze zomer spelen? Heb je nog wat games liggen? Pik je wat op uit de budgetbak? Andere aanraders zijn onder meer The Crew of Far Cry: Primal. Wat te denken van The Order 1886? Misschien ga je wel nog een PlayStation Plus-titel of een Game with Gold spelen die je al een tijdje hebt staan op je harde schijf. Laat het vooral weten in de comments!

Stond aan de babywieg van GameParty en is verantwoordelijk voor de gehele website. Noem het de grote eindbaas.