Up2Date, 4 augustus 2013

Up2Date, 4 augustus 2013

Afgelopen week hebben we weer een hittegolf aan de lijst toe kunnen voegen in Nederland. Met die temperaturen ben je wel met iets anders bezig dan achter de pc te zitten en het laatste gamesnieuws te checken. Gelukkig hebben wij niet veel beters te doen als de thermometer temperaturen van 30+ aangeeft. Met klotsende oksels hebben wij achter de pc gezeten om het heetste gamesnieuws voor jou te verzamelen, zodat jij gewoon op het strand kon liggen om te genieten van het mooie weer. Bij dezen de samenvatting van afgelopen week, zodat je weer snel helemaal op de hoogte bent.

Toch een headset bij de Xbox One?
Het lijkt erop dat Microsoft bang is geworden van de game-community. Elke negatieve uitlating van de gamers wordt door Microsoft meteen opgepakt en voor je het weet hebben ze de Xbox One weer veranderd. Zo heeft de community het al voor elkaar gekregen dat game-discs toch gedeeld kunnen worden met elkaar, de Xbox niet perse een internetverbinding nodig heeft en de kracht van Kinect wordt ook steeds verder afgezwakt. De community lijkt nu de aanval gericht te hebben op de headset van de Xbox One, of liever gezegd het ontbreken van een headset bij de console. Gamers lijken liever met een headsetje op hun hoofd te zitten dan dat ze richting de microfoon van de Kinect moeten schreeuwen. Bovendien staat het niet zo stoer als de Kinect-microfoon het geluid van je moeder oppikt die roept dat je moet komen eten. Dan zie je jouw reputatie ook snel dalen. Dus blijft iedereen aandringen bij Microsoft en die heeft nu gereageerd: “We’ve heard your feedback. Looking into it.” We wachten het af.

Uiterst zeldzame Pokémon tijdelijk beschikbaar in heel Nederland
Toen ik dit nieuws las moest ik even achter mijn oren krabben. Zeldzame Pokémon die je alleen kan verkrijgen door bij bepaalde winkels langs te gaan met je Nintendo DS, dat klinkt een beetje kinderachtig. Toen ik echter na ging denken over de tijd dat ik zelf helemaal verslaafd was aan Pokémon (Red en Blue), kon ik me goed voorstellen dat dit voor de fans een unieke kans is. Zulke bijzondere Pokémon wil je als echte fan natuurlijk in je verzameling hebben. Aan de andere kant: wat maakt die Pokémon dan nog bijzonder? In plaats van uren zoeken in de game en proberen om hem te vangen, heb je hem nu ‘even’ opgepikt bij de Media Markt bij jou in de buurt. Het resultaat is natuurlijk nog steeds tof, maar de ervaring is toch minder indrukwekkend dan wanneer je er echt voor hebt moeten werken. Gelukkig zullen Pokémon X en Y waarschijnlijk nog genoeg zeldzame schepsels bevatten die je alsnog dat unieke avontuur kunnen bezorgen. Geniet ervan!

Killzone: Mercenary gesloten bèta gestart
De consoles nemen steeds meer trekjes van de pc over. Eerst zagen we de mogelijkheid om patches en DLC te downloaden voor je games. Na het succes van free-to-play op de pc verschijnen er nu ook voorzichtig steeds meer gratis games op de consoles die dit model gebruiken. En het nieuwste onderdeel dat zijn weg naar de console heeft gevonden is de bèta-fase. De nieuwe Killzone-game voor de PS Vita maakt hier gretig gebruik van en deze week is dan ook de gesloten bèta gestart om de multiplayer-mogelijkheden van de game te testen. Eind augustus zal de bèta worden opengezet voor iedereen en dan wordt het vooral een test om te zien of de servers het vol kunnen houden. Voor de gamers is dit gewoon een unieke mogelijkheid om alvast aan de slag te kunnen met deze nieuwe shooter, waarvan de verwachtingen zeer hoog gespannen zijn. Natuurlijk bestaat het gevaar dat de bèta tegenvalt, maar laten we positief blijven en er vanuit gaan dat we vanaf september eindelijk weer een toptitel kunnen spelen op de PS Vita.

EA presenteert leuke titels op Gamescom 2013
Het is nog maar twee weken tot de gamesbeurs in Keulen gaat beginnen. Vele games zijn al aangekondigd en deze week deed EA daar nog een schepje bovenop. Ze zullen bijna 500 gamingstations plaatsen op de beurs. Titels als Battlefield 4, FIFA 14, De Sims 4, Titanfall en Need for Speed Rivals zullen getoond worden én speelbaar zijn. Eén opvallende titel stond ook in het bericht, namelijk Command & Conquer. Deze free-to-play RTS dreigde al langzaam van mijn radar te verdwijnen, maar met dit persbericht is hij weer vol in beeld. De C&C-serie heeft altijd al een speciaal plekje in mijn gamerhart gehad en ook voor deze titel is een plekje gereserveerd. Natuurlijk moet de game zich nog gaan bewijzen, maar ik hoop dat ik in Keulen overtuigd kan worden van de kwaliteit van Command & Conquer. I’m on it!

Destiny ook zonder multiplayer te spelen
De titel van dit nieuwtje zegt eigenlijk alles: Destiny is geen multiplayer-only titel en zal ook in je eentje te spelen zijn. Goede keuze van Bungie om dit nieuws naar buiten te brengen, zeker nadat iedereen over Microsoft was gevallen vanwege de ‘always connected’ Xbox One. Bij Destiny ben je dus niet verplicht om altijd je internet-verbinding paraat te hebben, maar laten we eerlijk zijn: wie gaat deze game nu kopen om hem alleen uit te spelen? De game wordt helemaal gebouwd om het multiplayer-aspect en dat zal voor 99 procent van de gamers ook de reden zijn om de game in huis te halen. Bungie benadrukt dit in hetzelfde nieuwtje nog een keer door te zeggen je in je eentje een minder toffe ervaring hebt. Laat je next-gen console straks dus maar lekker verbonden met Xbox Live of PlayStation Network en geniet van de multiplayer-kracht van deze game.

Tot zover de Up2Date van deze week. Je bent weer helemaal bij met de belangrijkste nieuwtjes en je kunt dus met een gerust hart weer verder gaan genieten van het mooie weer. Ondertussen houden wij bij GameParty het nieuws voor je in de gaten en zorgen dat je volgende week gewoon weer een nieuwe Up2Date voorgeschoteld krijgt.

Stond aan de babywieg van GameParty en is verantwoordelijk voor de gehele website. Noem het de grote eindbaas.