Up2Date, 29 september 2013

Up2Date, 29 september 2013

Het zijn hoogtijdagen voor ons gamers. Recentelijk is natuurlijk Grand Theft Auto V uitgekomen en terwijl velen van jullie nog bezig zullen zijn met die game, kwam de volgende topper, FIFA 14, ook al weer uit. En dan komt aanstaande dinsdag (1 oktober) ook nog eens GTA Online uit! Grote kans dus dat je de afgelopen week flink wat uren achter je console hebt gezeten en niet de tijd gehad hebt om al het nieuws op GameParty te volgen! Volkomen begrijpelijk natuurlijk en daarom zet ik het heetste en belangrijkste nieuws van afgelopen week even voor je op een rijtje!

Eerste DLC GTA Online is gratis
Ontwikkelaars willen steeds meer geld verdienen aan games. Simpele DLC krijgt tegenwoordig vaak een flink prijskaartje mee. Nou is GTA V sowieso al een game waarbij we nou niet bepaald hoeven te klagen over de hoeveelheid content die we krijgen. Dinsdag lanceert dus GTA Online en Rockstar belooft in ieder geval vijfhonderd verschillende missies. Dat is een flink aantal en daarnaast ook nog eens een aantal wat volgens Rockstar uitgebreid gaat worden. GTA Online moet dan ook een steeds veranderende online wereld worden, aldus de Rocksterren.
De eerste uitbreiding voor GTA Online gaat de Content Creator worden. Naast de vijfhonderd missies die Rockstar zelf al heeft gemaakt, kunnen we ook nog eens onze eigen missies opzetten. Van deathmatches tot aan races. Daarnaast komt er nog een ‘Beach Bum Pack’, waarin we vier nieuwe strandvoertuigen, driehonderd nieuwe kledingstukken en twee nieuwe wapens voorgeschoteld krijgen voor de game. En dat voor de prijs van helemaal niets! Wel waarschuwde Rockstar deze week voor mogelijke problemen met de launch van GTA Online. Iets wat misschien wel wat te verwachten is, want zelfs multiplayer giganten als Activision hebben bij bijvoorbeeld een launch van Call of Duty problemen met de servers. Om van EA nog maar niet te spreken. Rockstar heeft nu al flink wat problemen met de Social Club-functie van GTA V, dus ik vrees persoonlijk het ergste voor GTA Online. We zullen het dinsdag zien!

Nintendo: Wii U is een nieuwe console!
Dit is een nieuwtje waar ik persoonlijk eigenlijk een beetje moe van wordt. De Wii U is een fiasco, dat is wel heel erg duidelijk. Het is dat ik een paar games op mijn Wii U heb moeten reviewen, want een spel op een disc heb ik in maanden al niet meer gespeeld op de laatste console van Nintendo. Het lijkt mij duidelijk wat het probleem is: er zijn onvoldoende games. En natuurlijk, nu zijn Mario Kart 8 en Super Mario 3D Land aangekondigd, maar persoonlijk doet het mij niet zo veel. Ik ben vooral teleurgesteld in Nintendo. Zij komen in mijn ogen nu dan ook met een zwak smoesje.

Volgens Nintendo ligt het floppen van de Wii U namelijk aan de naam en de marketingcampagne. Nintendo heeft waarschijnlijk peperdure marketing-medewerkers in dienst en die krijgen dus nu de schuld in de schoenen geschoven. Maar moeten ze niet de schuld bij zichzelf zoeken? De 3DS had namelijk precies hetzelfde probleem. En, dat bleek zo later, lag toch echt niet aan de naam. Het feit dat de 3DS aan het begin zo zwak verkocht, was het aanbod van de games. Nu is het aanbod beter, en verrek, de verkopen zijn ineens prima. De Vita zit nog steeds in het slop, omdat er nog steeds geen toppers zijn verschenen die er uit springen. Maar vooral de schuld aan de marketing blijven geven, dan komt het dus niet goed…

PlayStation 4-bundels bevestigd voor Benelux
Dit is dan weer een nieuwtje waar ik weer wél blij van kan worden. Natuurlijk, Killzone is dan ook gewoon Neerlands trots. Maar het is ook goed om te zien dat deze nieuwe titel zo belangrijk is voor Sony in hun marketing rondom de PlayStation 4. Ik hoop zo dat Sony namelijk niet dezelfde fout begaat rondom de Vita: te weinig aansprekende titels rondom een launch. Want wat staat er nu dan al voor de PlayStation 4 aan launchtitels? Een aantal sportgames, die we al hebben gespeeld op de eerdere generatie en daarnaast #DRIVECLUB, een game die mij nog niet echt heeft te weten overtuigen.
En ook Watch_Dogs, Assassins Creed, Battlefield en Call of Duty zijn titels die ook voor de huidige generatie consoles verschijnen. The Elder Scrolls Online, Infamous, Destiny, het zijn allemaal games die niet met de launch van de PlayStation 4 verschijnen. De druk op Killzone is hoog om een échte system-seller te worden, en ik heb vertrouwen dat het gaat lukken. Ik ga – als de console hopelijk een beetje goed verkrijgbaar is – in ieder geval een pakket met Killzone Shadow Fall halen!

Dat was me het weekje in ieder geval weer wel! Natuurlijk, er gebeurde meer op het gebied van games. Zo was er onder andere het gerucht dat je beta-toegang krijgt bij een pre-order van Destiny. Ook zagen we dat Dan Houser interesse heeft in een nieuwe Bully, iets wat ik ook zou toejuichen. Daarnaast zagen we nog een toffe trailer van South Park: The Stick of Truth. Jij bent in ieder geval weer helemaal bij. Mochten je gedachten weer richting GTA V glippen, dan wens ik je veel speelplezier. Tot de volgende keer!

Stond aan de babywieg van GameParty en is verantwoordelijk voor de gehele website. Noem het de grote eindbaas.