Up2Date, 4 Oktober 2015

Up2Date, 4 Oktober 2015

Het is alweer zondag, wat gaat zo’n week snel! Dat betekent een nieuwe Up2Date waarin de leukste en interessantste nieuwtjes van deze week voor jullie op een rij worden gezet.

Geen campaign voor Call of Duty: Black Ops III op last-gen
Call of Duty: Black Ops III is een echte new-gen game. Dit wordt duidelijk wanneer je de game op de Xbox 360 of PlayStation 3 wilt gaan spelen. In deze varianten van de game zijn de singleplayer en de coöperatieve stand namelijk niet aanwezig. Ook zullen de eSport ondersteuning en de Weapon Paint Shop afwezig zijn in de game. De reden hiervoor is dat de ontwikkelaar vond dat de game bedoeld is voor de nieuwe generatie consoles en niet de vorige. De PlayStation 3 en Xbox 360 versie zullen de multiplayer en Zombie Mode bevatten. Daarnaast krijg je een code om Black Ops 1 te downloaden en de game is 15 euro goedkoper. Natuurlijk zal dit echt niet iedereen blij maken met een last-gen console, uiteindelijk krijg je nog steeds niet de game waar je geld voor uit wil gaan geven.
Mighty No. 9 krijgt datum
Vanaf 12 februari zal Mighty No. 9 in de schappen liggen. De side-scrolling actiegame die het gevoel van 8- en 16-bits klassiekers, zoals spelers zich die herinneren, omvormt in een frisse, moderne klassieker is bedacht door Keiji Inafune. De game vind plaats in het jaar 20XX. De wereld leeft in vrede en geweld is alleen nog maar te vinden in het Battle Coliseum, waar robotstrijders in spectaculaire duels met elkaar vechten. Dr. White heeft 9 robotbroers en -zussen gecreëerd, die bekendstaan als de “Mighty Numbers”. Zij vormden het populairste en sterkste robotteam in het Battle Coliseum, en eindigden altijd bovenaan in het klassement. Maar tijdens een van de wedstrijden vond er een cyberaanval plaats, waardoor ze geïnfecteerd raakten met een computervirus dat ze woest en verward heeft gemaakt. Beck, de 9e telg in een gezin van krachtige robots en de enige die niet geïnfecteerd is met het mysterieuze computervirus dat mechanische wezens overal ter wereld op tilt heeft doen slaan. Vanaf 12 februari stap jij in zijn mechanische schoenen.

Guild Wars 2: Heart of Thorns Raids Beta aangekondigd
ArenaNet kwam afgelopen week met een launch trailer voor het Beta Event voor Guild Wars 2: Heart of Thorns. Tijdens TwitchCon, waar ArenaNet één van de grootste exposanten was, gebruikte ze het hoofdpodium voor de onthulling van features, exclusieve behind-the-scenes materialen en speciale optredens van populaire streamers als voorbereiding op de lancering van Heart of Thorns op vrijdag 23 oktober. Het nieuws werd ook op het officiële Guild Wars 2 Twitch kanaal meegedeeld. De launch trailer die vertoond is tijdens TwitchCon door ArenaNet game director Colin Johanson toont de iconische Guild Wars 2 held Rytlock Brimstone die het opneemt tegen de krachten van de draak, Mordremoth, die de Pact vloot heeft vernietigd.
Fallout 4 kent geen console-exclusieve DLC
Hoewel er momenteel veel games zijn met exclusieve DLC heeft Bethesda besloten om dit niet te doen. De maker van Fallout 4 heeft laten weten dat de DLC niet exclusief voor een bepaalde console zal zijn waardoor iedereen deze gewoon kan spelen op welke console ze willen. Wel zo handig sinds je dan niet hoeft te balen wanneer je de één of de ander niet in huis hebt. Wel heeft de Xbox One-versie uiteraard de mogelijkheid tot het gebruiken van Mods.

De wereld in Just Cause 3 is 1000 km2 groot
Grootse daden moet je in een grootse omgeving kunnen doen. Dat adagium is in elk geval van tel als het op de zandbak van Just Cause 3 aankomt. Niet minder dan duizend vierkante kilometer telt het eiland Medici in Just Cause 3. Alleen al de breedte van het ding bedraagt tweeëndertig kilometer. Als je dat even in het juiste perspectief wil plaatsen, dan moet je er gewoon van uitgaan dat het San Andreas van Grand Theft Auto V ongeveer éénentachtig vierkante kilometer omvat. Inderdaad, laat dat maar effe bezinken. Natuurlijk moeten we realistisch zijn en met zijn allen beseffen dat Medici hoegenaamd niet het detail zal bevatten dat we van RockStar gewoon zijn, maar toch…damn! Van de grote steden en boven de tropische jungle tot aan besneeuwde bergtoppen zal er in Just Cause 3 in elk geval meer dan genoeg ruimte zijn om waanzinnig te stunten. Just Cause 3 bied je de grootste zandbak die je ooit tot je beschikking hebt gehad en het leukste daaraan is dat je hem helemaal naar de kloten mag helpen. Ik weet niet of het mogelijk is de volledige duizend kilometer tot puin en as te herleiden, maar een uitdaging is het zeker en vast.

Deze week waren er natuurlijk ook previews en reviews. Zo ging Kevin aan de slag met de game Rainbow Six Siege. Wat zijn eerste bevindingen zijn kun te vinden in zijn preview en ik (Lisa) zocht de ruimte op in Destiny: The Taken King. Bas schreef deze week een column over de regenachtige dagen die ons te wachten staan en waar iedereen tegenop kijkt.., behalve de gamers natuurlijk! Want tja, we weten allemaal wat dat betekent.

Dat was het alweer voor deze week. Ik zou zeggen; laat de regenachtige dagen maar komen en tot de volgende keer!

All-round geek met een gigantische liefde voor Star Wars. Schrijft sinds 2005 over games en is een lopende film/game encyclopedie. Wakker te maken voor een goede game op Xbox Live (Havoc NL) of een bord lasagna. Streamt geregeld via Mixer en praat over films op Letterboxd.