Up2Date, 30 april 2017: Hallo nieuwe Call of Duty!

Up2Date, 30 april 2017: Hallo nieuwe Call of Duty!

Het mag dan nu nog geen mei zijn, toch was het deze week de week van de meivakantie. Een mooie week vol met festiviteiten. Zo kan het best prima zijn dat je druk bezig was met de verjaardag van Koning Willem-Alexander tijdens koningsdag. Of misschien heb je deze week wel gebruikt om Nederland te ontvluchten en ben je op vakantie geweest. Wellicht ben je deze week helemaal druk geweest met werk, of heb je de release van Mario Kart 8 Deluxe gevierd. Hoe dan ook, het kan zo maar eens een drukke week voor je zijn geweest. Daarom zet ik het heetste nieuws van de afgelopen week voor jou op een rijtje!

Volledige onthulling van Call of Duty: WW2
Natuurlijk begin ik de Up2Date van deze week met hét nieuws: we hebben de eerste informatie over de nieuwste Call of Duty! Vorige week kregen we al op de valreep te horen dat de volgende Call of Duty geheel om de Tweede Wereldoorlog draait. Maar deze week kregen we dan de volledige onthulling! Zo zagen we onder meer de eerste tralier en ik moet zeggen: wauw wat zag het er goed uit zeg! D-Day is natuurlijk helemaal geen leuke gebeurtenis, maar ergens heb ik wel zin om dat opnieuw te kunnen beleven in een game. Zo staat het D-Day level uit Medal of Honor: Frontline nog altijd in mijn geheugen gegrift.
In Call of Duty: WW2 keer je in ieder geval terug naar Normandië. Dat kun je in je eentje doen, maar er is ook een losstaand co-op verhaal wat je kunt spelen. En hoe leuk de multiplayer van Black Ops 3 of Inifinite Warfare ook is, het is ook wel weer eens goed om een echte ‘klassieke’ Call of Duty te kunnen spelen: boots on the ground! Het klinkt mij in ieder geval goed in de oren. Bovendien krijgen fans nu eindelijk waar ze jaren om schreeuwen: een terugkeer naar de Tweede Wereldoorlog.

Forza Horizon 3 Hot Wheels uitbreiding arriveert 9 mei 2017
De tweede uitbreiding voor Forza Horizon 3 is bekend. Waar we in de eerste uitbreiding een tripje maakten naar een winters oord, maken we nu een tripje terug naar onze jeugd! De tweede uitbreiding van Forza Horizon 3 draait namelijk geheel om Hot Wheels! Er zijn een aantal eilanden in Australië gevonden waar verrassend genoeg allemaal Hot Wheels-circuits bestaan.
https://www.youtube.com/watch?v=6-K_M4i2Bbs
Deze uitbreiding brengt naast een nieuwe locatie en een geheel nieuwe campagne ook nog een flink aantal nieuwe auto’s met zich mee. Zo zijn er echt bestaande auto’s, maar kun je ook achter het stuur kruipen van Hot Wheels klassiekers als de Twin Mill en de Bone Shaker. Ben jij de ultieme stuntrijder van Australië? Dan kun je dat mooi laten zien in de nieuwe uitbreiding. Deze verschijnt op 9 mei en is gratis voor bezitters van de Expansion Pass. Natuurlijk is de DLC ook los te koop.

Nintendo houdt geen grote persconferentie op E3
Dit nieuws komt eigenlijk niet als een verrassing. Toch vind ik het best teleurstellend dat Nintendo ook dit jaar er voor kiest om geen grote persconferentie op de E3 te gaan geven. Juist nu de Nintendo Switch zo’n enorm succes blijkt te zijn had Nintendo een grote glorieuze persconferentie kunnen geven. Natuurlijk gaan we mooie dingen zien van Nintendo op de E3, maar dat gaan we dan waarschijnlijk zien in de vorm van een Nintendo Direct en Nintendo Treehouse. Die concepten missen in mijn ogen toch een beetje de magie van een grote persconferentie zoals we die kennen van onder meer Sony, Microsoft en Ubisoft. Een gemiste kans voor Nintendo als je het mij vraagt!

Nintendo kondigt New 2DS XL aan
Alsof er nog niet genoeg versies van de Nintendo 3DS waren, kondigt Nintendo deze week doodleuk nog een nieuwe versie aan. De New Nintendo 2DS XL is niet alleen een hele mond vol, het is ook nog eens een budgetoptie voor iedereen die toch 3DS-games wilt spelen. Ergens begrijp ik het wel, ik gebruik namelijk zelf nooit de 3D-functionaliteit van mijn 3DS. Eerder kon je al met de 2DS aan de slag, maar dat is nou niet bepaald de mooiste handheld ooit gemaakt. Op deze manier blaast Nintendo de 2DS-lijn toch nog nieuw leven in. Of veel mensen die al een 3DS hebben deze 2DS gaan halen betwijfel ik ten zeerste, maar voor nieuwkomers is het zeker een mooie optie.

https://www.youtube.com/watch?v=kZpCblowYbU

Alsof onze Bas het gepland had! In de week dat we meer info kregen over de nieuwe Call of Duty, speelde hij nog steeds Call of Duty: Infinite Warfare. Bas keek bovendien ook nog vooruit naar Star Wars Battlefront II! Als dat niet zijn game van het jaar gaat worden, weet ik het ook niet meer. Tenslotte keek Daan nog naar de missers van Sony.

Dat was het weer voor deze week. Graag tot volgende week op GameParty!

Stond aan de babywieg van GameParty en is verantwoordelijk voor de gehele website. Noem het de grote eindbaas.