Up2Date, 4 november 2018: Gamen vanonder een plaidje of drie

Up2Date, 4 november 2018: Gamen vanonder een plaidje of drie

En toen was hij plots weg, foetsie…de nazomer is verdwenen. Het is alsof het weer plots zei van…ow, jullie gaan over op het winteruur? Nou dan kunnen jullie winter krijgen!! Haal jullie wanten maar boven trutjes. Ik ben, als notoire koukleum, in elk geval geen fan van deze twist. Ik drink al dagen weer warme chocomel, verberg me onder drie plaidjes om te Netflixen en heb de PlayStation 4 van de speelkamer naar de woonkamer verhuisd om toch maar zo dicht mogelijk bij de kachel te kunnen zitten. Nee, de koude zegt me niks, gelukkig is er de Up2Date om even het meest hartverwarmende nieuws van de week in de spotlights te zetten. Nou ja….

Alle games onthuld voor de PlayStation Classic
Sony zag het succes dat Nintendo behaalde met hun NES en Super NES mini’s en dacht…verhip, dat kunnen wij ook. Alleen is de grote vraag…kunnen ze dat echt? Om te beginnen gaat het kleine ding 99,99 euro kosten. Want hey, 100 euro klinkt stukken duurder weet je wel. Dat is toch nog net een stuk pittiger dan die Super NES mini die je nog kon omschrijven als een impulsaankoop voor kerstmis. Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar het moet al een knap paar schoenen zijn voor ik impulsief 100 euro uitgeef, voor een mini retroding? Ik dacht het effe niet. De tweede valkuil voor de PlayStation Classic is dat de games voor de NES en Super NES ironisch genoeg er gewoon minder gedateerd uitzien. De kleurrijke charme van oude 2D beelden en sprites blijven tegenwoordig echt wel beter overeind dan de vroege driedimensionale graphics van Destruction Derby. Die oude games zien er, zeker als je ze dan nog eens via HMDI naar een HD-scherm gaat brengen, gewoon fucking lelijk en gedateerd uit. Maakt dat de PlayStation Classic al bij voorbaat een flop? Dat zou ik niet durven zeggen, want daar zijn er gewoon te sterke titels voor op het ding te vinden zoals Syphon Filter en die eerste Grand Theft Auto. Aan de andere kant vraag ik me af waarom de eerste Rayman en Syphon Filter op het ding staan en de betere sequels geskipt werden? Waarom er zoveel van de klassieke RPG’s zoals Chrono Cross, Grandia of Vagrant Story ontbreken? Geen Klonoa: Door to Phantomile en Gex 3D: Enter the Gecko ? En waarom zou je Metal Gear Solid en Resident Evil en Oddworld nog maar eens herspelen terwijl er al jaren superieure remakes van die games bestaan? Hell, nu ik Final Fantasy VII in de lijst zie staan vraag ik me vooral gewoon af wanneer die jaren geleden aangekondigde remake er eindelijk aankomt. Voor mij lijkt PlayStation Classic alvast een overgeprijsde gemiste kans.
Call of Duty verschijnt in 2020 of 2021 in de bioscoop
Nu weet ik waarom COD geen campaign meer heeft, ze plannen die gewoon in de toekomst in de bioscoop te droppen. Call of Duty campaigns hebben altijd al iets filmisch gehad met hun focus op bordkartonnen plots gevuld met heldhaftig machismo en hun lineaire pad die je van setpiece tot setpiece brengt. Het is echt geen toeval dat in veel reviews vroeger de vergelijking met het werk van Michael Bay gemaakt werd. Dat Call of Duty de sprong naar film maakt is dus een logische stap, maar of het ook iets is waar we blij van moeten worden valt nog af te wachten. Dat de regisseur achter de meest recente Sicario aan het roer staat en niet Bay zoals gevreesd zorgt alvast voor een sprankje hoop, maar of het ook echt iets wordt valt nog af te wachten. Het zou uiteraard erg stoer zijn moesten ze een echt sterke WW2 film uit Call of Duty zouden kunnen puren, maar we weten uiteraard allemaal dat ze eerder voor een Modern Warfare-achtig scenario gaan kiezen. Of ze gaan gewoon helemaal idioot en vertellen het verhaal van een stel jonge atleten die elkaar in team deatmatches bekampen terwijl ze elkaar wallrunnend afknallen en tussendoor hun arsenaal uitbreiden met lootboxes. Na de Assassin’s Creed film kan niks me nog verbazen.

Eerste gameplay trailer voor MediEvil
Ik heb het eerste avontuur van Sir Daniel Fortesque nooit gespeeld. Nou ja, ik heb de demo van het spel indertijd honderd keer gespeeld of zo, dus ik ken het eerste level als mijn broekzak. Alles wat daarna komt? Het is een verrassing waar ik reikhalzend naar uitkijk wanneer volgend jaar rond Halloween de remake van MediEvil in de rekken ligt. Uiteraard vind ik het stiekem jammer dat Sony, zoals Activision deed met Spyro en Crash, gewoon meteen ook de sequel mee in het pakket stak.. maar dat gaat de pret niet drukken. MediEvil ziet er in de eerste gameplaytrailer gewoon erg mooi en fun uit en is zo vlotjes in mijn lijstje gekomen van games waar het in 2019 het meest naar uitkijken is. Zou er een demo van komen?
Afgelopen week stond op GameParty nogal in het teken van de Blizzcon. Persoonlijk heb ik helemaal niks met Blizzard, maar gelukkig hebben we uiteraard nog steeds Basman die lekker los ging. Er waren artikelen rond de geschiedenis van Diablo en Warcraft die zelfs ik als absolute leek boeiend vond om te lezen. Ik heb nog steeds niks met beide reeksen omdat het gewoon niet mijn soort games zijn, maar ik snap tenminste wat de ophef is en wat hun plek in gaming is dankzij Bas. UIteraard stond ook de Ik speel nog steeds in het teken van Blizzard met Overwatch. Na het lezen van die feature krijg ik het gevoel dat dit tenminste één game van de ontwikkelaar is die ik toch nog eens een kans moet gaan gunnen. Dat Overwatch ruim twee jaar na release en ondanks alle Battle Royale gekte nog steeds netjes overeind blijft is in elk geval indrukwekkend. Tenslotte werd er reviewgewijs heel wat afgeknokt met Dragon Ball FighterZ voor de Switch en Soul Caliber VI.

Wat brengt volgende week vraag je me? Buiter meer koudefronten uiteraard meer nieuws. Volgend weekend is het namelijk het XO event van Microsoft waar vermoedelijk best wat aankondigingen te rapen zullen vallen. Dat en onder andere de review van een of ander cowboyspelletje moeten het toch weer een memorabele week gaan maken.

Iedere gamesite heeft die ene toffe, lieve meid nodig die te porren valt voor de schattige platformgames. Hier bij GameParty moeten we het echter nog steeds met Eefje stellen. Een inktzwart gevoel voor humor, ietwat van een grote bek en een voorliefde voor de meest gewelddadige games die je kan bedenken. Dat is Eefje in een notendop.