Up2Date, 19 april 2015

Up2Date, 19 april 2015

Ja ja, de officiële zomertijd is al een tijd geleden ingegaan maar helaas was daar zeer weinig van te merken. De laatste week konden we eindelijk genieten van het lekkere weer, waarbij Nederland een beginnend zomertje liet zien. Natuurlijk begrijpen wij maar al te goed dat je met zo’n lekker zonnetje niet altijd tijd hebt om Gameparty te checken voor het laatste nieuws en daarom hebben we voor jou de belangrijkste nieuwtjes op een rijtje gezet.

Destiny: House of Wolves komt 19 mei
Met de komst van Destiny is er menig PS4 en Xbox One aangeschaft. Iedereen was enthousiast over hun nieuwe destiny. Na een tijdje kwam de eerste uitbreiding uit met ‘The Dark Below’. Hoewel een aantal onder ons nog steeds hun gear aan het upgraden zijn, of zelfs nog aan het verzamelen, komt al vrij snel de tweede uitbreiding. Ditmaal is het tijd om het op te nemen tegen de vijanden van The Reef. In een enorm vette trailer zien we The Awoken Queen die vertelt hoe ze verraden is door degene die ze probeerde te beschermen en dat de Guardians binnengelaten worden in The Reef. Dat belooft wat! Let the hunt begin!
Koop je Fatality in Mortal Kombat X
Bij de Mortal Kombat X-week hoort natuurlijk ook wat nieuws over deze game en dat was er in de vorm van Fatalities. De bekende finishing moves van de Mortal Kombat-reeks hebben bij menig gamer geleid tot eeltachtige duimen, waarvan velen ook zullen zeggen: ‘dat is het waard.’ In de laatste game hebben ze een toevoeging gemaakt voor degene die houden van eelt-loze duimen, of gewoon voor dhen die het niet voor elkaar krijgen om de knoppencombinaties onder de knie te krijgen. Je kunt ze namelijk gewoon kopen. Kopen!? Ja, kopen. Door geld neer te leggen kun je Fatality Tokens kopen en met deze Tokens kun je een Fatality op een makkelijkere manier uitvoeren. Natuurlijk kun je ook gewoon voor de pijnlijke duimen gaan of de Tokens vrijspelen in de game. Dertig Easy Fatalities kosten je overigens 4,99 dollar.

Trailer en release datum voor Star Wars Battlefront
De laatste tijd vliegt Star Wars je overal om de oren. Is het niet in de vorm van een nieuwe trailer die zelfs van Matthew McConaughey een klein mannetje maakt, dan is het wel in de vorm van een trailer voor Star Wars Battlefront. Maar goed, laten we allemaal eerlijk zijn, niemand vind het echt problematisch dat we met zoveel trailers gek worden gemaakt want ik kan me niet voorstellen dat iemand deze trailers zonder een dikke vette smile op zijn of haar gezicht bekijkt. De trailer die vrijgegeven is laat aardig wat beelden zien van de aankomende game en ze zijn kwijlwaardig. Checken dus! De game komt overigens uit op 19 november; nog even wachten dus…
Niet snel na de trailer kwam trouwens het mindere nieuws dat er in de nieuwe game geen space battles aanwezig gaan zijn. Daarnaast werden er ook wat meer dingen duidelijk zoals het feit dat er geen singleplayer campaign zal zijn, de game draait op 60fps, je een vrouwelijke Stormtrooper kan spelen, er twee versies van de game zullen komen en je co-op kunt spelen via splitscreen. Tevens zijn Sullust, Tatooine, Endor en Hoth planeten die je zeker tegen gaat komen in de game.

Project CARS komt 7 mei
Nu we toch bezig zijn met het aankondigen van releasedates; 7 mei zal Project CARS eindelijk het licht zien. Na meerdere malen te zijn uitgesteld is het nu dan eindelijk zover. Via een bericht op Twitter, met een toegevoegde trailer, liet Bandai Namco weten dat de game dan uit zal komen voor PC, PS4 en Xbox One. Laten we er voor de goede vrede maar vanuit gaan dat hij niet nogmaals wordt uitgesteld…

Zoals jullie vast en zeker hadden begrepen was deze week Mortal Kombat X week bij Gameparty! Met de komst van deze nieuwe game gingen een aantal van onze crew members compleet uit hun dak. Zo schreef Bas de Mortal Kombat Retrospective deel I en deel II en kwamen de beste Fatalities (lekker gruesome) aan bod. Natuurlijk waren er ook reviews, previews en features die niet te maken hadden met de Mortal Kombat X week. Zo ging Bas hard aan het werk in de uitbreiding van De Sims 4. Daarnaast keerde hij terug naar King’s Landing voor de derde episode van Game of Thrones. Fabiano nam een kijkje op een oorlogschip in zijn preview van World of Warships en Kevin kreeg Borderlands: The Handsome Collection in handen, waardoor de vier games waar hij over schrijft in zijn beschaamde feature wederom op een laag pitje zijn gezet.

Dat was het alweer voor deze week! Zoals je kunt zien viel er genoeg te beleven op Gameparty. Vergeet vooral niet mee te doen aan de prijsvraag voor een aantal super toffe goodies van Mortal Kombat (het kan nog) en tot volgende week.