Up2Date, 14 februari 2016: Veel sequel-nieuws!

Up2Date, 14 februari 2016: Veel sequel-nieuws!

Het is de dag van de liefde. Cupido draait overuren, de kassa’s rinkelen wereldwijd en stelletjes verklaren elkaar de liefde. En wij bij GameParty verklaren jou ook de liefde in de vorm van een overzicht van de meest in het oog springende nieuwtjes van de afgelopen week in een nieuwe Up2Date!

Titanfall 2 krijgt singleplayer en eigen tv-serie
De eerste Titanfall werd vooral met veel bombarie aangekondigd, want het was de eerste nieuwe game van de bedenkers van Call of Duty onder de vlag van nieuwe werkgever EA. De game kreeg uiteindelijk aardige recensies maar wist nooit echt voet aan de grond te krijgen. Deels misschien wel te wijten aan de destijds nog kleine installed base van de Xbox One, anderzijds aan het ontbreken van een singleplayer wat door velen toch bij welke game dan ook als een gemis wordt gezien.

Met Titanfall 2 gaat de aanpak in ieder geval al anders zijn; de game verschijnt naast de Xbox One en PC ook voor de PlayStation 4, én er is bevestigd dat er een singleplayermode zal zijn. Dit zal een soort moderne hervertelling worden van de Amerikaanse revolutie en burgeroorlog, alleen dan in de ruimte. Het verhaal gaat draaien om migranten op een nieuwe planeet die terechtkomen in een oorlog die uitgevochten wordt met machines, wat waarschijnlijk de Titans zijn. Voor verdere verhaaluitbreiding zijn er plannen voor een spin-off tv-serie, al is nog niet duidelijk wat voor verhaal daarin verteld gaat worden.

The Division krijgt open beta; start op 18 februari
Tijdens de gesloten beta ging het gerucht al dat The Division ook een open beta zou krijgen, en jawel! Officieel loopt deze van 19 tot en met 21 februari, maar net als bij de gesloten beta mogen bezitters van een Xbox One al een dagje eerder aan de slag. In de open beta zal sowieso de content speelbaar zijn die in de gesloten beta zat, maar dan wel aangevuld met extra verhaalmissies. Mocht je van plan zijn om The Division te gaan kopen als hij uitkomt op 8 maart, dan is het extra interessant om de open beta te spelen. Je krijgt dan namelijk een extra in de full game, al is nog niet bekend wat die extra precies in zal houden.
Sonic krijgt eigen film in 2018
Het aantal verfilmingen van games begint de laatste jaren steeds serieuzere vormen aan te nemen. Binnenkort verschijnt natuurlijk Warcraft in de bioscoop en een maand geleden konden we je al melden dat de opnames van de verfilming van Assassin’s Creed zijn afgerond, om maar twee voorbeelden te noemen. Over twee jaar komt daar een nieuw icoon bij: Sonic krijgt zijn eigen film. Het zal een combinatie worden tussen animatie en live-action, een zelfde idee zoals bij bijvoorbeeld The Smurfs het geval was. Verhaaltechnisch is er nog weinig bekend, maar wij stemmen in ieder geval voor Danny DeVito in de rol van Dr. Eggman.

Watch_Dogs 2 verschijnt voor 31 maart 2017
Het heeft een tijdje geduurd en er gingen al eerder geruchten over de mogelijke ontwikkeling van een tweede deel, maar nu is het officieel: Watch_Dogs 2 is in de maak. Een harde releasedatum is nog niet bekendgemaakt, maar het spel verschijnt in ieder geval voor 31 maart 2017. Met de bekendmaking dat er dit jaar geen Assassin’s Creed verschijnt nog vers in het achterhoofd, is het niet ondenkbaar dat de tweede Watch_Dogs na een onthulling op de E3 bijvoorbeeld tijdens de feestdagen van dit jaar verkrijgbaar is. Maar goed, dat is puur speculeren. Zo gauw er meer bekend is, lees je het natuurlijk bij ons!
Destiny krijgt sequel in 2017, grote expansion eind dit jaar
Bekendmakingen van jaarrapporten zijn over het algemeen vrij saai, maar er valt zo nu en dan ook het nodige leuke nieuws uit op te maken. Zo ook bij Activision-Blizzard. Grootste nieuws is dat bevestigd is dat er in 2017 een volledig vervolg op Destiny uit gaat komen. Verdere details zijn helaas nog onbekend, zowel over de sequel zelf als wat je precies nog aan het eerste deel van Destiny en dienst uitbreidingen hebt na verschijning van de opvolger.

Gelukkig kunnen we uit het rapport wél opmaken wat er vóór de verschijning van de tweede Destiny nog allemaal gaat gebeuren. Komend voorjaar zal Destiny eerst een grote patch krijgen, waarin onder andere het maximale light-level omhoog gaat en nieuwe gear zal zitten. In het najaar verschijnt een nieuwe grote uitbereiding a la The Taken King. Gedurende het komende jaar kunnen we ook nog kleine updates verwachten, bijvoorbeeld in de vorm van nieuwe events.

Toekomstige Microsoft-titels worden voor pre-orders cross-buy tussen Xbox One en Windows 10
Games die onder de vlag van Microsoft worden uitgegeven, zullen beginnend met Quantum Break cross-buy worden. Pre-order je een game voor Windows 10, dan kan je hem ook kosteloos downloaden naar je Xbox One en vice versa. Dat maakte Phil Spencer, CEO van Xbox, via Twitter bekend.

https://www.youtube.com/watch?v=d4or8YE-6P4

In het geval van Quantum Break gaat het vooralsnog alleen nog om de pre-orders die de game voor zowel Xbox One als PC krijgen, later wordt bekend of dit ook voor normale aankopen gaat gelden. Ook de vraag of dit echt alleen voor Microsoft-titels gaat gelden of ook voor third-party games, zal volgens Spencer binnenkort beantwoord worden. E3, kom er maar in!

Het is een tijdje stil geweest op GameParty qua artikelen, maar afgelopen week hebben we een bescheiden inhaalslag gemaakt. Er kwamen vijf reviews online: van The Witness, Pokémon Super Mystery Dungeon, LEGO Marvel’s Avengers, Firewatch en Naruto Shippuden: Ultimate Ninja Storm 4. Daarnaast hadden we natuurlijk onze gebruikelijke features: Bas zocht afgelopen maandag inspiratie en Eefje zit nog steeds diep in Fallout 4.

We hopen dat onze liefde een beetje op je overgekomen is; zo niet dan is er volgende week een herkansing. Want ook dan is er, net als iedere week, natuurlijk weer een nieuwe Up2Date. Tot volgende week!

Hardcore casual gamer en graphicshoer. Hartje racing/action/adventure met een voorliefde voor sfeer. Schrijft niet alleen zelf, maar eindredacteert ook stukjes van anderen. Daarnaast groot consument van films, series en chocolade(rozijnen).