Up2Date, 21 juni 2015

Up2Date, 21 juni 2015

Niemand zal het zijn ontgaan: deze week was de E3. Dit stond dan ook aardig centraal bij Gameparty. Speciaal voor jullie hebben we elk nieuwtje, weetje, ditje en datje bijgehouden zodat onze trouwe lezers up to date bleven van al het nieuws wat ons om te oren vloog. Bij deze een paar nieuwtjes die echt niet aan je neus voorbij mogen gaan

Fallout 4 krijgt een releasedate
Er zijn aardig wat mensen wie al, letterlijk, jaren wachten op nieuws over Fallout 4. De game heeft even op zich laten wachten maar nu ineens komt Bethesda met het ene nieuws na het andere wanneer het gaat over deze game. Stiekem zijn ze namelijk al een tijdje bezig met het vierde deel uit deze post-apocalyptische serie. Met een tijdje bedoel ik sinds 2009! Net voor de E3 werd al duidelijk dat de game in de maak is en tijdens de E3 werd duidelijk dat ze al een heel eind zijn! Zo lieten ze tijdens de persconferentie aardig wat in-game footage zien waar menig man en vrouw intens gelukkig van werd. Het enige waar we nog gelukkiger van werden was het feit dat er zelfs een release date bekend is gemaakt voor de game. De game zal dit jaar nog te spelen zijn, want op 10 november zal het spel in de schappen liggen. Overigens zal er naast een ‘normale’ versie van de game ook een hele toffe ‘Pip Boy’ versie verschijnen. Hierbij zit een levensechte Pip Boy inbegrepen waar je je telefoon in kan stoppen en over straat kan gaan om mee te pronken.

https://www.youtube.com/watch?v=GE2BkLqMef4

Speel je Xbox 360 games op de Xbox One
Een van de meest vervelende dingen van een nieuwe console is het feit dat ze de helft van de tijd niet backwards compatible zijn. Zo ongeveer iedereen zou het prettig vinden wanneer ze de favoriete games van hun voormalige console kunnen spelen op de nieuwe aanwinst. Helaas wordt er vrij weinig gehoor aan gegeven en blijkt het keer op keer te veel gedoe te zijn om dit handige snufje toe te voegen aan de nieuwste spelcomputers. Nou, Microsoft dacht daar even anders over. Elke maand komen ze met een nieuwe update voor de Xbox One en keer op keer werd er gevraagd om een update waardoor je 360 games kon spelen op de One. Nu heeft Microsoft toch de tijd genomen om gehoor te geven aan deze vraag en heeft het een update uitgerold waardoor de One backwards compatible wordt met 360 games. Dit geldt overigens niet alleen voor discs maar ook voor games die je eerder hebt gedownload. De 360 discs gebruik je om de One digitale versies te laten downloaden, waarna de disc als verificatiemiddel dient. Je digitale collectie kun je, gratis, opnieuw downloaden. Natuurlijk zitten er nog wel een paar haken en ogen aan want nog niet alle games werken. Dat is natuurlijk wel logisch wanneer je bedenkt hoeveel games er moeten worden omgezet om gespeeld te kunnen worden.

Maak je eigen Super Mario game
Het is één ding om Mario games te kunnen spelen, maar om ze ook zelf te kunnen maken!? Het leek Nintendo leuk om dat mogelijk te maken voor hun fans. De ontwikkelaars hebben namelijk hun ontwikkeltool in een game veranderd, waarbij je zelf verschillende levels kan maken zoals in de bekende Mario games. Overigens kan je niet alleen de levels in elkaar zetten zoals je zelf wilt, met verschillende elementen uit verschillende games. Je kunt je vrienden ook nog eens uitnodigen om de levels te spelen. Vanaf 11 september kan je zelf in de huid kruipen van ontwikkelaar want dan komt de game uit. Zorg er alleen wel voor dat je de levels niet te lastig maakt voor je vrienden, anders ben je waarschijnlijk zo uitgespeeld.
Final Fantasy VII remake komt naar PS4
Je houdt ervan of je haat het: remakes. De ene vraagt zich af waarom er geen tijd wordt besteed aan nieuwe games, terwijl de ander het hartstikke tof vind om een nieuwe variant van hun favoriete game te zien. Square Enix gaat ervoor en heeft besloten om een remake te maken van het zevende deel uit één van hun bekendste series. Final Fantasy VII zal namelijk het daglicht gaan zien op de PS4. Hoewel ze de game al eerder uit hebben gebracht op, bijvoorbeeld, de psp zal het een tikkeltje anders zijn op de PS4. Voorheen dachten ze weg te komen met de graphics iets aan te passen maar nu gaan ze de game geheel opnieuw creëren. Graphics worden finaal op de schop gegooid en in een PS4 jasje gestoken. Helaas zal er aardig wat tijd gaan zitten in het maken van de game en het kan nog wel een tijdje duren voor we er meer informatie over zullen krijgen, laat staan een datum waarop de game uit zal komen. We geven Square Enix gewoon rustig de tijd om het mooiste er uit te halen en wachten geduldig af tot we Cloud Strife in een grafisch prachtig satijnen jurk kunnen zien.

IO Interactive over Season Passes: “het is gewoon verkeerd”
Niet iedereen is even grote fan van het fenomeen Season Passes. Sommige ontwikkelaars laten je jezelf scheel betalen aan alle uitbreidingen en extra episodes die uitkomen voor een spel. Het is natuurlijk een hele slimme manier om meer geld in het laatje te brengen, want veel gamers willen graag alle extra’s die bij een game horen. IO Interactive is het alleen niet zo eens met deze manier van geld binnen trekken en dit heeft ervoor gezorgd dat ze zich behoorlijk negatief hebben uitgelaten over Season Passes. Ze zijn van mening dat het ‘gewoon verkeerd’ is om season passes aan te bieden aan gamers. “Spelers zitten er gewoon niet op te wachten om geript te worden” aldus IO. Tja, je kunt ze geen ongelijk geven. Niet iedereen wil elke keer zijn portemonnee open trekken voor een game die je in eerste instantie al zestig euro heeft gekost en waarvoor je daarna dus nog meer geld moet neerleggen om DLC’s te spelen. Natuurlijk moet IO Interactive hun woorden wel een beetje daadkracht geven en ze gaan dan ook gratis downloadable content aanbieden voor de nieuwe Hitman.

Uitgebreide gameplay-video MGS V: The Phantom Pain
Het duurt nog heel even en dan kunnen we eindelijk het nieuwste deel van Metal Gear Solid spelen. Nou ja, heel even. Het duurt nog tot 1 september, want dan zal The Phantom Pain verschijnen op PS3, PS4, Xbox 360, Xbox One en op de PC. Voor de wachtende gamers op de E3 kwam Konami met een demo waarbij je alvast een voorproefje kon krijgen van de game. Sinds niet iedereen de mogelijkheid had om even op en neer te vliegen voor deze demo is Konami zo aardig geweest om de demo met iedereen te delen door middel van een online video. Het is niet zomaar een video van een paar minuutjes, hij duurt 40 minuten en in de demo wordt enorm veel uitgelegd over de gameplay. Voor de MGS fans is het zeker waard om even een kijkje te nemen. Natuurlijk is het enorm jammer dat je hem niet daadwerkelijk kan spelen, maar je kunt altijd je controller in handen nemen en net alsof doen.
Natuurlijk stond de E3 aardig centraal bij Gameparty deze week. Iedere persconferentie is gekeken en speciaal voor jullie verwerkt in een verslag. Ben je benieuwd waar het over is gegaan dan zijn ze hier op een rijtje:

Bethesda
Microsoft
Ubisoft
Electronic Arts
Sony
Nintendo
Square Enix
PC gaming show.

Natuurlijk staan we niet alleen stil bij de E3 maar gaat de rest ook gewoon door. Zo schreef Robin waarom Driveclub nog een kans moet krijgen en kwam de review van de nieuwste Harvest Moon, Harvest Moon: The Lost Valley, online.

Zoals je kunt zien is er een heleboel nieuws voorbij gevlogen deze week, waarvan dit er maar zes waren. Wat dat betreft zal je echt even terug moeten kijken wanneer je alles wil weten want er waren nog veel meer leuke nieuwtjes welke tijdens de E3 zijn aangekondigd. Voor nu kan ik alleen maar zeggen: op naar de E3 van 2016 en tot volgende week.. Oh! Voor de papa’s onder ons: mogen jullie veel games krijgen! Fijne vaderdag 🙂

All-round geek met een gigantische liefde voor Star Wars. Schrijft sinds 2005 over games en is een lopende film/game encyclopedie. Wakker te maken voor een goede game op Xbox Live (Havoc NL) of een bord lasagna. Streamt geregeld via Mixer en praat over films op Letterboxd.