Up2Date, 8 november 2015: May the force be with you

Up2Date, 8 november 2015: May the force be with you

Alweer een week voorbij gevlogen. Gelukkig, want het wachten op dinsdag wordt vanaf vandaag wat dragelijker. Nog twee dagen voordat half gamend Nederland (en de rest van de wereld) weer aan hun favoriete console gekluisterd zit! Voordat het zo ver is hebben we nog een rijkelijk gevulde Up2Date voor jullie. Rijkelijk gevuld met Star Wars natuurlijk. Waarom? Nou, het zal vast niemand ontgaan zijn, maar het is Star Wars maand bij Gameparty. So may the force be with you.

Fallout Launch Trailer
Laten we even een moment stil staan bij het feit dat dinsdag Fallout 4, eindelijk, uit komt. Bethesda doet dat in stijl met een ultiem gave trailer voor de nieuwe game. De bekende woorden welke in deel drie werden uitgesproken door Three Dog worden ditmaal door een ander gesproken, maar zijn net zo indrukwekkend. De trailer laat veel zien van de wereld waarin je personage zich in bevind. Kleurrijker dan het derde deel, maar nog steeds duidelijk aangetast door de enorme oorlog welke alles heeft weggevaagd. Eigenlijk moet je gewoon even de tijd nemen om de trailer te kijken.
Vergeet trouwens niet de Pip Boy app te downloaden voor IOS en Android!
Eerste honderd Xbox One backwards compatibility-games worden 9 november bekend
Iedereen wordt blij van backwards compatibility. Niks is erger dan je favoriete game laten liggen omdat hij niet speelbaar is op de nieuwste consoles. Menig gamer heeft er een traan om gelaten terwijl ze hun favoriete PlayStation 3 en Xbox 360 games op konden bergen op zolder. Blijkbaar hebben ze bij Microsoft bedacht dat de gamers het prettig zouden vinden om deze games nog eens, figuurlijk, af te stoffen en opnieuw te spelen. Het lijkt er op dat ze het dan ook tijd vonden om hier eindelijk iets mee te doen want op 12 november krijg je met de Xbox One de mogelijkheid om bepaalde 360 titels te spelen. Welke dit zijn is alleen nog niet bekend. Erg lang hoef je niet te wachten om er achter te komen welke games op het lijstje van Microsoft staan, want op negen november zullen ze een lijst vrijgeven waarop honderd games staan welke je kunt spelen op de Xbox One. Deze honderd games zullen, met de tijd, bij grote waarschijnlijkheid nog opgevolgd worden door andere games.

Gameplay trailer toont Endor
We kunnen de Up2Date van deze week natuurlijk niet voorbij laten gaan zonder een nieuwtje over Stars Wars Battlefront. We zaten al uit te kijken naar deze game en na de beta misschien zelfs nog meer! Nu is er ook nog eens een gameplay trailer vrijgegeven waarbij je meer te zien krijgt van de planeet Endor. Niet alleen zie je meer van Endor, je krijgt ook nog verschillende personages te zien. De trailer geeft duidelijk weer hoe een grafisch mooie game Star Wars Battlefront gaat worden. Laten we het er op houden dat ook deze trailer de moeite waard is om even te bekijken. Je zal er geen spijt van krijgen.
Momenteel staat GameParty geheel in het teken van Star Wars. De naderende release van Star Wars Battlefront is voor Bas een goede reden geweest om in zijn favoriete saga te duiken en ons te verassen met een groot aantal toffe artikelen. Samen met Deathstar.nl zijn het er bijna teveel geworden om op te noemen maar ik ga een gok wagen! Wil je weten hoe het allemaal begon en wie de man achter deze geweldige franchise is? Check dan; George Lucas: de legende achter de Star Wars Saga. Ben je benieuwd wat precies de reden is waarom Star Wars nog steeds zo een enorme fanbase heeft? Dan zal je erachter moeten komen waarom Star Wars nog steeds relevant is. Benieuwd naar de slechtste Star Wars games ooit gemaakt? Bas laat je weten welke games je moet vermijden. Bas kijkt ook terug op een aantal games uit de franchise zoals;
Knights of the Old Republic, Lego Star Wars en The Force Unleashed. Is dit nog niet genoeg? Hou dan deze maand GameParty in de gaten, er komt er nog veel meer voorbij.

Natuurlijk draait de rest bij GameParty ook gewoon door en daarom laat Robin je weten of WRC de rallygame is welke je echt moet kopen in zijn review. Bas en Eefje bogen zich samen over Halo 5. Bas hield zich vooral bezig met de singleplayer en Eefje ging los met de multiplayer. Ben je benieuwd naar Dark Souls 3? Dan kan je de preview van Harmen lezen.

Dat was het dan voor de Up2Date. Het is bijna dinsdag, de dag van Fallout en Tomb Raider. Nog even en dan komt de Xbox met backwards compatible games. Weer wat dichter bij de release van Star Wars: Battlefront. Wat is November toch een leuke maand. Gelukkig met elke week een dosis nieuws in een mooi jasje, want de komende tijd zullen de meeste van ons vooral achter de televisie zitten! We zien jullie daarom volgende week bij een nieuwe Up2Date.

All-round geek met een gigantische liefde voor Star Wars. Schrijft sinds 2005 over games en is een lopende film/game encyclopedie. Wakker te maken voor een goede game op Xbox Live (Havoc NL) of een bord lasagna. Streamt geregeld via Mixer en praat over films op Letterboxd.