Up2Date, 17 mei 2015

Up2Date, 17 mei 2015

De weken vliegen voorbij en daarom is het alweer tijd voor een nieuwe Up2Date. Dit maal met nieuwtjes over Destiny, Devil May Cry en beginnend E3 nieuws van verschillende ontwikkelaars. Enjoy!

Destiny’s House of Wolves is de grootste game onthulling van het jaar op Twitch
Destiny is een game welke bij de één nog steeds geliefd is en bij een ander allang ergens achter in de kast is verdwenen. Dat de game nog steeds standaard in de game console zit van verschillende gamers mag wel duidelijk zijn na de onthulling van DLC expansion ‘House of Wolves’ op Twitch. De livestream campagne is namelijk uitgegroeid tot de grootste game onthulling van dit jaar.

“Op basis van honderdduizenden unieke kijkers, laat Bungie’s recente reeks van onthullingen op Twitch de kracht zien van het gebruik maken van live social video om rechtstreeks verbinding te maken met een community,” aldus Alex Mendez, Publisher & Developer Relations van Twitch. “De ‘Prison of Elders’ uitzending alleen al zette een nieuw Twitch record voor de grootste single game onthulling van het jaar, met een piek van meer dan 180.000 kijkers.”
De campagne, volledig gehost op het Twitch kanaal van de ontwikkelaar, duurde drie weken en werd in totaal 1,5 miljoen keer bekeken. Tijdens deze livestreams bekeken fans volgens Twitch in totaal meer dan 21 miljoen minuten aan gameplay. Dat is niet niks natuurlijk en maakt wel duidelijk dat er aardig wat mensen zitten te wachten tot de uitbreiding op 19 mei eindelijk speelbaar is.

Devil May Cry 4: Special Edition
Zeven jaar na het origineel komt ontwikkelaar Capcom met een remaster versie van Devil May Cry 4. Capcom liet deze week weten dat de special edition van Devil May Cry 4 zal verschijnen op 23 juni. Wanneer je de game reserveert krijgt je extra kostuums voor Trish en Lady. Daarnaast krijg je een speciaal thema bij een pre-order voor de PlayStation 4. De special edition heeft The Legendary Dark Knight Mode, een modus die alle eerdere moeilijkheidsgraden overstijgt. Deze modus was eerst exclusief voor de pc-versie van de game, maar gaat nu dus de overstap maken naar de console en bevat een hoop extra vijanden.

Capcom kwam niet alleen met deze informatie maar ook nog met een trailer van de game waarin je drie bekende personen tegen komt; Vergil, Lady en Trish. De drie personages zullen speelbaar zijn in de nieuwe game.

The Division komt in 2016
Dat games steeds een nieuwe datum krijgen waarop hij wordt uitgebracht is iets waar we niet meer van op kijken. Wat dat betreft zijn er bepaalde titels waar we al meerdere jaren op aan het wachten zijn, waar we steeds opnieuw lekker voor worden gemaakt en waar we toch keer op keer op moeten wachten. The Division is ook zo’n game welke al meerdere malen is uitgesteld en waar iedereen nog steeds met smart naar aan het uitkijken is. Ubisoft laat nu weten dat de game in het eerste kwartaal van 2016 uit zal komen. Daarnaast kwam het goede nieuws dat ze meer informatie over de game zullen geven tijdens de E3 dit jaar. Ubisoft zal het druk krijgen in het eerste kwartaal van 2016 want naast The Division zijn er nog wat games en gadgets welke ze in die periode uit willen geven. Laten we hopen dat ze zich deze keer aan hun woord houden en dat The Division over een jaartje daadwerkelijk in de schappen zal liggen.

Informatie over Microsoft E3 Conferentie
Microsoft heeft informatie vrijgegeven over zijn E3 persconferentie. De conferentie zal plaats vinden op 15 juni en is live te volgen via de Xbox 360, Xbox One en op Xbox.com. Meer dan dat krijgen we eigenlijk nog niet echt te weten want ze laten niks los over de daadwerkelijke inhoud. Jammer, want dat is natuurlijk waar we zo nieuwsgierig naar zijn! Hoewel ze bij Microsoft stijf hun lippen op elkaar houden zijn er natuurlijk wel bepaalde verwachtingen waar het over zal gaan tijdens de E3. Zo zou het niet raar zijn wanneer we wat informatie krijgen over Halo 5: Guardians, Rise of the Tomb Raider (yes please!), Forza 6 of Fable Legends. Natuurlijk blijft het altijd twijfelen wanneer makers niks zeggen over de inhoud van een conferentie. Het is namelijk niet de eerste keer dat we iets verwachten te zien en de game of console het uiteindelijk laat afweten op de daadwerkelijke E3.
https://www.youtube.com/watch?v=YR2vSTkYDho
Voor de nachtbrakers; Microsoft zal van 16 t/m 18 juni elke nacht een Xbox Daily show organiseren tussen 1.00 en 2.00 uur. Tijdens de show zullen reviews van trailers, interviews met ontwikkelaars en interactieve demo’s voorbij komen. Ook dit kun je volgen via je Xbox of via Xbox.com.

Nintendo’s E3 plannen
Microsoft is overigens niet de enige wie iets laat weten over de aankomende E3. Nintendo laat namelijk weten dat ze dit jaar geen eigen persconferentie zullen houden. Ja, we horen je denken; “wat?” Dit jaar zal Nintendo ons gaan aanspreken via een online uitzending op 16 juni. Tijdens de uitzending zullen ze het hebben over nieuwe games voor de Wii U en de 3DS maar ze blijven akelig stil wanneer het gaat over hun smartphone games en project ‘NX’. Satoru Iwata heeft namelijk laten weten dat ze pas in 2016 informatie los zullen laten over hun nieuwe console.

Overigens waagt Nintendo zich, sinds 1990, ook weer aan een nieuwe World Championship. Door heel Amerika worden voorrondes gehouden en op 14 juni zullen de winnaars daarvan naar Los Angeles komen om het tegen elkaar op te nemen in het NOKIA Theatre. Uiteindelijk zal één speler als winnaar uit de bus komen en de titel Nintendo World Champion van 2015 krijgen. Voor ons, hier in Europa, is het toernooi online te volgen dus we hoeven niet massaal tickets te gaan boeken.

Bas speelde deze week de Year One Survival Editie van State of Decay. Wat hij er van vond? Dat lees je in zijn review. Kevin waagde zich aan de demo van Splatoon op één van de drie momenten waarop je deze exclusieve demo kon spelen en Eefje laat in haar feature weten wat ze er nu precies van vind dat we keer op keer van die indie-meuk krijgen als trouwe betalende PlayStation Plus gamers. Is het echt terecht om het standaard slecht of crappy te noemen? Of zijn het stiekem toch leuke titels om in je download lijst te zetten?

Zoals je ziet begint het E3 nieuws langzaamaan binnen te stromen. Het zal niet lang meer duren of de ‘gelekte’ games verschijnen weer op internet samen met de complot theorieën over weet ik wat allemaal. We wachten het geduldig af. Tot volgende week!

All-round geek met een gigantische liefde voor Star Wars. Schrijft sinds 2005 over games en is een lopende film/game encyclopedie. Wakker te maken voor een goede game op Xbox Live (Havoc NL) of een bord lasagna. Streamt geregeld via Mixer en praat over films op Letterboxd.