Up2Date, 29 juni 2014

Up2Date, 29 juni 2014

WK Voetbal? Als je de hele dag GameParty leest heb je er weinig last van. Hoewel ik wel toe moet geven dat ik deze Up2Date aan het schrijven ben terwijl ik net aan het bijkomen ben van de thriller Brazilië-Chili. Toch zet ik in deze Up2Date het belangrijkste game-nieuws van deze week op een rijtje. Ik beloof dat er geen voetbal meer tussen zal zitten. Echt waar! Hoewel.. volgens EA wint Nederland wel na penalties van Mexico!

Eerste trailer voor PES 2015
Ha! Heb ik jullie toch gefopt! Zit er toch nog wel wat voetbal in deze Up2Date. Hoewel dit natuurlijk wel virtueel voetbal is. De eerste trailer voor Pro Evolution Soccer 2015 is namelijk verschenen. En waar Konami vorig jaar al erg haar best deed met een halve next-gen engine op de PlayStation 3 en de Xbox 360, moeten de Japanners nu toch eindelijk wel eens een keer gaan vlammen. Want ook PES 2014 wist het ultieme PES-gevoel volgens een hoop spelers uiteindelijk niet te benaderen. In mijn eigen review was ik nog best positief over de game, maar merkte ik wel op dat er nog een hoop slordigheidsfoutjes in het spel zaten en dat het toch op een of andere manier niet zo goed voelde als FIFA. Een hoop PES-fans zijn dan ook al overgestapt naar de footie van EA. Weet PES 2015 dan ein-de-lijk het tij te keren? We zullen het vanzelf zien. In ieder geval krijgen we 3 juli een meer uitgebreide trailer. In deze trailer zullen we onder andere nog wat nieuwe functies van PES 2015 te zien krijgen.
inFamous: First Light verschijnt eind augustus
Ik heb genoten van inFamous: Second Son. Eindelijk weer eens een exclusive voor de PlayStation 4. Het zag er allemaal erg cool uit en de gameplay was bovendien tof. Hoe cool is het om boven een stad te zweven als een superheld terwijl je ook chaos aanricht. Je roept ook nog eens een legertje video-demonen op om het hele spektakel af te maken. Maar eerlijk is eerlijk, Second Son was wel behoorlijk aan de korte kant. Gelukkig kunnen we nu eind augustus weer terugkeren naar Seattle! Deze keer niet als Delsin, maar als Fetch. Fetch is Delsin’s neon-vriendinnetje die het vroeger nogal lastig heeft gehad. Fetch lijkt mij in ieder geval een tof personages voor wat extra levels. Overigens hoef je Second Son niet te bezitten om te kunnen genieten van deze DLC! Het is namelijk een stand-alone game. Heb je Second Son wel, dan kun je van extra content genieten.

Alfa van Destiny meer dan 6 miljoen keer gespeeld
Het is tegenwoordig blijkbaar heel hip voor ontwikkelaars om maar met alfa’s en beta’s te gaan strooien. Zo zagen we deze week overigens ook dat er een PC-beta voor racegame The Crew aan zit te komen. Maar de alfa van Destiny deed het overigens wel heel erg goed. De alfa is namelijk meer dan 6 miljoen keer gespeeld. De fans van statistieken kunnen helemaal losgaan. 149,522,313 Kills zijn er gemaakt met de standaardwapens. 667,966 ‘public events’ vonden er plaats. Indrukwekkende cijfers! Ik denk persoonlijk dat we in de komende maanden en jaren steeds meer alfa’s en beta’s zullen gaan zien. Het heeft namelijk twee kanten. Aan de ene kant is het leuk voor de speler om uit te proberen, maar het is ook handig voor ontwikkelaars om zo vervelende bugs er uit te kunnen halen. Bovendien werkt een alfa of beta als een soort van demo en kan het spelen van een beta de speler overtuigen om de game te halen. Ik heb zelf de Destiny-alfa niet gespeeld, maar ik ben onlangs wel aan de slag gegaan met de Battlefield Hardline-beta. Normaal gesproken ben ik meer een Call of Duty-speler, maar deze beta heeft mij in ieder geval duidelijk gemaakt dat ik dit najaar ook Battlefield Hardline ook maar eens in huis moet gaan halen!
Gran Turismo 7 is in ontwikkeling
Ik ben een groot fan van Gran Turismo. Maar de laaste jaren heeft de game mij wel pijn gedaan. Gran Turismo 5 was jarenlang in ontwikkeling en legde het – in mijn ogen – ruim af tegen Forza Motorsport 4. En dat terwijl ik nog best partijdig naar de zaak kijk. Gran Turismo 6 maakte het al een weer een klein beetje goed, maar nog steeds was er nog wel wat mis. Het geluid van de auto’s bijvoorbeeld. Of nog steeds het punt dat bepaalde auto’s er uitzagen alsof ze rechtstreeks van de PlayStation 2 af kwamen. In Gran Turismo 7 moeten deze problemen in ieder geval opgelost worden. Tenminste, het geluidsprobleem dan. De standaardauto’s zullen helaas nooit verdwijnen. Toch ben ik benieuwd wat Polyphony er weet van te maken op de PlayStation 4!

Maar naast nieuws was er nog wel wat anders op GameParty te vinden! Zo keek ik zelf naar Tomodachi Life en ging Auke eindelijk weer aan de slag met een WO II-shooter. Helaas was Auke niet zo positief over Enemy Front. Harmen keek als laatste nog terug op de E3 en Lisa keek naar levenslessen in games!

Het was niet de meest interessante week qua nieuws. Maar wat wil je, zo net na de E3. We werken ons echter vol spanning richting de Gamescom toe. Blijf GameParty dus in de gaten houden om altijd Up2Date te blijven!

Stond aan de babywieg van GameParty en is verantwoordelijk voor de gehele website. Noem het de grote eindbaas.