Up2Date, 17 juli 2016: Pokemon Go en komkommers?

Up2Date, 17 juli 2016: Pokemon Go en komkommers?

Zo vlak voor (of net in) de zomervakantie zijn we vol gas de komkommertijd binnen gescheurd. En dat is te merken qua hoeveelheid nieuws die naar buiten komt. Het was een redelijk mager weekje, maar gelukkig was veel nieuws dat naar buiten kwam ook daadwerkelijk interessant! Zoals je van ons gewend bent, vatten we de afgelopen week weer op nieuwsgebied voor je samen.

Battlefield TV-serie op komst
De tijd dat er alleen maar games gebaseerd op films of series uitkwamen, ligt alweer ver in het verleden. We hebben al meerdere keren gezien dat er films in de bioscoop verschenen die gebaseerd zijn op het verhaal of de setting van een bestaande game(franchise) en het lijkt erop dat die trend zich ook de komende jaren gaat voortzetten. En we kunnen er weer eentje aan de lijst toevoegen: er komt een TV-serie die gebaseerd is op Battlefield! Details over verhaallijnen, acteurs, TV-zenders of releasedata hebben we nog niet voor je, maar het is in ieder geval vast tof om te weten dat eraan gewerkt wordt. Kan de serie hopelijk toch nog wat verder de diepte in gaan qua verhaal, want dat is natuurlijk iets waar Battlefield nooit echt bekend om heeft gestaan. En zal er gekozen worden voor een moderne of een ouderwetse setting? Wij zijn erg benieuwd!
Nieuwe Overwatch-Hero Ana onthuld
Dat er na de release nieuwe Heroes naar Overwatch zouden komen, was al zo klaar als een klontje. Op het moment van verschijnen bevatte het spel er namelijk eenentwintig, wat natuurlijk een vreemd aantal is, als je net zoals ik een lichte vorm van OCD hebt althans. Maar goed, lang gaat dat niet meer duren, want we weten welk personage als nummer 22 furore gaat maken. Haar naam is Ana en ze behoort tot de Support-klasse. Met haar sniper kan ze namelijk niet alleen tegenstanders tijdelijk in slaap brengen, maar ook teamleden van nieuwe health voorzien. Haar ultimate biedt alle spelers in haar team van alle eigenschappen net ietsje meer. Net wat sterker en sneller, precies die kleine boost die je weleens nodig hebt. Op de PC is Ana al speelbaar in de Public Test Realm, andere spelers moeten nog eventjes geduld hebben. Wanneer Ana precies voor iedereen speelbaar zal zijn, is nog niet bekend.

Batman: Return to Arkham nog verder uitgesteld?
Eigenlijk zou ‘ie binnen niet al te lange tijd uitkomen, maar onlangs werd Batman: Return to Arkham toch nog redelijk last-minute uitgesteld. Het uitstel zou te wijten zijn aan het feit dat de ontwikkelaar de framerate van het spel niet goed op orde krijgt. Dat probleem lijkt hardnekkiger te zijn dan het klinkt, want volgens bronnen van Eurogamer zou de game pas op zijn vroegst eind november in de schappen liggen; mogelijk zelfs pas begin 2017. Nu lijkt mij dat wel een erg fors uitstel voor zo’n relatief klein probleem, dus zou er toch meer aan te hand zijn? Andere hiccups in het remaster-proces? Laten we hopen dat we er tegen de tijd van de release in ieder geval een mooi en goed werkend product voor terugkrijgen.
Nieuwe WRC 6 trailer toont in-game footage
De strijd der offroad games lijkt op de huidige generatie consoles flink uit de startblokken te zijn gekomen. Eerder konden we al stoeien met het prima Sebastien Loeb Rally Evo en later met het uitstekende DiRT Rally, binnenkort kunnen we daar (in zekere zin) Forza Horizon 3 en sowieso WRC 6 bij optellen. Laatstgenoemde werd afgelopen week verder geïntroduceerd bij het gamend publiek middels een nieuwe trailer die bol staat van de in-engine beelden. Gameplay-wise worden we er niet enorm veel wijzer van, maar we weten nu in ieder geval dat we ons, voor hoe het er nu uitziet althans, niet hoeven gaan ergeren aan kartelrandjes of dergelijke dingen.

Nintendo kondigt mini-NES met 30 ingebouwde games aan
Ik kan de laatste tijd niet precies meer volgen welke kant Nintendo nou precies op wil in de toekomst, maar vast staat dat de Japanners nog maar al te graag blijven teren op hun in het verleden behaalde successen. Virtual Console is daar natuurlijk een prima bewijs van, maar nu wordt ook de hardware-markt betreden met nieuw oud materiaal. Op 11 november brengt Nintendo namelijk een mini-NES uit, inclusief bijbehorende controller. Het apparaatje is via HDMI op je TV aan te sluiten en krijgt stroom middels een USB kabel. Op het apparaatje staan 30 games geïnstalleerd en dat aantal blijft ook zo; nieuwe games downloaden behoort niet tot de mogelijkheden. De console is momenteel te pre-orderen voor een minimale prijs van 65 euro, officieel is er echter nog geen prijs bekendgemaakt.

Pokémon Go is officieel uit in Nederland en Belgie!
Het heeft eventjes mogen duren (en iedereen had de game toch al op zijn telefoon staan), maar Pokémon Go wordt nu dan eindelijk ook bij ons officieel ondersteund. Het is verder precies hetzelfde spel als wanneer je het zelf eerder via een omweg hebt geïnstalleerd. Maar het is ieder geval goed nieuws voor die drie man die het spel nog niet gedownload hadden.

Niet alleen op gebied van nieuws was het rustig op GameParty, ook qua artikelen hadden we een chill weekje. Bas vertelde over zijn recent aangewakkerde Pokémon FireRed verslaving en Eefje blikte vast vooruit op de toptitels die komende herfst in de winkel liggen.

We zijn er alweer doorheen voor deze week. Wij snijden nog een verse komkommer aan nu het nog kan, wie weet staat komende week weer bol van het gamenieuws. Geniet van je weekend, en tot volgende week!

All-round geek met een gigantische liefde voor Star Wars. Schrijft sinds 2005 over games en is een lopende film/game encyclopedie. Wakker te maken voor een goede game op Xbox Live (Havoc NL) of een bord lasagna. Streamt geregeld via Mixer en praat over films op Letterboxd.