Up2Date, 18 januari 2015

Up2Date, 18 januari 2015

Hey, daar ben je! Ik was al op je aan het wachten! Waarom? Simpel! Het is weer die tijd van de week. De Up2Date is weer een feit. En een Up2Date zonder jou is als een beker warme chocolademelk zonder slagroom. Het is lekker, maar het mist net iets. Goed, voordat we wel heel ver af gaan dwalen (ik heb nu bijvoorbeeld zin in chocomel!) gaan we toch eerst die Up2Date even met z’n tweeën doorlopen. Ben je er klaar voor? Volg me dan snel. Dit was het belangrijkste nieuws van de afgelopen week!

Telltalte Games komt met nieuwe IP
Telltale, de studio achter games als Jurassic Park, Game of Thrones, Back to the Future, The Walking Dead en Tales of the Borderlands komt nu, voor het eerst in een lange tijd, met een nieuwe IP. Geen bekend houvast om.. nouja, zich aan vast te houden. Het komt dus helemaal op de mensen bij de studio neer om een toffe setting te creëren met interessante personages. Of deze game net zo populair gaat worden als dat The Walking Dead is geworden, gaan we zien wanneer het spel verschenen is. Verder is er namelijk nog helemaal niets bekend. Misschien iets voor de aankomende E3?

Metal Gear Solid V: Ground Zeroes krijgt first-person mode
Ik heb persoonlijk erg genoten van Ground Zeroes, de volledige voorloper op MGS V: The Phantom Pain. Hoewel de game misschien wat kort was (speedrunners spelen het spel uit in acht minuten!), was er genoeg te ontdekken. En geef toe; ontdekken doe je graag vanuit je eigen oogpunt, toch? Maar helaas, tijdens de game kijk je, net zoals bij eerdere edities van de franchise, steeds tegen de rug van Snake aan. Modder Pao was hier helemaal klaar mee en besloot daarom dat er een manier moest komen om in het hoofd van Snake te kruipen en zo het avontuur uit zijn ogen te zien. De mod die dit mogelijk maakt is inmiddels te downloaden, mits je de game op een PC speelt uiteraard.
Derde editie Call of Duty Championship, presented by Xbox in maart
Het is weer tijd om te bepalen wie de állerbeste ter wereld is! Voor de derde keer komt de wereldtop aan Call of Duty eSporters in Los Angeles bijeen voor het jaarlijkse toernooi Call of Duty Championship, presented by Xbox. De ultieme CoD-strijd vindt plaats in het weekend van 27-29 maart. In samenwerking met de Major League Gaming (MLG) en andere internationale eSports partners, ontvangen Activision, Sledgehammer Games en Xbox de 32 beste teams van over de hele wereld. Alle 32 binden de strijd aan op Call of Duty: Advanced Warfare met als doel zich te laten kronen tot Call of Duty “World Champions”. De winnaar pakt ook direct het leeuwendeel van het totale prijzengeld van $1 miljoen mee. Het toernooi biedt een uitdagend programma van een compleet weekend, waarin de ene zege nog zwaarbevochtener zal zijn dan de andere. De finale wordt live gestreamd op het Xbox Live online entertainment network en via andere broadcast partners.

Forza Motorsport 6 in ontwikkeling
Forza is een populaire serie. Kijk in de gemiddelde gameshop en je ziet dat de redelijk nieuwe Xbox One inmiddels deeltje vijf en Horizon 2 heeft mogen ontvangen. En beide games deden het erg goed. Racen is tof, racen met bijzonder sterke graphics, wegligging en halve autoporno maakt het interessanter. En de makers zetten het door! Turn 10 is namelijk met Microsoft begonnen aan Forza Motorsport 6. De game komt naar de Xbox One en zal op de komende E3 al speelbaar zijn. Voor de game werken de ontwikkelaars nauw samen met Ford waardoor de nieuwe Ford GT, Shelby GT350 Mustang en F-150 Raptor meteen zullen schitteren in het spel. Meer details verwachten we tijdens de perspresentatie van Microsoft, voorafgaand aan de E3 zelf.

New 3DS vanaf 13 februari te koop
Nintendo 3DS. Nintendo 3DS XL. Nintendo 2DS. New Nintendo 3DS. Het is de zoveelste uitgave van dezelfde handheldconsole. Afgelopen week kondigde Nintendo dit nieuwe speeltje aan voor de Nederlandse markt, inclusief de datum waarop we allen naar de winkel kunnen rennen om het ding te kopen. Op 13 februari kan de New 3DS helemaal van jou zijn. Interessant is dat er ook twee exclusieve versies van zullen verschijnen. Eentje in de stijl van Majora’s Mask, eentje die zich leent aan Monter Hunter 4 Ultimate.
Uitstel voor Grand Theft Auto Five
Ja, eigenlijk is het bizar dat het uitstel van Grand Theft Auto Five nieuws is. Waarom? Omdat we de game al meer dan een jaar in de kast hebben liggen. De versies voor de Xbox 360 en PlayStation 3 zijn al even onder ons. De next-gen edities zijn inmiddels ook van voor tot achter doorlopen, maar gebruikers van de PC moeten nog steeds wachten op het spel. En dat wachten gaat nog langer duren ook. Jammer joh. Rockstar heeft deze week namelijk laten weten dat de game uitgesteld is naar 24 maart. Twee maanden langer voordat de PC-gamers Los Santos kunnen gaan ontdekken. Tenminste, wanneer je de juiste specificaties hebt.

Het is redelijk te merken dat de stroom van games nog op gang moet komen dit jaar. We hadden de afgelopen week minder reviews voor je dan we gewild hadden. Maar hey, wanneer games niet komen en uitgesteld worden, kunnen we niet veel anders, snap je? Knipoog. Toch trakteerde Robin je eerder deze week op de recensie van Motorcycle Club. Lees deze vooral even door, weet je meteen waarom je hier je geld echt niet aan uit moet gaan geven. Vrolijker was hij toen hij over zijn verzamelwoede schreef. Want zeg nu zelf; wij gamers verzamelen toch echt alles? Van XP tot gear, van status tot speelgoed. En sinds een paar jaar kun je er nog je voordeel uit trekken ook!

Goed. Je bent op het einde. Na het lezen van deze alinea zit de Up2Date voor deze week er weer op. Maar wees niet getreurd. Zoals je van ons gewend bent komt deze feature volgende week weer terug. En de week daarop. En de week daarna kun je ook een nieuwe update verwachten. We zien je dan. Tot ooit!

All-round geek met een gigantische liefde voor Star Wars. Schrijft sinds 2005 over games en is een lopende film/game encyclopedie. Wakker te maken voor een goede game op Xbox Live (Havoc NL) of een bord lasagna. Streamt geregeld via Mixer en praat over films op Letterboxd.