Up2Date, 16 april 2017: Star Wars celebration

Up2Date, 16 april 2017: Star Wars celebration

Het paasweekend is dan eindelijk aangebroken en misschien nog wel belangrijker, de Star Wars celebration is in volle gang. Het extreem mooie weer van vorige week is er helaas niet meer, maar dat geeft ons alleen maar meer tijd om te genieten van alle mooie games en om alle nieuwtjes door te nemen in deze Up2Date.

Star Wars: Battlefront 2 informatie
Op de Star Wars Celebration hebben Electronic Arts en Lucasfilm Ltd. aangekondigd dat Star Wars Battlefront II wereldwijd wordt uitgebracht op 17 november 2017. Voortbordurend op de basis van baanbrekende graphics en authenticiteit van de originele Star Wars Battlefront, creëren DICE, Motive en Criterion samen één van de meest complete Star Wars-games tot nu toe. Star Wars Battlefront II stelt spelers in staat om het onvertelde verhaal te beleven van een speciale Imperial elite-eenheid in een gloednieuwe singleplayer-campagne. Daarnaast kunnen ze een First Order TIE Fighter besturen tijdens intense luchtgevechten in de ruimte en als grondsoldaten of iconische heroes/villains, zoals Yoda en Darth Maul, spelen tijdens epische multiplayergevechten in alle drie de Star Wars-tijdperken. Matt Webster, Executive Producer bij Criterion:

In Star Wars Battlefront II wilden we echt de essentie van heldendom vastleggen en ervoor zorgen dat iedereen in Star Wars een held kan worden. Ongeacht of je nu speelt met iconische karakters als Rey of Luke, als trooper in de frontlinie, als gevechtspiloot in epische multiplayergevechten, of dat je je mee laat voeren door een nieuw Star Wars-verhaal dat het gat overbrugt tussen Star Wars: Return of the Jedi en Star Wars: The Force Awakens: je wordt een held in Star Wars Battlefront II.

De Star Wars Battlefront II singleplayer-campagne, die nieuwe personages van Motive bevat die zijn gecreëerd in nauwe samenwerking met de verhaalgroep bij Lucasfilm, voegt een nieuw spannend verhaal toe aan het Star Wars-universum. Het spel speelt zich af in de 30 jaar tussen de verwoesting van Death Star II en de opkomst van de First Order. Het singleplayer-verhaal introduceert Iden Versio, de leider van Inferno Squad, een speciale elite-eenheid van de Galactic Empire, die op de grond even dodelijk is als in de ruimte. Naast Iden ontmoeten en spelen spelers tijdens de campagne ook andere iconische Star Wars heroes en villains, zoals Luke Skywalker en Kylo Ren. Douglas Reilly, Senior Director, Digital & Franchise Management:

EA heeft een ongelooflijk team ontwikkelaars bij elkaar gebracht om een Star Wars-spelervaring neer te zetten zoals fans die nog nooit hebben ervaren. Star Wars Battlefront II biedt spelers alles wat ze mooi vonden aan het laatste deel en voegt nieuwe modes toe waarvan we weten dat de fans ze willen zien, inclusief een volledig nieuw verhaal dat is ontwikkeld in samenwerking met Lucasfilm.

Mark Thompson, Game Director bij Motive Studios:

We wilden een campagne maken die een verhaal vertelt dat we nog niet eerder in Star Wars hebben gezien. Het was belangrijk voor ons om een nieuw authentiek verhaal te vertellen, een verhaal dat spelers een gloednieuw perspectief biedt. Door spelers in de huid te laten kruipen van een elite-eenheid van de Imperial strijdkrachten kunnen we ze laten zien hoe de strijd er vanaf de andere kant uitzag.

Naast de gloednieuwe singleplayer-campagne transformeert het team van DICE de multiplayer van het spel tot het ultieme Star Wars-strijdtoneel. Met modes voor maximaal 40 spelers voert Star Wars Battlefront II de fans door talloze iconische locaties uit alle drie de tijdperken: prequel, classic en new trilogy, inclusief nieuwe in-game locaties zoals de bladerdaken van de jungle op Yavin 4, de ruimtehavenstad Mos Eisley en Starkiller Base. Spelers kunnen kiezen uit diverse land- en luchtvoertuigen om de reis van hun eigen held te bepalen met configureerbare personage-ontwikkeling voor heroes, villains, soldaten en starfighters.
Ook ruimtegevechten op galactische schaal, één van de meest gevraagde modes door fans, worden tot leven gebracht in Star Wars Battlefront II. Criterion, dat een rijke geschiedenis heeft als het aankomt op het creëren van de snelste en meest intuïtieve voertuigen, heeft de ruimtegevechten helemaal opnieuw opgebouwd met verfijnde besturing, wapens en aanpassingsmogelijkheden. Spelers kunnen achter de stuurknuppel kruipen van de meest iconische schepen in het heelal waarmee ze zigzaggen tussen asteroïdevelden en door imperial dock yards vliegen tijdens cruciale luchtgevechten.

Fans die Star Wars Battlefront II pre-orderen kunnen naar de spannende bioscoop-release van Star Wars: The Last Jedi toeleven in de wetenschap dat ze content zullen ontvangen die is geïnspireerd door de binnenkort verwachte film en exclusieve thematische looks voor Kylo Ren en Rey. Spelers kunnen beide personages ook uitrusten met epische ability upgrades in multiplayer. Als ze het gevecht naar de ruimte verplaatsen kunnen spelers daarnaast upgraden naar de Star Wars: The Last Jedi Millennium Falcon en een nieuw First Order-schip.

Spelers die Star Wars Battlefront II: Elite Trooper Deluxe Edition pre-orderen hebben toegang tot alle door Star Wars: The Last Jedi geïnspireerde pre-order content in Star Wars Battlefront II: The Last Jedi Heroes, maar kunnen ook het slagveld domineren als de ultieme Star Wars elite trooper. Elke soldatenklasse krijgt upgrades met superieure vuurkracht, dodelijke wapenaanpassingen en epische gevechtsmogelijkheden. Eigenaars van de Deluxe Edition krijgen ook een voorsprong aan het oorlogsfront: zij kunnen zich drie dagen eerder in het spel storten.

Star Wars Battlefront II wordt wereldwijd uitgebracht op 17 november 2017 voor de PlayStation 4, Xbox One en PC. Spelers die eerder toegang tot het spel willen, kunnen dat vanaf 14 november krijgen met de Star Wars Battlefront II: Elite Trooper Deluxe Edition, of vanaf 9 november via de Play First Trials op EA Access en Origin Access.

Uncharted: The Lost Legacy langer dan verwacht
Het stand alone Uncharted-avontuur van Chloe zou wel eens meer dan een klein toetje kunnen worden dit najaar. In een interview na de Bafta Awards zei Arne Meyer, director of communications bij Naughty Dog, dat The Lost Legacy mogelijk ruim tien uur aan gameplay zou bevatten. Meyer legde uit dat The Lost Legacy ontstaan is als een uitbreiding voor Uncharted 4, maar gaandeweg uitgroeide tot meer dan dat. In Uncharted: The Lost Legacy nemen spelers de rol aan van Chloe Frazer, die samen met Nadine Ross naar India trekt om een oeroud artifact in veiligheid te brengen. De Lost Legacy verschijnt later dit jaar exclusief op PlayStation 4.

Wildlands DLC zit er bijna aan te komen
Vanaf 18 april kunnen gamers met een Season Pass aan de slag met de eerste DLC voor Ghost Recon: Wildlands. In Narco Road moet je infiltreren in drie nieuwe bendes, met elk een eigen karakter. Zo is er een motorclub, een stunt-team en zijn er straatracers. Dit brengt onder meer 15 nieuwe verhalende missies met zich mee. Ook zijn er nieuwe wapens, zij-missies, outfits en voertuigen beschikbaar met de DLC. Heb je de Season Pass niet, dan kun je vanaf 25 april de DLC los kopen.

Halo 3 misschien toch naar PC?
Misschien moet je dit gerucht met een enorme korrel zout nemen, maar de kans zit er in dat Halo 3 eindelijk richting de PC komt. Tijdens een presentatie van een nieuwe CPU van AMD dook er namelijk artwork op van Halo 3. Een foutje, of is er meer aan de hand? Het is namelijk bijna 10 jaar geleden dat Halo 3 verscheen. Een mooie mogelijkheid om Halo 3 uiteindelijk toch naar de PC te brengen? Wij houden je op de hoogte!
Black Ops 2 eindelijk ook beschikbaar op Xbox One
Er stond een titel ruim bovenaan als het gaat om gewilde backwards compatibility games op de Xbox One: Call of Duty: Black Ops II. Nu is het dan eindelijk zover en kun je Black Ops II gaan spelen op je Xbox One. Mocht je de game op disc hebben, dan moet je die disc in je One steken en zal de game zich downloaden naar je harde schijf. Heb je de game digitaal gekocht, dan staat hij in de lijst met te downloaden titels. De game is nu ook in de aanbieding in de Spring Sale.

Nieuwe IP van Bioware
BioWare Edmonton is al zo’n vier jaar bezig met het werken aan een volledig nieuwe IP. Dit project werd al eens licht geteased in 2014, maar zal pas op de komende E3 echt worden getoond. Liam Robertson, journalist die onder pseudoniem Unseen64 vaak informatie brengt over games voordat ze aangekondigd zijn, heeft in zijn podcast dit laten weten. De nieuwe IP draagt momenteel codenaam Dylan. Het zou een sci-fi titel worden die MMO elementen gaat gebruiken, denkende aan Destiny en The Division. De game moet het antwoord van EA zijn op deze games. Er zit een coöperatieve stand in de game en het is mogelijk de grootste game die Bioware ooit in ontwikkeling heeft gehad.

Naast al deze mooie nieuwtjes was er nog veel meer te beleven op GameParty, zoals de review van Nier: Automata. Hierin liet Eefje zien dat het nog niet klaar is met alle toppers van dit voorjaar. Verder konden we lezen en luisteren wat Bas van LEGO City Undercover vond in zijn review, en mocht Harmen alvast aan de slag met Prey. Robin nam ons verder mee in zijn haat-liefdeverhouding met de Nintendo Switch, en Eefje vertelde wat ze van Watch Dogs 2 vond, nu ze die eindelijk heeft kunnen spelen in de ‘Ik speel nog steeds…’

Volgende week zijn er weer genoeg nieuwe dingen te zien op GameParty, dus geniet van de paasdagen en dan hopen we jullie weer snel terug te zien!

All-round geek met een gigantische liefde voor Star Wars. Schrijft sinds 2005 over games en is een lopende film/game encyclopedie. Wakker te maken voor een goede game op Xbox Live (Havoc NL) of een bord lasagna. Streamt geregeld via Mixer en praat over films op Letterboxd.