Up2Date, 4 mei 2014

Up2Date, 4 mei 2014

Het is alweer mei! Temperaturen stijgen en de spanning voor de E3 stijgt inmiddels ook al flink op de redactie van GameParty! Wij kunnen in ieder geval niet wachten! Mei belooft sowieso ook een mooie maand te worden: Watch_Dogs, Wolfenstein en Mario Kart 8 zijn een aantal mooie titels die in mei op ons staan te wachten. Maar, voordat we losgaan met al deze toptitels, eerst nog even rustig op adem komen en het nieuws van afgelopen week lezen in deze Up2Date!

De eerste trailer voor Call of Duty: Advanced Warfare
Er is een aantal zekerheden in de gamewereld. Een van die zekerheden is dat er elk jaar een nieuwe Call of Duty uitkomt (eind oktober/begin november) en een andere zekerheid is dat er ook vooraf al kritiek komt. En jawel, ook dit jaar is dat niet anders! Sledgehammer Games mag voor het eerst alleen een Call of Duty uitbrengen en komt 4 november 2014 met Call of Duty: Advanced Warfare. De trailer zou eigenlijk pas 4 mei verschijnen, maar lekte ‘per ongeluk’ al uit. Tsja, die truc kennen we inmiddels bij GameParty wel.
Maar goed, Call of Duty: Advanced Warfare dus. Een Call of Duty die zich een behoorlijk eindje in de toekomst afspeelt. Het ziet er allemaal nog een stukje futuristischer uit dan Black Ops II. Bovendien ziet de game er ook een stuk mooier uit dan Black Ops II en het lijkt er dan ook op dat de game de eerste nieuwe Call of Duty gaat worden op een nieuwe engine. De trailer zag er alweer lekker ‘Call of Duty’ uit met een hoop spektakel, explosies, instortende gebouwen én Kevin Spacey! Fans vragen zich af hoe dit futuristische thema zich gaat houden, maar ik ben wel erg benieuwd! Ik wil het zeker eens kans geven en als de reviews enigszins goed zijn zit Call of Duty: Advanced Warfare in november in mijn PlayStation 4!

Nieuwe hardware voor Nintendo? Of toch niet…
Begin afgelopen week kwam het nieuws dat er misschien nieuwe hardware door Nintendo zou worden gepresenteerd op de E3. Dit gerucht kwam van een aantal fans die even flink hebben zitten neuzen in de code van de E3-website van Nintendo. Zou het dan toch? Een nieuwe DS? De geflopte Wii U er dan toch uiteindelijk uit? Ik zou het overigens niet kunnen snappen. De 3DS loopt juist ontzettend goed en heeft een goed aanbod aan games, en de Wii U lijkt nu juist een beetje op gang te komen, zeker met Mario Kart 8 en natuurlijk ook Super Smash Bros in het verschiet.

Nintendo was overigens uiteindelijk duidelijk over een mogelijk nieuwe console of toch die nieuwe handheld: Nintendo zal geen nieuwe hardware aankondigen tijdens de E3. Overigens maakte De gamegigant wel haar plannen voor de E3 bekend deze week: ze zullen een hoop aandacht besteden aan Super Smash Bros. en er zal geen persconferentie worden gegeven in Los Angeles. In plaats daarvan zal er weer een soort van Nintendo Direct worden uitgezonden. Best jammer als je het mij vraagt…

Disney Infinity Marvel Superheroes komt in de herfst
Ik ben een zwakkeling als het gaat om dingen verzamelen. Voetbalplaatjes, poppetjes, andere prulletjes, het kan mijn niet gek genoeg zijn. En ik ken er meer op de redactie van GameParty die dezelfde kwaaltjes hebben, dat kan ik je in ieder geval wel zeggen. Persoonlijk heb ik alleen Skylanders en niet Disney Infinity, maar als ik Disney Infinity Marvel Superheroes zie dan ga ik toch wel twijfelen. Dikke kans dat de game ooit ook bij mij in de kast ligt. Disney kondigde dus afgelopen week Disney Infinity Marvel Super Heroes aan. De game zal allereerst zes poppetjes rondom Marvel krijgen: de Avengers. Bovendien zullen alle oude poppetjes nog steeds te gebruiken zijn, én kun je op den duur nog meer verschillende poppetjes verwachten!
Xbox One in september naar China
In september komt de Xbox One niet alleen naar Nederland, nee, de console komt namelijk ook richting China. ‘Nou en?’ zal je misschien denken, maar het is voor het eerst dat een buitenlandse console in China is toegestaan. Letterlijk gaat er een miljardenmarkt open. Microsoft spring in ieder geval graag in het gat en laat de console in september verschijnen. Wachten lijkt me nu op de tegenaanval van Sony, aangezien de consolemarkt al sinds januari openligt vind ik het wel opmerkelijk dat die tegenaanval nog niet is ingezet. Ik ben dan ook best benieuwd hoe de console gaat scoren!

Verder was er natuurlijk nog een hoop andere content op GameParty! Zo was het voor redacteur Kevin de week van de vragen: hij vroeg zich af of hij nog een HD-remake mocht bestellen, en daarna vroeg hij zich af of Watch_Dogs wel de hype waard is. Auke schreef zijn laatste Vrijdagavond Gameavond en Eefje ging aan de slag nieuwe oude meuk in de vorm van NES Remix 2. Volgende week hebben we weer een hoop nieuws voor jullie, dus stay tuned!

Stond aan de babywieg van GameParty en is verantwoordelijk voor de gehele website. Noem het de grote eindbaas.