Up2Date 31 januari 2016, we gaan Beyond Good and Evil!

Up2Date 31 januari 2016, we gaan Beyond Good and Evil!

Enkele dingen in het leven staan vast. Zo weet je dat je ooit gaat sterven. Het is logisch dat je naar school gaat als klein kind en het staat vast dat je werken moet. En je weet dat er elke zondag een nieuwe, verse Up2Date verschijnt op GameParty. Hét artikel dat je even moet lezen wanneer je het belangrijkste nieuws uit de gameindustrie in de laatste week hebt gemist. Zit je er klaar voor? Het is behoorlijk wat deze week. Go!

Beyond Good and Evil 2 nog steeds in ontwikkeling
Ik weet niet of we hier nu blij mee moeten zijn, of toch een traantje moeten laten. Ja, het is fantastisch dat er nog steeds aan de titel gewerkt lijkt te worden, maar de originele aankondiging is inmiddels alweer acht jaar (!) geleden. Hoe kan het toch zo zijn dat dit spel zo lang op zich laat wachten? Natuurlijk, de man achter de titel, Michel Ancel, is een persoon die voor perfectie wil gaan. Maar dit begint te lang te duren. Een gevalletje Duke Nukem Forever/The Last Guardian haast! Maar, in een video met Tim Shafer laat Ancel dus weten dat de game nog steeds op de planning staat. Duurt lang!
EA slaat dit jaar de E3 over
Electronic Arts heeft aangegeven dit jaar geen booth te hebben op de E3. Wel is de uitgever gewoon aanwezig in Los Angeles. EA Play, een evenement gericht op de fan van de games van EA, zal van 12 tot en met 14 juni gehouden worden in Club Nokia, vlakbij het Los Angeles Convention Center alwaar de E3 is. Dit is de eerste keer dat EA niet op de E3 zal staan in meer dan tien jaar tijd. Wel zal EA een persconferentie gaan houden. Echter, waar ze normaal dezelfde dag gebruiken waarop Sony, Microsoft en Nintendo hun ding doen, schuiven ze nu naar 12 juni, een dag voordat de gekte los barst. Het is een vergelijkbaar scenario met Bethesda vorig jaar. Die uitgever gaf haar persconferentie toen ook een dag voor alle andere. Daarnaast zal er een ‘one night only event’ gehouden worden op die twaalfde. Voor wie dacht dit jaar eindelijk Mass Effect 4 te spelen op de E3 is dit misschien een beetje een dompertje.

Star Wars Outpost gaat niet meer verschijnen
Deze week is er informatie vrijgegeven over Star Wars Outpost, inclusief enkele screenshots. Leuk detail: de game is al een tijd geleden geannuleerd. Het spel was een strategische titel voor mobiele apparaten en de PC. Er werd twee jaar lang aan Outpost gewerkt bij LucasArts in Singapore voordat de stekker eruit werd getrokken toen Disney de studio kocht. Ook Star Wars 1313 en Star Wars First Assault zagen hier hun einde. Outpost was voor zo’n negentig procent klaar. Het spel moest een mix worden van de Kolonisten van Catan en EVE, gegoten in een bekende Star Wars-vorm. Het was aan spelers om op planeten een ‘outpost’ over te nemen en samen te werken met andere spelers om nederzettingen te upgraden. Iedereen kreeg de keuze om wapens, gereedschappen en schepen te leveren aan de Rebels of the Empire. Wanneer spelers ook First Assault in hun bezit hadden, konden er extra’s uitgewisseld worden tussen de beide games. Star Wars Outpost zal waarschijnlijk nooit meer verschijnen. Disney geeft wel aan te kijken naar geannuleerde projecten om inspiratie voor nieuwe dingen op te doen.

er zijn geen afbeeldingen gevonden

Gratis games voor PlayStation-/Xbox-gamers
Zoals elke maand zijn er gratis games te downloaden wanneer je lid bent van Xbox Live Gold/PlayStation Network. Februari zal niet anders zijn. Mensen met een Xbox One kunnen de gehele maand Hand of Fate gratis downloaden. Vanaf 16 februari komt daar Styx: Master of Shadows nog bij. Xbox 360-gebruikers krijgen Sacred Citadel om vanaf deze zestiende Gears of War 2 te kunnen downloaden. En vergeet niet, de games zijn ook te spelen op je One. Heb je een PlayStation? Dan is het net wat anders. Voor de PlayStation 4 kunnen we aan de slag met Helldivers en Nom Nom Galaxy. Helldivers is overigens ook te spelen op je PlayStation Vita en de PlayStation 3. De PlayStation 3 krijgt Grid Autosport en Persona 4 Arena. Voor de PlayStation Vita krijgen we Lemmings Touch en Nova 111. Die laatste game is ook te spelen op je PlayStation 4 en PlayStation 3. Vanaf 2 februari staan deze titels voor je klaar, dus vergeet niet de titels van januari op uiterlijk 1 februari nog te downloaden of aan je collectie toe te voegen.

Avengers Assemble-en in LEGO trailer
Assemble je Avengers. Met LEGO! LEGO Marvel Avengers is eerder deze week verschenen (aankomende week vind je uiteraard de review op GameParty) en dat moet natuurlijk gevierd worden. Hoe doe je dat beter dan met een launchtrailer? Captain America, Iron Man, Hulk, Hawkeye en al die anderen staan op je te wachten. De films van Marvel komen op de bekende manier opnieuw in beeld. Suit up en klik op play!
Gears of War 4 gaat rocken
Cliff Bleszinski, de man achter de Gears of War-serie, heeft gesproken met een schrijver achter het vierde deel in deze serie. Cliffy B is niet meer verbonden met de franchise, maar liet weten dat we erg blij gaan worden door deze game. Wanneer hij zijn zegen geeft omdat wat hij van de game weet goed blijkt te zijn, weten wij dat we inderdaad behoorlijk wat plezier kunnen gaan krijgen met de vierde Gears. Eind dit jaar ligt de game in de winkel, exclusief voor de Xbox One. Heb je Gears of War: Ultimate Edition gekocht? Dan mag je binnenkort aan de slag met een beta van deel vier.

Cowabunga met de Teenage Mutant Ninja Turtles
Teenage Mutant Ninja Turtles: Mutants in Manhattan is deze week aangekondigd, inclusief een trailer. De game is in ontwikkeling bij Platinum Games, de studio die je kent van Bayonetta en Transformers Devestation. De Turtles moeten deze zomer al verschijnen op de PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox 360, Xbox One en PC. Grafisch ziet de game er in ieder geval erg interessant uit. En Platinum weet wel hoe ze een game in elkaar moet zetten. Cowabunga?
Plannen rondom DLC Star Wars Battlefront bekend
Deze week is een gratis uitbreiding voor Battlefront verschenen. De Raider Camp map is in diverse modi te spelen, Luke en Han hebben nieuwe kostuums op Hoth en er is de mogelijkheid om Private Matches te spelen, Daily Challenges te voltooien en aan Community Events mee te doen. Maar dit is nog maar het topje van de ijsberg. Dice heeft meteen ook aangegeven dat er in februari meer gratis content gaat verschijnen, inclusief een nieuwe Survival Mission op Hoth, een nieuwe multiplayer map op diezelfde planeet die de grote modi gaat ondersteunen (Walker Assault, Supremacy, Fighter Squadron en Turning Point). Alle Walker Assault- en Supremacy-maps zullen vanaf februari ook te spelen zijn in Turning Point. In maart zal Dice een nieuwe map voor Walker Assault, Supremacy en Turning Point toe gaan voegen welke zich afspeelt op Endor. Ook zal in deze maand een nieuwe Survival-map op Tatooine aan de game toegevoegd gaan worden. We spreken nog steeds over gratis content. Als laatste heeft Dice aangegeven wat de Season Pass gaat brengen. In maart brengt de ontwikkelaar ‘Star Wars Battlefront: Outer Rim’ waarin onder andere gevochten kan gaan worden in de fabrieken op Sullust en in het paleis van Jabba the Hutt. In de zomer komt ‘Star Wars Battlefront: Bespin’ waarin we op elkaar mogen jagen in Cloud City. Later in het jaar komt ‘Star Wars Battlefront: Death Star’ waardoor we eindelijk op de meest iconische plek uit de Star Wars Saga mogen gaan vechten. Over de vierde uitbreiding wil Dice momenteel nog niets kwijt.

TV-spot voor Warcraft
Ja, we stappen even uit de games en duiken in de films. Op 26 mei draait de eerste Warcraft-film namelijk in de bioscopen van Nederland. Als iemand die duizenden uren in World of Warcraft heeft gestopt, kan ik niet wachten op de film. Regisseur Duncan Jones brengt het conflict tussen The Alliance en The Horde filmisch in beeld. Hoe filmisch? Dat zie je in de nieuwe tv-spot!
EA Origin Access nu beschikbaar in heel Europa
EA Access was al een hit op de Xbox One, maar nu kun je ook op de PC met de service aan de slag. Origin Access brengt spelers onbeperkt gameplezier met een groeiende collectie EA PC-games voor maar €3,99 per maand. Deze nieuwe service is gelanceerd met 15 games, waaronder Battlefield 4, Dragon Age: Inquisition, De Sims 3 en This War of Mine, en daar komen met de tijd meer games bij van EA en onafhankelijke ontwikkelaars. Daarnaast kun je games voor release spelen en krijg je kortingen wanneer je games koopt! Fan van EA? Dan is dit echt iets voor jou!

We hebben het enkele weken bijzonder rustig gehad. De grote games zijn inmiddels al lang en breed uit, uitgespeeld en wachtende op DLC. Nieuwe releases zijn er weinig, dus reviews zijn nog niet prominent aanwezig op de site. Maar we proberen je toch bezig te houden. Volgende week kun je in ieder geval de review van LEGO Marvel Avengers verwachten, maar deze week schreef Harmen al over Sébastien Loeb Rally Evo. Weet de game liefhebbers van rally te overtuigen? Je leest het in zijn review. Daarnaast keek Harmen ook naar de mogelijkheden rondom streaming-services in de game industrie. Is dit de juiste tijd om een Netflix voor games te starten? Als laatste verscheen een artikel in een nieuwe serie; ‘ik speel nog steeds…’ Elke week kijken we voortaan terug op een game die al een tijdje (of veel langer) uit is, maar welke we nog steeds spelen. We trappen af met Star Wars Battlefront.

En daarmee sluiten we deze Up2Date af. Hij was lang, want de nieuwsstroom begint weer lekker op gang te komen. Volgende week zal het niet anders zijn. En daarom is er volgende week gewoon weer een nieuwe Up2Date. Want je weet het: enkele dingen in het leven staan vast. De Up2Date is er daar een van.

All-round geek met een gigantische liefde voor Star Wars. Schrijft sinds 2005 over games en is een lopende film/game encyclopedie. Wakker te maken voor een goede game op Xbox Live (Havoc NL) of een bord lasagna. Streamt geregeld via Mixer en praat over films op Letterboxd.