Up2Date, 6 augustus 2017: Stilte voor de storm

Up2Date, 6 augustus 2017: Stilte voor de storm

Nee, het was niet de meest spannende week in de industrie waar we allen zo van houden. De grote nieuwsweken zijn na de E3 een beetje voorbij, en aangezien de Gamescom voor de deur staat zal er niets gigantisch gebeuren. Toch was er genoeg te beleven waarvan ik nu, speciaal voor jou, een opsomming maak. Bedank me later maar.

Battlefield 5 semi aangekondigd
Financiële meetings zijn niet meteen de meest interessante plekken voor ons als gamers. Echter, soms komt er een beetje nieuws uit binnen. Zo ook tijdens het gesprek van Electronic Arts, eerder deze week. Andrew Wilson, CEO van EA, liet namelijk weten dat in 2018 het volgende hoofdstuk in Battlefield moet gaan verschijnen. Een aankondiging is het niet, maar we weten dat de volgende dus al in ontwikkeling is. Het is logisch, aangezien ontwikkelaar Dice de jaren weet af te wisselen tussen Battlefront en Battlefield. Aangezien Battlefront II dit jaar moet verschijnen, krijgt 2018 de ruimte voor die andere franchise. Welke tijd periode zou jij willen zien?

Trailer voor Batman: The Enemy Within
Het tweede seizoen van Telltale’s Batman gaat bijna beginnen. En dat zorgt er natuurlijk voor dat The Dark Knight een nieuwe trailer krijgt. Met The Riddler in de hoofdrol, maar ook met The Joker in de spotlight, belooft Telltale een interessante blik op The Caped Crusader te brengen.
Bouw je eigen droombak in Forza Motorsport 7
Zo’n game waar ik best wel zin in heb. De Xbox One X staat in de pre-order, de 4K TV staat klaar. Forza 7 gaat knallen! Voor de eerste keer in de Forza Motorsport-serie brengt de ontwikkelaar brede kits voor een aantal auto’s. Een aantal kits zijn volledig op maat en in-house ontworpen bij Turn 10; van ondergronds geïnspireerde ontwerpen tot aero-verbeterde kits gemodelleerd tot professionele motorsport. Daarnaast zijn tal van body-kit opties van Forza Horizon 3 ook beschikbaar in Forza Motorsport 7, waaronder Upgrade Heroes zoals de Nissan S14 en de 240SX SE. Klinkt leuk, ik heb er zin in.

Nieuw lek toont Xbox One-versie Crash Bandicoot N.Sane Trilogy
Momenteel is Crash Bandicoot N.Sane Trilogy een game die alleen op de PlayStation 4 te spelen is. Zo werd de game origineel dan ook in de markt gezet. Echter, er zijn steeds meer aanwijzingen waardoor het er sterk op lijkt dat de game ook naar de Xbox One gaat komen. Ontwerper Kara Zisa heeft een video van de game in haar portfolio gezet. Ze is verantwoordelijk voor de interface van de game. Echter zien we in deze video niet de bekende driehoek, kruis, blok en cirkel, maar Xbox-knoppen. Het lijkt er dus echt op dat de game binnenkort ook op het platform van Microsoft gaat verschijnen.
Gears of War 4 augustus update
We leven in een wereld waarin games steeds meer ondersteuning krijgen. De rek van een game blijft er lekker in zitten wanneer ontwikkelaars steeds nieuwe content uitbrengen. Goed voorbeeld hiervan is Halo 5, die sinds haar release enorm veel gratis content heeft gekregen. Ook de mannen en vrouwen achter Gears of War 4 zijn goed bezig. Inmiddels is de augustus update te vinden in het spel. Deze brengt twee nieuwe maps. Forge Blitz is een strakkere en snellere evolutie van de map Forge die voortbouwt op de geest van het origineel om een map te maken die gevuld is met nieuwe gevechtservaringen. Nieuwe veranderingen zijn beïnvloed door Forge’s tijd als een Gears esports pro circuit map. Canals keert terug in Gears of War 4, met het klassieke triple bruggevecht over een ondiep kanaal, dat een belangrijk onderdeel vormt van de oorspronkelijke Gears of War Versus-ervaring.

EA onthult FUT Icons Stories voor FIFA 18
EA SPORTS heeft tijdens FIFA Ultimate TeamLIVE, Stories voor FUT ICONS in FIFA 18 onthuld. Stories breiden de ICONS-ervaring uit en geven spelers de kans om drie unieke versies van een aantal van de beroemdste spelers allertijden te vinden voor hun FUT-selecties. Ook heeft EA SPORTS aangekondigd dat de legendarische Ronaldinho als ICON beschikbaar zal zijn. Hij voegt zich bij eerder onthulde ICONS zoals Pelé, Ronaldo Nazário, Thierry Henry, Lev Yashin en Diego Maradona, maar ook bij andere sterren zoals Rui Costa, Patrick Vieira, Ruud Gullit, Dennis Bergkamp.
WNBA-teams maken officieel gamedebuut in NBA LIVE 18
Electronic Arts heeft aangekondigd dat WNBA-teams en -spelers speelbaar zullen zijn in NBA LIVE 18, dat deze herfst wordt uitgebracht op de Xbox One en PlayStation 4. De WNBA zal beschikbaar zijn in WNBA Play Now, en teams en spelerstechnieken zijn speciaal in evenwicht gebracht om de unieke divisiestijl en spelerstechnieken na te bootsen. Dit is de eerste keer dat de officiële WNBA-selectie van teams en spelers in een videogame verschijnt, en deze feature is alleen beschikbaar in NBA LIVE 18.
Op GameParty zelf houden we van games. En ook het blijven spelen van games. Want, zoals ik al aangaf, ontwikkelaars weten games steeds langer interessant te houden. Zo liet Robin weten dat hij nog steeds bezig is met Rocket League. Zo’n titel die ik nog steeds niet gespeeld hebt maar wel de interesse blijft wekken. Misschien ooit, na die gigantische stapel games die ik nog moet spelen… Waar ik dan weer over wilde praten met je is de muziek in games en de invloeden vanuit Hollywood. Een goed ding, of toch niet?

Het was een matig weekje. Maar dat mag de pret niet drukken. De Up2Date is er voor je, zoals je dat van ons gewend bent. Want ook al is de week matig, wij staan voor je klaar. Mag je me nu eindelijk bedanken.

All-round geek met een gigantische liefde voor Star Wars. Schrijft sinds 2005 over games en is een lopende film/game encyclopedie. Wakker te maken voor een goede game op Xbox Live (Havoc NL) of een bord lasagna. Streamt geregeld via Mixer en praat over films op Letterboxd.