Up2Date, 25 oktober 2015

Up2Date, 25 oktober 2015

Kunnen jullie het ook voelen? Die knetterende gevoelens die gepaard gaan met de drukste periode in gaming van het jaar? De opwinding van voor het eerst Saints Paul Cathedral beklimmen in Assassin’s Creed Syndicate, de eerste nog zoekende potjes multiplayer in Halo 5 en Black Ops 3, de ijzingwekkende avonturen van Lara en het verdwalen in de woestenij van Fallout 4. De avonden worden weer langer en we hebben tal van avonturen voor de boeg om ze mee te vullen. Je zou haast gaan vergeten dat er nieuws te bespreken valt, daarom heb ik moeten beloven om de nieuwe Assassin’s Creed in het plastic te laten voor ik deze Up2Date geschreven had. Daar ben ik uiteraard al grandioos in gefaald, maar dat neemt niet weg dat ik graag me even van de daken van londen weg pluk om jullie up te daten.

Hideo Kojima mag nog niet verder werken
De eindejaarslijstjes zitten er binnen enkele maanden weer aan te komen en ik ijver nu al om er de vraag: “Wat is de grootste dickmove van een uitgever?” in te stoppen. Ubisoft, EA en alle anderen gaan toch serieus uit hun pijp nog mogen komen als ze Konami willen overtreffen in deze categorie. Ik bedoel echt dat er al dode katjes aan te pas gaan moeten komen voor we kunnen zeggen, nou… zelfs Konami maakte het zo bont niet. Het talent van één van de meest geliefde reeksen ter wereld en één van de sterkhouders van je bedrijf op zo een bizarre manier buitenwerken, dat doe je toch echt niet zomaar. Ik zeg het je, Hideo heeft de vrouw van de CEO gevingerd of iets in die aard, want dit lijkt gewoon te hard op een persoonlijke afrekening. Mocht blijken dat Kojima het katje van Sakamoto vermoord zou hebben, dan zou ik het uiteraard wel snappen. Aan de andere kant, er zijn schattige katjes genoeg, maar er is slechts één Metal Gear. Ik vermoord gerust zelf vijftig katjes als dat betekent dat ze daarom Hideo gewoon terug aannemen en er een Metal Gear Solid VI komt. Of tien dolfijnen, want naar het schijnt hebben Japanners een rothekel aan die beesten.

Need for Speed geeft lijst met auto’s vrij
En weer worden de Suzuki Swift en Seat Ibiza schromelijk over het hoofd gezien, toch wel de meest geliefde objecten der affectie van de doelgroep van deze game: De TuningJohnny. De lijst kun je hier vinden.

Toffe reclame voor Star Wars Battlefront
Ja hoor, allemaal goed en wel die reclame, maar ook een tikje cynisch van toon toch? De boodschap is dat je een verveelde corporate slaaf bent van de consumptiemaatschappij die enkel kan opleven door jeugdherinnering te herleven, en dat door een game van rond de zestig euro te kopen. Nee, doe mij dan maar liever dat andere Star Wars trailertje dat deze week verscheen, die vond ik iets beter. Iets? Probeer eerder traantjes in de ogen wegens de extreme awesomeness beter. En als je je afvraagt wat ik er dan zo goed aan vond? Nou, om het met de woorden van de grote Han Solo te zeggen: All of it!

https://www.youtube.com/watch?v=mByznNYCWTY

PlayStation 4 nu in prijs omlaag
Een bevriende gameshop-verkoper vertelde me onlangs dat hij voor elke One twee PlayStation 4’s over de toonbank ziet gaan. Dat aantal zou wel eens stevig kunnen gaan stijgen de komende weken nu Sony de langverwachte prijsdaling doorgevoerd heeft. Vijftig euro goedkoper en enkele toffe packs netjes op tijd voor de feestdagen moet voor Sony het gemis van een echte exclusieve najaartopper goed maken aan de kassa. Tijd om de twijfelaars over de streep te trekken in voorbereiding van de komst van de Grote Nathan Drake? Ik dacht het wel. Ook besef ik nu pas voor het eerst dat Nathan Drake dezelfde initialen deelt met Naughty Dog, vergeef me dat ik dat eventjes cool vind.

Halo 5 Guardians haalt eigenlijk altijd 60fps
Ik lig zelden wakker van framerates. Zolang de boel niet stottert b b b b ben ik al blij. Dat gezegd zijnde zijn er uitzonderingen, en Halo is daar één van. De snelle gameplay van die game vereist gewoon niet minder dan de volle zestig frames per seconde. Dit is gewoon dat soort game waarbij je niet de meest adembenemende graphics hoeft te hebben,gewoon omdat de flow van de gameplay stukken belangrijker is dan het mooie snoetje. Vergelijk het voor mijn part met een aantrekkelijke meid die misschien niet zo waanzinnig knap is als haar jongere vriendinnen, maar wel waanzinnig goed kan neuken. Want ze doet het aan zestig frames per seconde dus. Sloeg dit ook maar enigszins ergens op?
Trailer Deus Ex: Mankind Divided toont Adam Jensen 2.0
Het is momenteel zo ontzettend druk met grote releases dat je haast zou gaan verwachten dat er begin 2016 ook een paar grote titels staan te trappelen. Dit Deus Ex: Mankind Divided al in februari zelfs. Ik hoop plechtig dat Fallout 4 al uitgespeeld is tegen dan, want deze nieuwe Deus Ex lijkt echt weer het soort diepgaande RPG waar je makkelijk een vijftig uur zoek in gaat willen maken.
Verhaal-trailer voor Just Cause 3
Holy crap, heeft Just Cause 3 effectief een verhaallijn? Ik dacht serieus dat je gewoon een heleboel waanzinnige tools kreeg en vervolgens los gelaten werd op een eiland dat je volledig in puin en as mag leggen. Maar het heeft dus echt een verhaal. Iets met een dictator die je moet van de troon stoten, het game equivalent van het meisje dat door de leerkracht betrapt wordt op spieken. Het resultaat is uiteindelijk altijd hetzelfde, op het eind wordt iemand in zijn smoel geschoten.Het grote verschil? Just Cause 3 ziet er stukken geiler uit.
Afgelopen week kon je op GameParty genieten van Lisa’s ontzagwekkend knappe Fallout feature. Een perfecte voorbereiding om al in de sfeer te komen voor Fallout 4. Verder waren er reviews voor Tony Hawk’s Pro Skater 5 die een stevige faceplant wist te maken en het behoorlijk toffe actiespelletje Transformers: Devastation. Tenslotte kroop ook Harmen nog eens in de virtuele pen om jullie een preview van Need for Speed te serveren die erg verhelderend bleek te zijn. Johnny’s gaan zo hard flippen op die game, zelfs al zitten er geen Seat Ibiza’s in.

Normaal zou ik hier uiteraard nog een uitgebreid nawoord kunnen schrijven, maar daar heb ik eerlijk gezegd geen zin meer in. We moeten een katje een katje durven noemen, ik heb me lang genoeg weten weg te trekken van het Victoriaanse Londen om jullie terug Up2Date te helpen. Blijf GameParty ook de komende week volgen voor features, reviews van de nieuwe toppers en uiteraard het heetste nieuws.

Iedere gamesite heeft die ene toffe, lieve meid nodig die te porren valt voor de schattige platformgames. Hier bij GameParty moeten we het echter nog steeds met Eefje stellen. Een inktzwart gevoel voor humor, ietwat van een grote bek en een voorliefde voor de meest gewelddadige games die je kan bedenken. Dat is Eefje in een notendop.