Destiny; wat vind de rest?

Destiny; wat vind de rest?

Destiny, het monsterproject van ontwikkelaar Bungie, heeft na jaren aan marketing en hype eindelijk het licht mogen aanschouwen. De voormalige Halo-studio brengt met het spel een compleet nieuwe IP die op verschillende gebieden wil vernieuwen door bestaande elementen samen te voegen als nooit tevoren. Maar is Destiny uiteindelijk de game geworden waar we allen zo op gehoopt hadden? Lukt het de titel om aan de hoge verwachtingen te voldoen?

Er is veel geschreven over Destiny. De game van Bungie is een goede kandidaat om door velen uitgeroepen te worden tot dé game van het jaar. Ook hier op GameParty zijn we zeer onder de indruk van de titel, al schiet het spel op sommige punten tekort. Gisteren kon je in onze review hier al lezen hoe Bas over de game denkt. Maar hoe kijkt de rest van de redactie naar de titel?

er zijn geen afbeeldingen gevonden

Wat ik van Destiny vind? Lastige vraag. Als die-hard COD-gamer moet ik zeggen dat ik best onder de indruk ben van het nieuwste spel van Bungie. Altijd keek ik naar Halo en vond dat de game eigenlijk ook gewoon voor de PlayStation uit moest komen. Maar nu is Destiny er. Ondertussen ben ik level 25 en speel de game elke dag. Soms de hele dag door zelfs! Sinds Destiny uit is heb ik maar één keer een ander spel aangeraakt. Ik vind wel dat de wapenbalans in de multiplayer (The Crucible) wat beter afgesteld mag worden. Of ligt dat aan het feit dat je in Call of Duty gewoon snel dood gaat? Om ook even te spreken over de graphics; awesome! Ik had serieus niet verwacht dat de game er werkelijk zo uit zou zien. Zelf heb ik de alpha en beta gespeeld en de game voelde toen eigenlijk al af. Mensen vragen zich wel eens af of de game stopt bij level 20. Nou nee, dan begint het pas! Je moet opzoek gaan naar gear dat light bevat en je hebt moeilijkere strike missions/raids op hogere levels. Dus als je nog geen Destiny hebt is het zeker aan te raden!

er zijn geen afbeeldingen gevonden

Als er iemand is die absoluut niet van het MMO-genre is, dan ben ik het wel. Deels omdat dat genre me gewoon niet ligt met al haar (voor mij) ingewikkelde menuutjes en statistics, deels omdat de meeste MMO’s alleen op PC speelbaar zijn en ik totaal geen PC gamer ben. Al vanaf de aankondiging heeft Destiny me over de streep getrokken om het genre (ook al wordt de game door Bungie zelf geen MMO genoemd) een kans te geven. En man, wat bevalt het goed! Nog steeds moet ik wel zoeken naar wat ik moet doen en hoe bepaalde dingen werken, maar het gaat allemaal wel veel makkelijker dan ik gewend ben van die schaarse MMO-sessies die ik in mijn leven afgewerkt heb. De sfeer in Destiny is heerlijk en de game voelt als geheel super afgewerkt aan; Bungie heeft zoals we gewend zijn flinke aandacht besteed aan details. Wat mij betreft is er zeker nog wel verbetering te behalen, bijvoorbeeld in de hoeveelheid content, de AI en de balans in PvP, maar als we ervan uitgaan dat Destiny een tienjarenproject is, kunnen we op z’n minst voorzichtig hopen dat Bungie sowieso het eerstgenoemde kritiekpunt weg gaat poetsen. Destiny awaits…

er zijn geen afbeeldingen gevonden

In eerste instantie wilde ik Destiny aan mezelf voorbij laten gaan om twee redenen. Eén: ik ben niet enorm goed in shooters en twee: ik ben een echte solo-gamer. Destiny, naar mijn idee, combineerde juist beide. Toen ik de beta eindelijk speelde was ik heugelijk verrast. Ja, het is een shooter en ja, het is online maar daarnaast is er een verhaallijn welke je, als je flink je best doet, alleen kan uitspelen. Hoewel de verhaallijn niet enorm ingewikkeld of lang is, is het voor een verhaalfanaticus als mijzelf wel een extraatje. De bounties en story missies zijn ook voor een beginnend shooter zoals ik leuk en ook haalbaar! De Crucibles, waar je wel bezig bent om andere mensen af te knallen, is dan weer niet echt mijn ding omdat ik er gewoonweg slecht in ben. Je zult me hier dus ook minder snel vinden. Destiny combineert de twee gelukkig waardoor er voor iedere soort gamer iets is. Ook voor mij! Wat dat betreft ben ik dan ook blij dat ik toch de keuze heb gemaakt om de beta te spelen want ik had anders, zonder het te weten, een enorm leuke game laten liggen.

er zijn geen afbeeldingen gevonden

Toen ik begon met Destiny keek ik mijn ogen uit naar de pracht en praal die Bungie met hun handen vanuit het niets hadden opgebouwd. Ik vond het geweldig. Toch wist de game mij niet te pakken. Het verhaal was erg mager, de gameplay ietwat eentonig en behalve de epische muziek en de grafische pracht, kon ik geen reden vinden om verder te blijven spelen. De Crucible is de plek waar ik mijn redding in het begin van de game heb gevonden. Geweldige maps en snelle actie. Erg verslavend, kan ik je vertellen. Nadat ik de game voor het eerst ook met anderen heb gespeeld, wist Destiny mij echt te pakken. De AI werd beter, het schieten intenser en hierdoor werd de game een stuk verslavender. Mijn eerste Strikes waren ook weer een hoogtepunt in de game. Vanaf level 14/20 is de game een stuk beter geworden. Nu moet ik even vinden hoe ik nu verder moet spelen, maar het blijft leuk en ik kan niet wachten om weer te beginnen.

er zijn geen afbeeldingen gevonden

Voorafgaand aan de release van Destiny had ik zo mijn twijfels. Ik had de beta gespeeld en was onder de indruk van de grafische kracht en de AI, maar of ik het leuk genoeg vond om 60 euro aan uit te geven, daar twijfelde ik nogal over. Zeker omdat er de komende weken/maanden zo veel moois aan zit te komen. Onder druk van de GameParty-crew en de hype rondom de game heb ik Destiny toch maar aangeschaft. Gelukkig heb ik daar nog geen moment spijt van gehad! Inmiddels heb ik level 17 aangetikt. En dat terwijl ik nog de laatste story-missie op Venus moet doen. Mars heb ik helemaal nog niet bezocht. Dat de laatste story-missie op Venus level 12 is zegt misschien wel genoeg. Destiny speel je met vrienden en tot nu toe heb ik een hoop Strikes en Crucible gedaan met een aantal van deze mensen. Destiny is absoluut het leukst wanneer je lekker met je vrienden kan ouwehoeren over de voice-chat en ondertussen een paar aliens afknalt!

Het lijkt er dus op dat we nog wel even door gaan spelen in Bungie’s nieuwste. De grote vraag is echter; hoe vind jij de game?

All-round geek met een gigantische liefde voor Star Wars. Schrijft sinds 2005 over games en is een lopende film/game encyclopedie. Wakker te maken voor een goede game op Xbox Live (Havoc NL) of een bord lasagna. Streamt geregeld via Mixer en praat over films op Letterboxd.