Up2Date, 9 augustus 2015

Up2Date, 9 augustus 2015

We hebben een aantal weken gehad die we met recht de komkommertijd kunnen noemen. Die periode zo vlak naar de E3, dan is er vaak helemaal geen bal te beleven op het gebied van gamesnieuws. Ontwikkelaars die nog wat te melden hebben sparen dat nieuws op tot aan de Gamescom. Deze week was het dan eindelijk zo ver en wij van GameParty zijn met vier man sterk richting de Gamescom geweest. Ook in Nederland zijn we druk bezig geweest met het heetste nieuws vanaf de Gamescom. Ben je deze week druk geweest en heb je het nieuws gemist? Geen probleem! Ik zet het heetste nieuws van afgelopen week voor je op een rijtje!

Bekijk de revealtrailer voor Mafia III
Misschien wel hét nieuws van de afgelopen Gamescom: Mafia III werd aangekondigd. Het was geen verrassing, aangezien de game al geteased werd zo vlak voor de Gamescom. Toch kregen we de eerste beelden te zien en werden we aangenaam verrast door de setting. Niet langer heb je een lid van de Italiaans maffia onder je knoppen. Nee, in Mafia III speel je met Lincoln Clay, een zwarte wees. Hij heeft geen familie en komt er achter dat je ook als je zonder familie wordt geboren, je toch nog een familie kunt vinden. Deze familie vindt Lincoln in de vorm van de zwarte maffia. Het is 1968 en Lincoln is net teruggekeerd uit Vietnam. Het verhaal speelt zich af in New Orleans, wat gebukt gaat onder een bendeoorlog en een hoop racisme. Het gaat volgens mij heel interessant worden om eens het maffia-verhaal van een andere kant te zien. De Italiaanse maffia heeft Lincoln genaaid en nu wil hij wraak nemen. Mafia III komt uit in 2016, maar ik kan nu al niet meer wachten. Laat Het snel 2016 zijn!

https://www.youtube.com/watch?v=YYhlmUd9Xoc

FIFA 16: FUT Draft, nieuwe Legendes en meer
Ik ben een ontzettende FIFA-fan. Elk jaar haal ik de nieuwe FIFA-titel wel in huis en speel ik online tegen vrienden en vreemden. Waar ik eerder nooit zo veel had met FIFA Ultimate Team, heeft de gamemode me dit jaar wel weten te grijpen. Een team opbouwen wat zo goed mogelijk bij jouw speelstijl past, het is stiekem toch wel heel erg verslavend. EA is ook niet op het achterhoofd gevallen en weet dat FUT de belangrijkste speelmode van de FIFA-games is. Om wat te innoveren komen zij dit jaar dan met FUT Draft. In FUT Draft kun je jezelf inkopen in een toernooi. Aan het begin van zo’n toernooi krijg je steeds voor elke positie de keuze uit vijf willekeurige spelers. Kies je voor de beste speler? Of kies je toch voor een iets minder sterke speler, maar die wel beter in je team past? Het zijn belangrijke keuzes, want je kunt een hoop coins winnen met FUT Draft. Naast FUT Draft zijn er ook nog andere nieuwigheden in FIFA 16. Zo is de Bundesliga belangrijker dan ooit, is er vrouwenvoetbal aanwezig en is ook de spray om de muur op afstand te houden bij een vrije trap aanwezig.

Zie Star Wars Battlefront’s Fighter Squadron in actie
Natuurlijk, ik heb de Star Wars-films wel eens gezien. Ik vond het zeer goede films, maar om te zeggen dat ik een hardcore fan ben, dat is nou ook weer iets te ver gezocht. Toch weet ik zeker dat ik dit najaar Star Wars Battlefront in huis ga halen. De sfeer heeft me compleet weten te pakken, en dat is iets waar EA toch wel trots op mag zijn. De nieuwe mode ziet er in ieder geval heel erg tof uit. 10 tegen 10 in de lucht, aangevuld met nog meer computergestuurde strijders. Wie een persoon van vlees en bloed uit de lucht schiet krijgt 3 punten, schiet je de AI uit de lucht dan krijg je 1 punt. Het kan zo simpel zijn, maar in alles zie je dat EA deze game heeft gemaakt met liefde voor de Star Wars-serie. Tenminste, dat zijn de woorden van onze eigen Bas, die wel een grote fan is van de Star Wars-serie. Vergeet ook zeker niet zijn preview te checken.
Halo Wars 2 aangekondigd
Dan als afsluiting nog een gloednieuwe titel. Een titel die voor vele fans compleet uit de lucht kwam vallen. Op het einde van de Microsoft-persconferentie kwam er namelijk ineens Halo Wars 2 in beeld. Snelle actie, grootse gevechten en een compleet nieuw Halo-verhaal: Halo Wars 2 heeft het allemaal. De game komt overigens niet alleen richting de Xbox One, maar ook richting Windows 10. Ideaal voor zo’n strategie-game. We moeten nog wel wachten tot het najaar van 2016, maar fans van de serie kunnen hun lol niet op.
Kevin, Harmen, Danny en Bas hebben elke dag in de auto gezeten van Dusseldorf naar Keulen. Ongeveer drie kwartier rijden. Precies genoeg tijd om een podcast op te nemen in de auto! Check dan ook zeker drie nieuwe afleveringen van de GameParty Podcast: (aflevering 1, aflevering 2 en aflevering 3) staan voor je klaar! Eerder noemde ik al de preview van Battlefront, maar er is meer preview-geweld op GameParty! Zo zijn er previews van MGS V: The Phantom Pain (ook in de vorm van een video) en Disney Infinity 3.0. Verder zijn er ook nog previews van Star Wars The Old Republic: Knights of the Fallen Empire en LEGO: Marvel Avengers.

Verwacht in de komende dagen en weken nog veel meer nieuws op GameParty! We zullen je nog voorzien van de gaafste Gamescom previews en natuurlijk al het andere nieuws uit de wereld van games. Tot volgende week!

Stond aan de babywieg van GameParty en is verantwoordelijk voor de gehele website. Noem het de grote eindbaas.