Verschillende games van Marvel niet meer te krijgen

Verschillende games van Marvel niet meer te krijgen

Het is niet meer mogelijk om enkele games uit de stallen van Marvel digitaal te kopen. Het gaat om Activision’s games zoals Spider-Man: Friend or Foe, Spider-Man: Web of Shadows, Spider-Man: Shattered Dimensions, Spider-Man: Edge of Time, X-Men: The Official Game, X-Men Destiny en X-Men Origins: Wolverine en Deadpool. In het geval van die laatste titel is het extra opmerkelijk, deze was vorige week nog tijdens de Steam-sales in de aanbieding. Nu zijn de games niet meer op Xbox Live, Steam en PSN te vinden. Ook games van Capcom die de Marvel-licentie gebruiken zijn verdwenen. Alleen de Vita-versie van Ultimate Marvel vs. Capcom 3 en alle versies van het recent verschenen LEGO Marvel Super Heroes zijn nog digitaal te krijgen. Downloadbare content zal ook verdwijnen. Het nieuws werd naar buiten gebracht door Activision’s community manager Dan Amrich.

Het verdwijnen van de games zou komen doordat Capcom en Activision niet langer de rechten hebben om games rondom Marvel-games te maken. Het contract tussen Marvel en de studio’s is afgelopen en zal niet verlengd worden. Marvel is ondertussen een bedrijf van Disney geworden dus waarschijnlijk gaat Disney de volgende games zelf ontwikkelen. Daarnaast zullen de games ook niet meer opnieuw in de winkels gelegd worden. Wanneer ze uitverkocht zijn, is het gedaan met de pret. Wil je één van de titels nog hebben, wees er dan snel bij. Wel liet Amrich weten dat Amazing Spider-Man 2 van Beenox (die uitgegeven gaat worden door Activision) nog gewoon gaat verschijnen dit jaar.

All-round geek met een gigantische liefde voor Star Wars. Schrijft sinds 2005 over games en is een lopende film/game encyclopedie. Wakker te maken voor een goede game op Xbox Live (Havoc NL) of een bord lasagna. Streamt geregeld via Mixer en praat over films op Letterboxd.