Verslag Sony persconferentie #E32018

Verslag Sony persconferentie #E32018

Sony was dan eindelijk aan de beurt en ze hadden grote schoenen te vullen na de geweldige Microsft presentatie. Er zijn natuurlijk veel games die nog in de pijpleiding zitten bij Sony waar we graag meer van willen zien, maar ook was er de hoop dat we wat nieuwe aankondigingen te zien zouden krijgen. Is het Sony gelukt om in de buurt te komen van de kwaliteit van de Microsoft presentatie?

Sony begon hun persconferentie in een zelf opgebouwde kerk die de setting van The Last of Us part II weerspiegelde. Vooraf kregen we gelijk te horen van Shawn Layden dat de focus tijdens de conferentie voornamelijk zou liggen op het verder tonen van meer beelden en info over de grote titels waarvan we al weten dat ze eraan zitten te komen. De moed zonk bij mij een beetje in mijn schoenen en het leek er dan ook op dat het voornamelijk een herhaling zou worden van wat we al wisten.

Toen kwam de eerste trailer waarin we gameplay te zien kregen van The Last of Us part II. Hierin zien we de ouder geworden Ellie die tijdens een feest in gesprek is met verschillende personages. De setting van het feest schakelt over naar een veel meer duistere omgeving waarin Ellie sluipend en stealthy verschillende menselijke vijanden te lijf gaat. De stealth slaat snel om naar full blown actie als Ellie ontdekt wordt en op momenten moet rennen voor haar leven. De sfeer in de trailer is duister en grauw en laat veel gruwelijke kills zien. Duidelijk is ook dat je in de game dus met Ellie gaat spelen en het is niet bekend waar Joe is gebleven. De trailer is verschrikkelijk spannend en goed in elkaar gezet waardoor de hype rondom de game alleen nog maar groter zal worden. Helaas is een specifieke release datum nog uit gebleven, dus hier zullen we nog geduld voor moeten hebben.
Na deze fantastische trailer kregen we een korte pauze omdat het publiek naar een andere zaal verhuisd moest gaan worden. Tijdens deze pauze kregen we een korte trailer te zien waarin we verschillende maps uit de originele Black Ops voorbij zagen komen en er werd duidelijk gemaakt dat deze maps in Black Ops III gespeeld kunnen gaan worden bij een pre-order van Black Ops IIII. Ook werd bekendgemaakt dat PlayStation Plus leden gratis Black Ops III kunnen gaan downloaden de komende periode. Verder werd in de pauze nog een nieuwe trailer getoond van Destiny 2: Forsaken, waar iets meer over het verhaal duidelijk gemaakt werd van deze nieuwe DLC.

Na deze iets te lange pauze schakelde we terug naar de nieuwe locatie waar alle aanwezige weer hun plaats hadden gevonden en werd er op een gigantische display een nieuwe trailer getoond voor Ghost of Tsushima. De game die vorig jaar werd aangekondigd zag er fantastisch uit en toonde ook gameplay van de game. We zagen hier Jin Sakai, die de hoofdrol speelt in de game tijdens de Mongoolse invasie van Japan in 1274. De game ziet er werkelijk schitterend uit en de setting van het oude Japan is om je vingers bij af te likken. De actie in de trailer ziet er vloeiend uit en geeft een goed beeld hoe de game eruit gaat zien. Helaas kregen we ook hier geen release datum te zien van de game, dus dat blijft ook nog even geduld hebben.
Eventjes leek Sony toen toch af te zien van hun focus op de vier grote titels en kregen we beelden te zien van de nieuwe game van Remedy genaamd Control. In de trailer zien we een vrouwelijk personage die in het bezit is van telekinetische gave en zien we dat de game best wel wat weg heeft van een eerder game van Remedy, Quantum Break. Daarna kregen we de eerste beelden te zien van de Resident Evil 2 remake die in 2015 aangekondigd werd en kwam er een korte teaser trailer voorbij van de nieuwe game van de maker van Rick and Morty, genaamd Trover Saves the Universe. Kingdom Hearts 3 kwam ook nog langs met een nieuwe trailer waarin we de wereld van Pirates of the Caribbean terugzagen met alle bekende personages waaronder natuurlijk Jack Sparrow.  Ook kwam de aankondiging van Nioh 2 voorbij, wat de enige PlayStation exclusive nieuwe aankondiging was tijdens de persconferentie.

Hierna werd de focus weer snel teruggelegd op de andere twee grote titels van Sony die nog moeten gaan verschijnen, waarbij eerst Death Stranding een nieuwe trailer liet zien. Het mysterie rondom deze game blijft ook na de persconferentie nog steeds flink aanwezig, want na het zien van de trailer zijn er nog steeds meer vragen dan antwoorden. We zien Norman Reedus in een woest landschap struinen en oog in oog komen met onzichtbare monsters. Ondanks dat het nog steeds zo onduidelijk en verwarrend is wat deze game nou daadwerkelijk is, blijft de game menig gamer intrigeren en ben ik erg benieuwd wat voor game dit precies gaat worden. Erg jammer was ook hier dat er geen release datum werd bekendgemaakt.

Toen kregen we onze vriendelijke Spidey te zien in een nieuwe trailer van Spider-Man, waarin we veel vijanden te zien kregen die langs zullen komen in de game. Zo zagen we onder andere Scorpion, Rhyno en Vulture voorbijkomen in de actievolle trailer en werd er aan het einde gehint naar nog een bekende schurk waarvan we niet weten wie het gaat zijn. Het was fijn om wat meer beelden te zien van de Spider-Man game, zeker omdat deze al in september zal gaan verschijnen. Dit is daarmee ook de enige grote titel van Sony waar een release date voor bekend is.
Bam, het was afgelopen. Geen afsluitend woord, maar alleen nog een korte compilatie trailer van de getoonde trailers. Het was een aparte persconferentie die anders was dan andere en mij met een beetje een dubbelzijdig gevoel achter liet. De beelden die ze toonde van de grote titels waren schitterend en hebben mij nog enthousiaster over deze games gemaakt dan dat ik al was, maar dat we van drie van deze vier titels nog niet eens weten wanneer ze gaan verschijnen voelt wat vreemd. Ik ben erg blij met de nieuwe beelden die we te zien hebben gekregen, maar toch had ik meer van Sony verwacht en is het ze in mijn ogen niet gelukt om in de buurt te komen van de persconferentie van Microsoft.

Game fanaticus die het liefste zijn vrije dag besteedt in de bioscoop tijdens een filmmarathon. Of 's nachts voor de tv zit te genieten van een goede pot American Football.