Up2Date, 4 januari 2015

Up2Date, 4 januari 2015

Nog de beste wensen! Grote kans dat je dit de laatste dagen een hoop hebt gehoord. Het nieuwe jaar is begonnen en dat mag iedereen weten. Wij bij GameParty hopen in ieder geval dat je weer helemaal bij bent gekomen van de champagne, oliebollen en vuurwerk. Hoe is het beter bijkomen dan met een lekker potje Call of Duty of FIFA? De gamesindustrie moest in ieder geval ook een beetje bijkomen, want we hebben niet al te veel nieuws voorbij zien komen de afgelopen week. Mocht je in coma hebben gelegen door iets te veel alcohol tijdens de jaarwisseling, dan praat ik je even bij!

Sony geeft compensatie voor downtime tijdens de Kerst
Ik moet eerlijk zeggen, ik baalde behoorlijk van de console-downtime tijdens de Kerstdagen (en de dagen daarna). Zowel Xbox Live als PlayStation Network lagen eruit, maar waar Xbox Live al behoorlijk snel opkrabbelde, leek het PlayStation Network er stukken meer moeite mee te hebben. Ik was boos op de pisventjes van Lizard Squad, die op deze manier eigenlijk wel een beetje mijn Kerstvakantie liepen te verpesten. Maar eigenlijk was ik toch ook wel een beetje boos op Sony. Want hoe kon het toch dat zij zich door een aantal van die ‘pisventjes’ helemaal van de kaart af lieten slaan? Ik heb me laten vertellen dat het best moeilijk is om iets te doen tegen een DDoS-aanval, maar toch zat het mij niet helemaal lekker. Het argument dat Sony hier niets aan kon doen en er zeker niet om had gevraagd, ging er bij mij niet helemaal in. Zeker als je bedenkt dat dit niet het eerste incident met het PlayStation Network is, en gegeven het feit dat ik ook nog eens 50 euro in het jaar betaal om online te kunnen gamen.

Sony ziet zelf ook in dat vijf dagen problemen wel heel veel van het goede is en komt dan ook met een compensatie. Dat alle abonnees (ook diegenen die een proefabonnement hadden) dan ook zonder iets te hoeven doen vijf dagen verlenging van hun PlayStation Plus krijgen vind ik niet meer dan normaal eigenlijk. Wel is natuurlijk netjes dat Sony het zo snel regelt. Daarnaast biedt Sony eenmalig tien procent korting aan in de PlayStation Store. Dit vind ik persoonlijk een beetje karig. Zeker als je bedenkt dat de prijzen voor volledige games in de PlayStation Store nog altijd belachelijk hoog zijn. 70 euro voor een game die als je een beetje zoekt op internet ook voor 40 euro kan krijgen? Nee dank u! Sony hoeft dit natuurlijk niet te doen, maar als je het doet, doe het dan goed!

Update Xbox One Development Kit verbetert prestaties
Consoles zijn natuurlijk altijd in ‘beweging’. Zo zagen we dat bijvoorbeeld met de PlayStation 3: pas op het einde van de cyclus werd eigenlijk alles uit de console geperst. Games als the Last of Us en Grand Theft Auto V zijn hier goede voorbeelden van. We zijn eigenlijk ook nog maar net onderweg met de nieuwe consoles. Toch zien de games op de Xbox One en de PlayStation 4 er al fantastisch uit. En er staat ons waarschijnlijk nog meer te wachten! De ontwikkelaars van Dying Light hebben namelijk laten weten dat Microsoft onlang een aantal wijzinging heeft doorgevoerd in de Development Kit van de One. Hierdoor kunnen ontwikkelaars het werkgeheugen veel beter benutten. Waarschijnlijk zien we niet meteen verbeteringen, maar het is in ieder geval fijn om te horen als je het mij vraagt!

PlayStation Plus line-up van januari bekend
Goed nieuws voor gamers met PlayStation Plus! Na een aantal (behoorlijk) zwakke maanden qua aanbod lijkt 2015 in ieder geval met een klapper te beginnen. De line-up voor de PlayStation 4 was al bekend: inFamous First Light en the Swapper. De PlayStation 3 line-up is een aantal maanden behoorlijk karig geweest, maar lijkt nu weer op de goede weg terug te zijn. Prototype 2 en Ducktales: Remastered zijn in ieder geval behoorlijk goed ontvangen bij de community. Voor de Vita springt Duke Nukem er in ieder geval uit. Een van de grootste (anti)helden krijgt een remasterde versie van zijn eerste game op de PlayStation Vita. Woah Dave maakt de line-up af. Als je het mij vraagt heeft Sony weer eens een ouderwets goede line-up!

Wij keken met zijn allen terug op 2014. Zo keken Bas, Fabiano en Harmen deze week allemaal terug op 2014. Lisa schreef ondertussen een stuk over de downtime van het PlayStation Network en Xbox Live. Zij was (net als ik) niet bepaald te spreken over de downtime en wenste zoals elke gamer Lizard Squad ook allemaal nare dingen toe. Verder kon je deze week de top 10 bekijken van de GameParty top 25. Zoals Henny Huisman ooit al zong: Maar zoals bij elke wedstrijd. Kan er maar één de winnaar zijn!

Waarschijnlijk krijgen we volgende week weer wat nieuws voor onze kiezen. Dan komt 2015 pas echt op gang! We zien je graag volgende week weer terug op GameParty. Vergeet dan ook niet onze Up2Date te checken. Tot volgende week!

Stond aan de babywieg van GameParty en is verantwoordelijk voor de gehele website. Noem het de grote eindbaas.