Wargaming kondigt third person actiegame Caliber aan

Wargaming kondigt third person actiegame Caliber aan

Wargaming, de makers van World of Tanks en 1C Game Studios hebben hun handen ineengeslagen en kondigen vandaag hun nieuwe project Caliber in het Westen aan. Caliber is een third person actie-game en richt zich op de wat oudere PC-gamer. De focus ligt vooral op communicatie, coördinatie en tactiek. In teams van vier personen kun je missies tegen computer gestuurde tegenstanders volbrengen in PVE Spec Ops mode. Uiteraard kun je ook lekker online losgaan tegen andere groepen van vier in de PVP-modus.

In de game kun je aan de slag gaan met verschillende operators. Elk heeft zijn eigen rol. De Assault is effectief bij korte en middellange afstanden. Perfect voor wie een agressieve speelstijl heeft. Een Support brengt juist vuurdekking voor de rest. Perfect als je van zware wapens houdt.De Medic helpt het team op zijn beurt in het heetst van de strijd. Ideaal voor wie graag een helpende hand biedt. En de Sniper vecht vanaf een grotere afstand, wat perfect is voor wie één schot genoeg is. Om te kunnen winnen moet iedereen zijn steentje bijdragen door in je rol te blijven en zo goed als mogelijk samen te werken.
Spelers hebben een keus van diverse Special Forces uit verschillende landen zoals de Poolse GROM, de Amerikaanse US Navy SEALs en de Kommando Spezialkräfte. Het verschil tussen die naties is duidelijk te zien aan de in-game modellen. Hun uniformen, emblemen, wapens waaronder zelfs de scopes zijn tot in de details authentiek nagemaakt. Alexander Zezyulin, Product Director:

We’re extremely excited to be presenting Caliber in Europe for the first time, especially as it will be showcased on gaming’s biggest stage: Gamescom. And yes, when designing the game, we made sure it fits the Wargaming philosophy: it’s free-to-win and fair. Also, it’s important to note that Caliber isn’t a twitch-reaction shooter; only tactics will help you in this theater of war!

De game werd al in het GOS-gebied getest en zal voor het eerst op de gamescom 2019 in de Koelnmesse aan het Europese publiek gedemonstreerd worden. Europese spelers die graag meer willen weten kunnen zich hier voor meer informatie registreren: playcaliber.eu.All-round geek met een gigantische liefde voor Star Wars. Schrijft sinds 2005 over games en is een lopende film/game encyclopedie. Wakker te maken voor een goede game op Xbox Live (Havoc NL) of een bord lasagna. Streamt geregeld via Mixer en praat over films op Letterboxd.