Wargaming start Studio Nexus

Wargaming start Studio Nexus

Je hebt vast wel eens gehoord van Wargaming, toch? World of Tanks, World of Warships… niet de kleinste games. De ontwikkelaar opent nu Wargaming Nexus, een nieuwe studio die zich moet gaan richten op het ontwikkelen van games voor mobiele platformen. De opening was eigenlijk al een hele tijd op handen nadat Wargaming en Epic (van dat andere kleine spelletje Gears of War en Fortnite) samen gingen werken vorig jaar. Wargaming geeft aan dat er nog veel gebieden zijn op de mobiele markt waar nog niet op ingesprongen wordt. Iets waar Nexus dus verandering in gaat brengen. De games gaan draaien op de Unreal Engine 4. De studio staat onder leiding van Mike Belton, iemand die al twaalf jaar binnen Wargaming actief is.

Er zijn momenteel al zes innovatieve projecten bezig binnen de studio die allen in de prototypefase zitten. Wat het ons gaat brengen? Wachten is alles wat we kunnen doen.

All-round geek met een gigantische liefde voor Star Wars. Schrijft sinds 2005 over games en is een lopende film/game encyclopedie. Wakker te maken voor een goede game op Xbox Live (Havoc NL) of een bord lasagna. Streamt geregeld via Mixer en praat over films op Letterboxd.