Wat is Total War: Warhammer? – Een introductie van de Old World

Wat is Total War: Warhammer? – Een introductie van de Old World

Op 24 mei‪ nodigt Creative Assembly je uit in een wereld van legendarische helden, mythische locaties en monsterlijke wezens. Want op die dag wordt Total War: Warhammer, de toegankelijkste Total War-game ooit, wereldwijd gelanceerd! Leid jij de Old World naar de verlossing of de ondergang?

In de nieuwste video genaamd What is Total War: Warhammer? geven de ontwikkelaars spelers die nog nooit een machtige Total War-generaal zijn geweest een overzicht van wat beginnende militaire strategen kunnen verwachten.
Total War: Warhammer is in feite twee games in één. Je leidt je gekozen ras over de plattegrond van de Grand Campaign, en managet je rijk op het gebied van diplomatie, economie en militaire kracht. Je voert het commando over grote helden die je kunt aanpassen met een schat aan mogelijkheden, waaronder vaardigheden, spreuken en persoonlijke missies. Je maakt vrienden, om ze vervolgens in de rug te steken voor je eigen duivelse of nobele doeleinden. Uiteindelijk zoek je het evenwicht tussen overleven en veroveren in je streven om je imperium uit te breiden van de zuidelijke Badlands tot de Northern Wastes.

Maar natuurlijk leidt die uitbreidingsdrang altijd tot conflicten, en het is op de slagvelden van de Old World dat je je kwaliteiten als militair tacticus mag bewijzen. Total War: Warhammer imponeert met adembenemende, realtime-gevechten, zoals je die nog nooit in een Warhammer videogame hebt gezien. Terwijl reusachtige vliegende monsters dodelijke duikvluchten maken en magische spreuken vernietigende sporen door het landschap trekken, zullen binnen de gelederen van je enorme legers helden opstaan om voor jouw glorie te strijden.

All-round geek met een gigantische liefde voor Star Wars. Schrijft sinds 2005 over games en is een lopende film/game encyclopedie. Wakker te maken voor een goede game op Xbox Live (Havoc NL) of een bord lasagna. Streamt geregeld via Mixer en praat over films op Letterboxd.