Wat verwachten we van Nintendo tijdens de E3?

Wat verwachten we van Nintendo tijdens de E3?

We weten dat Nintendo groot in gaat zetten op Super Smash Bros. voor de Nintendo Switch. Maar er moet meer zijn, toch? Daarom poetsten wij onze 3DS-en en Switches goed om om ze te gebruiken als een glazen bol…Nintendo is anders dan al die anderen. Nintendo doet lekker zijn eigen ding. En dat doen ze al jaren, dat gaat ze goed af. Daarom weten we ook dat deze E3 voor Nintendo vooral gaat draaien om Super Smash Bros. Logisch ook, zowat iedereen met een Switch kreeg een harde plasser of vochtige plek toen deze game aangekondigd werd. We gaan vast nieuwe levels te zien krijgen, onthullingen van nieuwe personages en zien hoe Hyrule uit Breath of the Wild zijn intrede doet in de game. Misschien is Mario’s pet voor het eerst ook een wapen? Of een eigen speelbaar personage? We gaan het zien. Maar er moet meer zijn. Vorig jaar werd Metroid Prime 4 door een logo getoond. Niets meer dan een logo, maar toch ontplofte het internet een beetje. Misschien zien we dit jaar wat meer? Een trailer, gameplay? Toch kijk ik het meeste uit naar wat de Pokémon-plannen zijn voor de Switch. Vorig jaar werd gesproken over een echte ‘core RPG’ voor het systeem, maar die is nog niet getoond. We hebben de Let’s Go-games gezien, maar ik wil die RPG zien! Voor die game wil ik een Switch gaan kopen namelijk. Verder komt Yoshi ook nog even blij doen en gok ik dat er een nieuwe platformer komt met een Nintendo-personage in de hoofdrol.

– Bas van DunWat ik van Nintendo verwacht? Dat ze het mij nog een stuk moeilijker gaan maken om niet een Switch in huis te halen. Ik ben al heel erg geneigd om de populaire console eens aan te schaffen, maar na de E3 zal dit alleen maar meer en meer gaan kriebelen. Nintendo gaat namelijk nog meer geweldig toffe games aankondigen voor hun prachtige hybride console. De nieuwe Pokémon-game is al buiten de E3 aangekondigd, wat wel een beetje jammer is, maar we gaan hier vast meer van zien tijdens de E3, waardoor veel mensen stiekem toch weer Pokémon Go op hun telefoon gaan installeren. Maar belangrijker zal Super Smash Bros. gaan worden voor Nintendo. Iedereen wacht met smacht op deze game en ik krijg spontaan nostalgische gevoelens als ik alleen al aan de game denk. Daarnaast zal Nintendo ook nog met iets nieuws op de proppen gaan komen. Wat dat gaat zijn durf ik nog niet te zeggen, maar er gaat één bekend Nintendo personage een nieuwe game krijgen. Nintendo gaat er in ieder geval alles aan doen om mij mijn portemonnee te laten trekken en de Switch in huis te halen.

– Daan ThissenNintendo zal nu toch echt met wat sterke games moeten op de proppen komen willen ze hun momentum qua verkoop behouden. De eerste sterke indrukken van games als Super Mario Oddysey zijn ondertussen vervaagd en sindsdien heb ik persoonlijk nog bitter weinig gezien wat me er toe zou aanzetten een Switch te kopen. Word ik warm van het feit dat nagenoeg elke Wii U-game van betekenis ondertussen naar die nieuwe console geport werd denk je? Zou ik een console kopen om minderwaardige ports te kunnen spelen waar hele modes uit gesloopt werden? Nee, Nintendo moet nu toch echt de toekomst van hun systeem tonen en bewijzen dat die vol exclusieve ervaringen zit. Metroid Prime 4 gaat vast indruk maken, maar ik heb meer nodig, veel meer. Een sterke racegame in de geest van F-Zero, een nieuwe Animal Crossing die sterk gebruiktmaakt van de mogelijkheden die de console te bieden heeft en een ijzersterke Paper Mario RPG die doet terug denken aan de toppers van weleer. Dat soort dingen heeft de Switch nodig, geen kartonnen dozen waar je piano op kan spelen, maar eerder het soort spellen dat ervoor zorgde dat een console als de Gamecube nog zo’n warme plek in veel gamerharten inneemt.

– Eefje SchietgatStiekem ben ik bang. Heel bang. Dat Nintendo me gaat tegenvallen. Sinds de launch van de Switch is het apparaatje uit het niets met stip mijn favoriete console geworden. Ik ben alleen bang dat de wensen die ik voor de Switch heb ’te Westers’ zijn. Ik hoef geen JRPG’s. Ik wil multiplatform kunnen spelen. Heus niet alles hoeft hoor, maar een leuke selectie. Ik wil exclusieve games die de massa aanspreken. Ik wil goede third party-support. Tsja, ik wil veel te veel. Dingen die Nintendo waarschijnlijk met de beste wil van de wereld niet waar kan maken. Door de verwachtingen van de harde kern der Nintendo-fans. Door aandeelhouders. Who knows. Ik denk dat Nintendo typisch zichzelf gaat zijn deze E3. Een tikkeltje weird af en toe, dingen uitgebreid uitlichten waar het grote publiek niet echt warm van wordt. Maar die typische Nintendo-titels gaan eraan komen. Gegarandeerd. Japanners mogen dan wel star en eigenzinnig zijn, ze voelen als de beste aan dat ze nu momentum hebben. Dat ze door moeten pakken. Goud in handen hebben met deze hardware. Nintendo gaat los deze E3, maar wel op haar geheel eigen manier.

– Harmen Bootsma


Als er een conferentie is waar ik naar uitkijk, dan is het wel die van Nintendo. De grote verrassing rondom Pokémon is er helemaal wel een beetje af (die werd namelijk al een week voor de E3 uit de doeken gedaan), maar voor de rest ben ik zeer benieuwd wat het tweede jaar voor de Nintendo Switch nog allemaal gaat brengen. Ik ben in ieder geval heel erg benieuwd naar meer details over Super Smash Bros. voor de Switch. Die game gaat voor 99,9% zeker ontzettend tof worden. De vraag is altijd welke personages er gaan verschijnen in de game. Dat Yoshi er in gaat zitten is zeker, en het is ook zeker dat Yoshi’s platformgame getoond gaat worden tijdens de E3. Nog zo’n gewaagde uitspraak dan: Mario gaat ook aanwezig zijn! In welke vorm is nog even afwachten, maar ik verwacht dat Nintendo een spin-off rondom de besnorde loodgieter gaat aankondigen. Ik zet mijn geld persoonlijk op een nieuwe Mario Party.

– Robin Link


Nintendo weet ons soms flink te verrassen. Gaat ze dat dit jaar ook weer lukken? Op 12 juni om 18.00 uur begint de presentatie. Iets later lees en zie je natuurlijk alles weer terug op GameParty!

All-round geek met een gigantische liefde voor Star Wars. Schrijft sinds 2005 over games en is een lopende film/game encyclopedie. Wakker te maken voor een goede game op Xbox Live (Havoc NL) of een bord lasagna. Streamt geregeld via Mixer en praat over films op Letterboxd.