Werkt Disney aan een nieuwe Infinity?

Werkt Disney aan een nieuwe Infinity?

Vorig jaar werd Disney Infinity gelanceerd, een game waarin je met echte actiefiguren personages in je spel tot leven kon wekken. Een beetje Skylanders dus. Een game die steeds groter kon worden door nieuwe levels toe te voegen waar jij als speler opnieuw een figuurtje voor moet kopen. Een geslaagd concept. Daarom kijkt Disney graag verder.

Zo gaan er geruchten dat de studio bezig is met twee nieuwe versies van de game. Eén hiervan zou zich compleet moeten richten op het universum van Marvel (Marvel is van Disney), terwijl de andere de werelden uit Star Wars (ook een franchise van Disney) centraal zou gaan zetten. Dit hebben bronnen gemeld aan de Wall Street Journal.

Ondanks het succes van Disney Infinity gaat het nog niet goed genoeg met de gamestudio van het bedrijf met de muis. Het is een lange tijd moeilijk geweest om financieel goede jaren te draaien, iets wat volgens diezelfde bronnen zou gaan betekenen dat er een grote ontslagronde gaat komen bij Disney Interactive. Vooral Disney Playdom, een studio die zich richt op social gaming, zou hier veel last van gaan krijgen. Het zou gaan om honderden banen.

All-round geek met een gigantische liefde voor Star Wars. Schrijft sinds 2005 over games en is een lopende film/game encyclopedie. Wakker te maken voor een goede game op Xbox Live (Havoc NL) of een bord lasagna. Streamt geregeld via Mixer en praat over films op Letterboxd.