Xbox behaalt Guinness World Record

Xbox behaalt Guinness World Record

In de aanloop naar de release van Super Lucky’s Tale op 7 november liet Xbox een speciale luchtballon opstijgen tijdens het Albuquerque International Balloon Fiesta. Via een stream vanaf 365 meter hoogte in het Mixer Xbox Channel kon de vlucht overal ter wereld worden gevolgd. De bijzondere ballontocht op vrijdagochtend is erkend als Guinness World Record voor ‘de hoogste gamingstream’ en daardoor is Super Lucky’s Tale nu ook officieel een topper.

De livestream werd gepresenteerd door Community Manager Rukari Austin van Microsoft Studios. Terwijl de ballon door het luchtruim zweefde, liet hij live nieuwe gameplay-beelden zien. Tijdens het Albuquerque International Balloon Fiesta konden gezinnen en kinderen van 7 tot 15 oktober een glimp opvangen van de speciale Super Lucky’s Tale-luchtballon en ook Lucky zelf ontmoeten.
Xbox had de luchtballon versierd met afbeeldingen van Lucky en allerlei kleurtjes die zijn vrolijke persoonlijkheid weerspiegelen. Er was ook een platform voor de Xbox-console gebouwd en een scherm dat in de lucht door een generator van stroom werd voorzien. Daarnaast werden er twee kleine Blackmagic Cinema Camera’s gebruikt om de livestream te filmen. De stream werd uitgezonden via een geïntegreerd 3G/4G-netwerk. Al deze onderdelen werden veilig gemonteerd in de gondel van de Super Lucky’s Tale-ballon.

Dankzij deze indrukwekkende prestatie behoort Super Lucky’s Tale nu tot een exclusieve groep gamers en ontwikkelaars die werden beloond met een Guinness World Record. Een aantal van deze records is opgenomen in de ‘Guinness World Records 2018 Gamer’s Edition’. Dit boek ligt nu in de winkel en bevat records van gamers en ontwikkelaars uit de hele wereld.

Super Lucky’s Tale is een speelse platformgame voor alle leeftijden en is een Xbox Play Anywhere-titel. Met een eenmalige aankoop kun je dus zowel op je console als een pc spelen. Volg Lucky terwijl hij op zoek gaat naar zijn innerlijke kracht en samen met zijn zus het Book of Ages probeert te redden van Jinx. Ga terug naar de tijd van de klassieke platformgames met uitdagingen voor spelers van alle niveaus en leeftijden. Super Lucky’s Tale verschijnt op 7 november voor Xbox One-consoles.

All-round geek met een gigantische liefde voor Star Wars. Schrijft sinds 2005 over games en is een lopende film/game encyclopedie. Wakker te maken voor een goede game op Xbox Live (Havoc NL) of een bord lasagna. Streamt geregeld via Mixer en praat over films op Letterboxd.