Xbox Live komt naar iOS en Android

Xbox Live komt naar iOS en Android

Volgens bronnen binnen The Verge is Microsoft bezig om Xbox Live naar iOS en Android te brengen. De dienst zou de concurrentie aan moeten gaan met bijvoorbeeld Apple’s Game Center. Door de komst van Xbox Live naar de mobiele platformen is het mogelijk om met je tablet of telefoon specifieke Games for Xbox Live te spelen en achievements te halen.

Eerder verscheen Wordament al voor iOS, de eerste game waarmee Xbox achievements te behalen waren. Nu stelt Microsoft het platform open voor andere ontwikkelaars op iOS en Android. Wanneer de eerste games met Xbox Live beschikbaar zijn op de telefoons en tablets is niet bekend. Het is al een lange tijd mogelijk om achievements te halen en via Xbox Live te spelen op Windows Phone en Windows tablets.

All-round geek met een gigantische liefde voor Star Wars. Schrijft sinds 2005 over games en is een lopende film/game encyclopedie. Wakker te maken voor een goede game op Xbox Live (Havoc NL) of een bord lasagna. Streamt geregeld via Mixer en praat over films op Letterboxd.