Xbox One bestverkochte console tijdens feestdagen in Amerika

Xbox One bestverkochte console tijdens feestdagen in Amerika

Om gamers bij te staan tijdens de spannende, dure periode die de feestdagen heet, heeft Microsoft eind 2014 de Xbox One een tijdje vijftig dollar goedkoper gemaakt. Een strategie die zijn vruchten af heeft geworpen. Hierdoor was de console goedkoper dan de PlayStation 4 en werd hierdoor de best verkopende console in december in de US of A.

De maand daarvoor mocht de Xbox One deze positie ook al toe eigenen. De Xbox One verkocht in deze maanden vijftig procent beter dan de Xbox 360 dat deed op dat moment in zijn levenscyclus. Daarnaast is de One nu de op zes na bestverkochte console aller tijden in de VS. Daarnaast gaf Microsoft enkele andere statistieken vrij.

In 2014 hebben alle Xbox-gamers bijna acht miljard uur doorgebracht in de diverse apps op beide platformen. Dit is een stijging van vijftig procent ten opzichte van het jaar daarvoor. Ook werden er in november en december van 2014 meer games verkocht voor de One als voor de PlayStation 4. Dat de Xbox goed loopt blijkt uit de statistieken van Xbox Live. Tussen 24 november en 3 januari is er meer op de Xbox gespeeld dan ooit tevoren. Daarnaast hebben 18 miljoen spelers de Halo 5: Guardians beta gespeeld.

Om dit succes door te zetten is de console gister in de US verlaagd naar 349 dollar. Ook nu draait het om een tijdelijke prijsverlaging.

All-round geek met een gigantische liefde voor Star Wars. Schrijft sinds 2005 over games en is een lopende film/game encyclopedie. Wakker te maken voor een goede game op Xbox Live (Havoc NL) of een bord lasagna. Streamt geregeld via Mixer en praat over films op Letterboxd.