Xbox One ‘Scorpio’ krachtiger dan verwacht

Xbox One ‘Scorpio’ krachtiger dan verwacht

Frank O’Connor, Franchise Development Director van de Halo-serie en dus werkzaam bij 343 Industries, heeft een uitspraak gedaan over ‘Project Scorpio’, de volgende Xbox One van Microsoft. Hem werd gevraagd naar de specificaties van de console, waarop hij het volgende als antwoord gaf.

Ik heb de specs waarschijnlijk eens op een dia in een presentatie voorbij zien komen, maar dat is niet iets waar ik tijd voor heb om me mee bezig te houden. Ik kan me niet eens herinneren wat die specs waren. Vragen als ‘kan de console dit?’ ‘kan ‘ie dat renderen?’ en ‘ondersteunt hij zus?’ kan ik gewoonweg niet beantwoorden. Wat ik wel weet is dat de console veel krachtiger is dan dat ik zelf had verwacht.

De Scorpio is de meest krachtige console ooit, aldus Microsoft zelf, krachtiger dan de PlayStation 4 Pro. Eind dit jaar moet de console verschijnen.

All-round geek met een gigantische liefde voor Star Wars. Schrijft sinds 2005 over games en is een lopende film/game encyclopedie. Wakker te maken voor een goede game op Xbox Live (Havoc NL) of een bord lasagna. Streamt geregeld via Mixer en praat over films op Letterboxd.