Schrijfster Uncharted-games spreekt over Star Wars-project

Schrijfster Uncharted-games spreekt over Star Wars-project

Amy Hennig schreef eerder al de eerste drie Uncharted-games en heeft haar sporen in de industrie dus mogen verdienen. Momenteel werkt ze met Electronic Arts en Visceral Games aan een game in het Star Wars-universum. Tijdens Star Wars Celebration, een grote Star Wars-beurs die dit weekend gehouden is in London, sprak Hennig wat meer over haal volgende project. Wij van GameParty waren uiteraard aanwezig!

Volgens Hennig is het bijzonder belangrijk om de sfeer goed te krijgen. Volgens haar schrijfpartner (Todd Stashwick) is het ‘luchtige urgentie’. Het moet aanvoelen, ogen en klinken als Star Wars en een charmante held in de hoofdrol hebben. Er moet ruimte zijn voor humor terwijl er grote dingen staan te gebeuren. Hetzelfde principe wist ze toe te passen bij Uncharted en held Nathan Drake. Het spel is bloedserieus, maar moet op momenten ruimte hebben voor een geintje.

Ik ben druk bezig met het uitpluizen van de films om te zien hoe ze het beste als game kunnen werken. Het doel is dat de speler, wanneer het spel tot een einde is gekomen, het idee heeft dat ze een Star Wars-film hebben gespeeld. Daardoor zijn de personages ook erg belangrijk. Star Wars draait niet om één personage. De originele trilogie ging net zo goed over Leia als om Han, Vader en Luke.

Wat voor game Hennig aan het maken is, is niet bekend, al gaan we er vanuit dat het draait om een third-person actiegame. De eerste beelden werden heel vluchtig getoond tijdens de E3. Meer dan dat is er tot op heden niet bekend. De game moet dan ook pas in 2018 verschijnen.
All-round geek met een gigantische liefde voor Star Wars. Schrijft sinds 2005 over games en is een lopende film/game encyclopedie. Wakker te maken voor een goede game op Xbox Live (Havoc NL) of een bord lasagna. Streamt geregeld via Mixer en praat over films op Letterboxd.