XCOM: Enemy Within is stand alone

XCOM: Enemy Within is stand alone

Op de PC zal XCOM: Enemy Within te downloaden zijn en hierdoor fungeren als DLC voor XCOM: Enemy Unkown. Het is dan ook een uitbreidingspakket. Speel je de game echter op de PlayStation 3 of Xbox 360? Dan zul je naar de winkel moeten om een bundel van de originele game en de nieuwe content te kopen.

Garth DeAngelis, senior producer van Firaxis Games heeft tijdens PAX aan Joystiq laten weten dat dit te maken heeft met technische beperkingen.

Voor de uitbreiding op PC was het redelijk recht toe recht aan. Maar als het op de consoles aankomt is het gewoon te groot. Als we dezelfde content willen bieden aan console gamers, moet het op deze manier in een standalone expansion op disc. We kunnen het simpelweg niet patchen.

Waar DeAngelis op doelt is het feit dat Microsoft en Sony beide een limiet hebben gesteld rondom de bestandsgrote van DLC. De kans is dus groot dat Enemy Within te groot was om als download aan te bieden. De uitbreiding bevat nieuwe unit types, upgrades en skill changes. Daarnaast wordt er ook flink aan de basis van de game gesleuteld.

Al deze dingen zijn diep verweven met Enemy Unknown, dus we wilden de Commander’s Editie releasen als een ultieme versie, met alle DLC op een disc. Het was óf op deze manier óf helemaal niet.

Tijdens de Gamescom konden we al even aan de slag met XCOM: Enemy Within. Wil je dus meer weten, check dan vooral even onze preview.

All-round geek met een gigantische liefde voor Star Wars. Schrijft sinds 2005 over games en is een lopende film/game encyclopedie. Wakker te maken voor een goede game op Xbox Live (Havoc NL) of een bord lasagna. Streamt geregeld via Mixer en praat over films op Letterboxd.