2017: Het jaar van Daan

2017: Het jaar van Daan

Het jaar 2017 is al weer ten einde en dit was voor mij mijn eerste jaar bij GameParty; daardoor ben ik op een heel andere manier met games bezig geweest. Niet alleen maar persoonlijk genieten van games, maar hier ook over schrijven en mijn mening met tal van andere mensen delen. Daarnaast heb ik kennis mogen maken met alle geweldig leuke mensen die bij GameParty betrokken zijn, wat mijn leven weer een stukje leuker heeft gemaakt!

In het jaar 2017 is het ook duidelijk geworden dat ik echt tussen alle drukte door tijd heb moeten maken om te gamen. Naast het werken, studeren en schrijven voor GameParty heb ik mijn kostbare vrije uurtjes goed moeten indelen zodat mijn favoriete hobby ook nog wel voldoende tijd kreeg. Want man, man, man, wat zijn er een hoop goede games dit jaar verschenen. Van veel games heb ik kunnen genieten, maar er zijn nog zat toppers die ik heb moeten laten passeren vanwege tijdsgebrek. Mijn to do lijst is dan ook flink uitgebreid en hier moet in 2018 flink wat tijd voor gemaakt gaan worden. Maar ook 2018 staat weer vol met top games die gaan verschijnen. Tijd voor een fikse vakantie waar al mijn aandacht naar de games moet gaan! Ook ik heb een lijstje van mijn top 3 games van dit jaar samengesteld die ik na veel wikken en wegen met jullie ga delen.


Hoewel voor velen de eerste Destiny al vrij snel werd afgedaan als een mislukking, heb ik mij enorm vermaakt met deze game. Voornamelijk met de multiplayer, want ik ben het absoluut met de meeste eens dat de campaign niet heel veel te bieden had. Maar die gameplay vond ik zo heerlijk dat ik Destiny online toch stiekem heel wat uurtjes heb gespeeld. Dit jaar heb ik op GameParty mijn meest duistere geheim gedeeld, namelijk dat ik nog nooit de Halo games volledig heb gespeeld. Hierdoor voelde de gameplay voor mij als een verademing die ik nog niet gewend was en heb ik heel erg uitgekeken naar het tweede deel van Destiny. Deze game heeft wat mij betreft alles goed gemaakt wat er mis was met het eerste deel. De campaign was geweldig en heeft voor mij heel wat memorabele momenten opgeleverd, mede dankzij de geweldige soundtrack die mij regelmatig kippenvel heeft gegeven.


Twee van de grootse verleidingen dit jaar waren voor mij de PlayStation VR en de Nintendo Switch. Voor beiden geldt dat ik ze heel graag zou willen hebben, maar uit financieel oogpunt heb ik ervoor gekozen om deze toch maar niet in huis te halen. Maar waarom heb ik dan een Nintendo Switch game op de 2e plek staan in mijn top 3? Een collega van mij nam een tijd terug zijn Switch mee naar werk met Super Mario: Oddyssey omdat ik dit echt moest spelen volgens hem. Na het eten van mijn lunch had ik nog 10 minuutjes over waarop ik de Switch heb gepakt en het eerste gedeelte van de game ben gaan spelen. Ik was direct verkocht en mijn pauze werd dan ook een half uur langer dan gepland. Met tranen in mijn ogen heb ik afscheid genomen van de Switch aan het einde van de werkdag, maar gelukkig mocht ik nadat mijn collega Mario had uitgespeeld de Switch van hem lenen. Ik werd direct teruggebracht naar het tijdperk van de Nintendo 64 en Super Mario 64, wat is deze game geweldig. Deze game moet iedereen gespeeld hebben en mocht je nou geen Switch in huis hebben net als ik, ga dan als de wiedeweer op zoek naar iemand die er wel één heeft en leen of steel deze van diegene!


Ondanks dat ik ultiem heb genoten van Super Mario: Oddyssey is er één game die dit jaar echt mijn hart heeft gestolen. Dat is Horizon: Zero Dawn geweest. Ik ben stapelverliefd geworden op de roodharige Aloy en de wereld waarin de game zich afspeelt. De game is met zoveel liefde gemaakt en dat voel je als je door de schitterende omgevingen rondloopt terwijl je op jacht bent naar één van de vele mechanische beesten. Het verhaal is meeslepend en de game speelt als een droom. De wereld leent zich perfect voor het exploren en lekker op eigen houtje de wereld te verkennen. De combat is heerlijk uitdagend, maar nooit frustrerend en wie kan er nou niet enthousiast worden van het jagen op een mechanische tyrannosaurus rex? En het feit dat de game ook nog eens van eigen bodem komt is natuurlijk het kersje op de taart. Ik gebruik het woord niet vaak (alleen bij Star Wars: The Last Jedi) maar deze game is EPISCH!

Terugdenkend aan alleen deze drie games kan ik al concluderen dat 2017 een geslaagd jaar is geweest voor gamers. Ondanks het feit dat ik nog veel van de games moet spelen die dit jaar zijn uitgekomen kijk ik terug op een geslaagd jaar en ben ik trots en blij dat ik voor de leukste gamewebsite van dit land mag schrijven. Wat betreft 2018 hoop ik dat we gezamenlijk als gamers kunnen genieten van alle mooie titels die ook dat jaar weer zullen gaan verschijnen. Erg benieuwd ben ik naar de vele toptitels die we tijdens de E3 hebben mogen zien, die hopelijk toch wel echt in 2018 gaan verschijnen, looking at you Sony. Verder hoop ik dat de gehele community gezamenlijk positief kan genieten van deze geweldige hobby en uiteraard is er plek voor gepaste kritiek, maar laten we niet te negatief worden.

2017 is voorbijgevlogen, maar ik heb er met volle teugen van genoten! Op naar wederom een heel mooi 2018 met veel mooie games. Ik wens iedereen de beste wensen en veel gameplezier komend jaar!

All-round geek met een gigantische liefde voor Star Wars. Schrijft sinds 2005 over games en is een lopende film/game encyclopedie. Wakker te maken voor een goede game op Xbox Live (Havoc NL) of een bord lasagna. Streamt geregeld via Mixer en praat over films op Letterboxd.