Kojima heeft interesse in next-gen remakes Metal Gear Solid

Kojima heeft interesse in next-gen remakes Metal Gear Solid

Klassieke games worden de laatste tijd vaak opnieuw uitgebracht in een HD-jasje. De beelden zijn iets scherper, de resolutie ligt wat hoger, maar daar blijft het bij. Een remake kost de ontwikkelaar veel meer tijd, maar kan bijzonder goed uitpakken. Onze favoriet is Halo Combat Evolved: Anniversary, waarbij 343 Industries de eerste Halo opnieuw heeft gebouwd in een compleet nieuwe engine. Hideo Kojima wil eenzelfde soort behandeling met zijn eerste twee Metal Gear Solid-games.

Op de E3 zou de man los hebben gelaten dat hij wel interesse heeft in het opnieuw maken van deze games op de huidige Fox-engine, de engine waar ook Metal Gear Solid 5 op gaat draaien. Hij kijkt niet alleen uit naar verbeterde graphics, maar ook een verbeterde besturing. Een bevestiging is dit nog niet, maar dat de man er interesse in heeft, klinkt interessant. Eerder kreeg de eerste Metal Gear Solid al een remake op de Gamecube in de vorm van Metal Gear Solid: The Twin Snakes.

All-round geek met een gigantische liefde voor Star Wars. Schrijft sinds 2005 over games en is een lopende film/game encyclopedie. Wakker te maken voor een goede game op Xbox Live (Havoc NL) of een bord lasagna. Streamt geregeld via Mixer en praat over films op Letterboxd.