Acteur Sean Bean speelt hoofdrol in eerste missie Hitman 2

Acteur Sean Bean speelt hoofdrol in eerste missie Hitman 2

Warner Bros. Interactive Entertainment en IO Interactive hebben bekendgemaakt dat internationaal acteur Sean Bean de hoofdrol zal spelen in de eerste Elusive Target-missie voor de videogame Hitman 2. Bean speelt Mark Faba, voorheen MI5-agent die nu freelance huurmoordenaar is geworden. Berucht als ‘The Undying’ is Faba’s reputatie als meester in het in scène zetten van zijn eigen dood ongeëvenaard, waardoor de International Contract Agency (ICA) een imposante premie op zijn hoofd heeft gezet.

“Ik ben dolenthousiast om deel uit te maken van de komende Hitman 2-game,” aldus Bean. “Het is altijd spannend om een nieuwe rol te spelen en ik kijk ernaar uit om mijn personage in actie te zien wanneer de Elusive Target-missie uit is.”

“We zijn erg trots op onze samenwerking met de talentvolle Sean Bean voor de eerste Elusive Target-missie in Hitman 2,” aldus Hakan Abrak, Studio Head, IO Interactive. “Elusive Targets zijn een typisch kenmerk geworden in de Hitman-reeks, als onderdeel van de constante stroom gratis livecontent voor alle spelers. Deze nieuwe missie met Sean Bean is een van vele updates, features, modi en nieuwigheden in Hitman 2, waarmee het volgende hoofdstuk in onze groeiende huurmoordenaarswereld het spel nog rijker maakt voor zowel de trouwe community als nieuwkomers.”

In de nieuwe liveactie aankondigingstrailer wordt Mark Faba, gespeeld door Sean Bean, geïntroduceerd tijdens een gesprek met zijn therapeut. Hij geeft alvast enkele hints weg over zijn unieke methode voor huurmoorden, aangezien allerlei willekeurige voorwerpen in de kamer voor iemand met Faba’s beroep als wapens kunnen dienen. De sessie loopt slecht af voor Faba’s therapeut, maar de video eindigt met een bekend personage dat de hele tijd geduldig heeft toegekeken: de meesterlijke Agent 47. De interactieve trailer vraagt kijkers om te stemmen op drie verschillende voorwerpen om een exclusief Hitman 2-wapen vrij te spelen later in de game.
All-round geek met een gigantische liefde voor Star Wars. Schrijft sinds 2005 over games en is een lopende film/game encyclopedie. Wakker te maken voor een goede game op Xbox Live (Havoc NL) of een bord lasagna. Streamt geregeld via Mixer en praat over films op Letterboxd.