Activision brengt Transformers: Rise of the Dark Spark

Activision brengt Transformers: Rise of the Dark Spark

Activision heeft een nieuwe titel in de Transformers-franchise aangekondigd. In Rise of the Dark Spark sluit jij je aan bij de Autobots of de Decepticons om de aarde te beschermen of om de planeet te vernietigen. Niet geheel onverwacht maken de Dinobots ook hun opwachting. Later dit jaar zie je ze in de vierde bioscoopfilm ook voorbij komen. De third-person actiegame gaat verder waar de film ophoudt door de wereld die regisseur Michael Bay heeft geschapen te verbinden met die van Cybertron. Strijdend om het veilig stellen van de Dark Spark kunnen spelers kiezen uit meer dan 40 playable personages uit de twee verschillende werelden.
Transformers: Rise of the Dark Spark vormt een brug tussen de planeten Cybertron en Aarde. De onverminderd populaire Transformers franchise bestaat in 2014 30 jaar en de game voegt absoluut iets extra’s toe aan het verhaal van Transformers. Ik ben er zeker van dat fans het geweldig zullen vinden.

– Mark Blecher, SVP Digital Gaming & Corporate Development van Hasbro, Inc

Transformers: Rise of the Dark Spark is zowel de follow-up van de Transformers-film als van Activision’s Transformers: War for Cybertron en Fall of Cybertron. In de game spring je van de ene wereld naar de andere en zo ontvouwt zich het verhaal van de jacht op een oude relikwie met eenzelfde kracht als de Matrix of Leadership: de Dark Spark. Gedurende de gehele single-player game kunnen spelers switchen tussen de helden van de nobele Autobots en hun tegenhangers, de doortrapte Decepticons. Gameplay bestaat, net zoals dat het geval was bij de hoog aangeschreven Cybertron-serie van High Moon Studios’, uit een combinatie van fast-paced running-and-gunning combat, vol korte en wendbare actie, in combinatie met grootschalige conflicten op open slagvelden, die compleet met tal van voertuigen worden uitgevochten.

Spelers zien ook de terugkeer van de populaire multiplayer mode Escalation, goed voor online gameplay in survival-style voor maximaal vier spelers. Escalation biedt naast nieuwe afweersystemen die je kunt upgraden, uit het verleden herkenbare tegenstanders plús een uitgebreid aanbod aan playable personages uit heden en verleden. Dankzij een nieuwe leveling systeem worden single-player en multiplayer gecombineerd in een karakter-ontwikkelingstraject. Al spelend kun je interessante rewards en tactische voordelen in de wacht slepen, zoals nieuwe personages, sterkere wapens, speciale vaardigheden en andere extra’s – deze kun je in het hele spel gebruiken.

Transformers: Rise of the Dark Spark verschijnt voor de Nintendo Wii U, Nintendo 3DS, PC, PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox 360 en Xbox One.

All-round geek met een gigantische liefde voor Star Wars. Schrijft sinds 2005 over games en is een lopende film/game encyclopedie. Wakker te maken voor een goede game op Xbox Live (Havoc NL) of een bord lasagna. Streamt geregeld via Mixer en praat over films op Letterboxd.