Alan Wake vanaf volgende week niet meer te koop

Alan Wake vanaf volgende week niet meer te koop

Heb je Alan Wake altijd al eens willen spelen, maar is het er nooit van gekomen. Snel, schiet op. Je hebt niet lang meer. Ontwikkelaar Remedy heeft aangegeven dat het spel vanaf volgende week niet meer te koop zal zijn. Niet op disc in de winkel, niet meer digitaal. Gewoon foetsie, niet meer te krijgen. Dit omdat de game muziek gebruikt waarvan de rechten verlopen. Hierdoor mag de game gewoonweg niet meer verkocht worden. Daarom zal er op Steam nog een actie gehouden worden waarbij je negentig procent korting krijgt op de game.

Heb je de game al eens gekocht, dan is deze natuurlijk nog gewoon speelbaar. Ook wanneer je de game digitaal hebt aangeschaft kun je ‘em na volgende week gewoon opnieuw downloaden. Het gaat dus alleen over nieuwe aankopen. Remedy geeft aan dat de studio bezig is met het opnieuw krijgen van de muziekrechten, maar dat ze niet weten hoe lang dit kan gaan duren. Alan Wake’s American Nightmare zal wel gewoon verkocht blijft worden.

Alan Wake is digitaal te koop op de Xbox 360 en Xbox One. Door middel van de backwards compatibility van de Xbox One is de game daar gewoon te koop. Mogelijk heb je met de aanschaf van Quantum Break de game gratis gekregen.

All-round geek met een gigantische liefde voor Star Wars. Schrijft sinds 2005 over games en is een lopende film/game encyclopedie. Wakker te maken voor een goede game op Xbox Live (Havoc NL) of een bord lasagna. Streamt geregeld via Mixer en praat over films op Letterboxd.