Alien: Isolation volgt Colonial Marines op

Alien: Isolation volgt Colonial Marines op

We kunnen er allemaal over eens zijn; Aliens: Colonial Marines was geen beste game. Verre van zelfs. De eigenaar van de franchise, Sega, was zelf ook niet tevreden met de game en heeft daarom ontwikkelaar Gearbox laten weten dat ze de serie bij een andere studio onder willen brengen. Een recent bericht wijst er op dat The Creative Assembly, de makers van Total War, nu bezig is met de franchise om er een real-time strategy sausje overheen te gooien. Volgens dit bericht heet de game Alien: Isolation en draait het spel om Amanda Ripley, de dochter van Ellen Rilpey (die we kennen uit de films).

Anonieme bronnen laten daarnaast weten dat Sega weet dat Colonial Marines slechte reacties heeft gekregen en dat de studio er voor waakt om van Isolation een regelrechte topper te maken. De game zou zijn inspiratie halen uit de originele film uit 1979 en speelt zich af op het ruimtestation waar Amanda alles doet om te overleven in een wereld gevuld met klonen, soldaten en aliens. De game gaat verschijnen op de huidige en next-gen consoles.

All-round geek met een gigantische liefde voor Star Wars. Schrijft sinds 2005 over games en is een lopende film/game encyclopedie. Wakker te maken voor een goede game op Xbox Live (Havoc NL) of een bord lasagna. Streamt geregeld via Mixer en praat over films op Letterboxd.