Apple TV gaat games aanbieden

Apple TV gaat games aanbieden

Apple heeft zojuist een nieuwe Apple TV aangekondigd tijdens haar persconferentie. Het nieuwe apparaat geeft niet alleen de mogelijkheid om je favoriete films en series te bekijken (welke nu te vinden zijn door middel van Siri), maar zet ook hoog in op de gamer.

De nieuwe Apple TV heeft een eigen App Store waardoor ontwikkelaars apps rechtstreeks naar jouw tv kunnen sturen. En waar apps zijn, zijn games. Met behulp van de nieuwe afstandsbediening (komen we zo op terug) is het mogelijk om door middel van meerdere besturingsopties een spel te spelen. In feite kondigde Apple dus een nieuwe console aan. Met de aankondiging werd ook bevestigd dat games als Disney Infinity 3.0 en Guitar Hero hun opwachting gaan maken op het systeem. Daarnaast komt Ubisoft met een compleet nieuwe Rayman. Ook lieten de makers van Crossy Road en Beat Sports zien dat ze grote plannen hebben met de Apple TV. Leuk hierbij is dat er de mogelijkheid is tot multiplayer. Je kunt, naast de afstandsbediening, ook je iPhone, iPad of een bluetooth controller gebruiken om het spel te besturen.

https://www.youtube.com/watch?v=wGe66lSeSXg

De afstandsbediening is anders dan die van de derde Apple TV. Er zijn enkele knoppen, alsook een touchpad terug te vinden op het systeem. Hierdoor is het makkelijker om apps te bedienen. Daarnaast zitten er bewegingssensoren in, waardoor de Apple TV ziet hoe jij je afstandsbediening beweegt. Hierdoor is het bewegen zoals op de Wii ook een mogelijkheid op de Apple TV. De accuduur is drie maanden en de afstandsbediening kan met de lightning oplader opgeladen worden. Dezelfde als die van je iPhone, iPad en iPod dus.

Tof is ook dat ontwikkelaars universele apps kunnen gaan maken. Apps die op je Apple TV, alsook op je iPhone en iPad werken. Hierdoor kunnen heel veel games met groot gemak meteen omgezet worden naar het grote scherm. Als laatste liet Apple weten dat wanneer je op je Apple TV een game aan het spelen bent, het spel zijn savegame in je iCloud kan zetten, waarna je onderweg op je iPhone verder kunt spelen waar je gebleven was.

All-round geek met een gigantische liefde voor Star Wars. Schrijft sinds 2005 over games en is een lopende film/game encyclopedie. Wakker te maken voor een goede game op Xbox Live (Havoc NL) of een bord lasagna. Streamt geregeld via Mixer en praat over films op Letterboxd.